خامنهای امروز مذاکره با دولت ترامپ را غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه، غیرشرافتمندانه و نهایتاً بی فایده خواند و گفت : اساساً "مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی از جمله دشواریهای اقتصادی و معیشتی [مردم] را حل نمیکند. مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد."
خامنهای گفت: آنچه مشکلات به ویژه مشکلات اقتصادی کشور را برطرف میکند "عامل داخلی، یعنی همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد است که مظهر این اتحاد ملی، به گفتۀ خامنهای، راهپیمایی ٢٢ بهمن امسال" خواهد بود.
به گزارش رادیو فرانسه، خامنهای در سخنانش حتا یک بار هم به موضوع تحریمها و به ویژه تحریمهای حداکثری دولت کنونی آمریکا اشاره نکرد که کمر اقتصاد ایران و مردم این کشور را خم کرده است و نگفت که او چگونه میخواهد بدون مذاکره با آمریکا این مانع بزرگ را از سر راه بردارد.
خامنهای در پایان زبان به تهدید گشود و گفت: که اگر دولت جدید آمریکا تهدید خود را عملی کرده و به نظام تعرض کند، ما نیز متقابلا و "بدون تردید به امنیت آنها [آمریکا] تعرض" خواهیم کرد.
این در حالیست که روزنامه فرانسوی لوموند نوشته: هنوز هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد رژیم ایران تصمیم گرفته است بهسرعت بهسمت ساخت بمب حرکت کند، اما چهرههای تندروتر در جمهوری اسلامی اخیراً خواستار بازنگری در دکترین هستهای شدهاند. در حالیکه در زندگی روزمره ایرانیان، احساس رهاشدگی غالب شده است. تابستان گذشته، کشور با قطعیهای طولانی و مکرر برق روبهرو بود. از پاییز، کمبود گاز خانهها و بخش صنعت را فلج کرده است. ارزش ریال نیز بهشدت کاهش یافته و در سال گذشته ۴۵ درصد از ارزش خود را از دست داده است.
یک منبع نزدیک به مقامات تهران که نخواست نامش فاش شود، گفته: جمهوری اسلامی یکی از بدترین بحرانهای خود را از زمان جنگ ایران و عراق تجربه میکند. خزانه کشور وضعیت مطلوبی ندارد. چین، که اصلیترین خریدار نفت ایران بود، تا پیش از انتخاب مجدد ترامپ روزانه دو میلیون بشکه نفت از ایران میخرید، اما این رقم اکنون به ۱.۵ میلیون بشکه کاهش یافته و این روند کاهشی ادامه خواهد داشت.
این منبع گفته: سؤال اصلی این است که در حلقه نزدیکان [نهاد قدرت]، عملگرایان می توانند رهبر جمهوری اسلامی را به مسیر عقلانیت بازگردانند؟ آنها تلاش میکنند که نشان دهند مذاکرات اکنون ضروری است؛ در غیر این صورت، ما مستقیماً به سمت فاجعه حرکت میکنیم.