به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.








آدينه، 27 بهمن ماه 1391 برابر با 2013 Friday 15 February

سیاستهای غلط باعث افزایش آسیبهای اجتماعی اند

یک جامعه شناس و استاد دانشگاه گفت: علت بروز اکثر آسیب های اجتماعی در جامعه ما، سیاست های غلط، محدودیت ها و محرومیت ها است.

دکتر امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با الف گفت: معضلات اجتماعی در زمینه آسیب های اجتماعی، متنوع و گوناگون هستند اما در جامعه کنونی ما افزایش طلاق، اعتیاد، روسپیگری، کودکان کار و ارتباط های دختر و پسر از مهمترین عوامل آسیب های اجتماعی کنونی جامعه هستند که علت بروز و افزایش هر کدام متفاوت است. میان فقر، بیکاری و تورم با افزایش جرم و خشونت در کشور رابطه ای صددرصد مستقیم برقرار است. یعنی وقتی فقر، بیکاری و شکاف طبقاتی در جامعه به وجود بیاید، ما شاهد انفجار در افزایش آسیب های اجتماعی می شویم.

وی ادامه داد: در مورد ارتباط دختر و پسر، در پژوهشی که یک سال گذشته انجام دادیم، متاسفانه شاهد آمار بسیار نگران کننده بودیم. نکته جالب اینکه در این پژوهش سوالی را از پسران مطرح کردیم که، آیا شما حاضر هستید در آینده با این دختران ازدواج کنید؟ که پاسخ همه آنها خیر بود. دلیل این افراد هم این بود که دخترانی که به راحتی با افراد دوست می شوند و ارتباط برقرار می کنند، بعداً زن خوبی نخواهند بود. این استاد دانشگاه اظهار داشت: اینگونه ارتباطات یک نوع آسیب است که گریبانگیر دختران و پسران شده و تجرد گرایی نیز به این آسیب ها دامن زده است. من اعتقاد دارم که با توجه به باورهای سنتی، اعتقادات و ارزشهای حاکم بر جامعه ما، اینگونه ارتباطات بسیار مضر و نگران کننده هستند.

قرایی در پاسخ به میزان این ارتباط ها در جامعه گفت: ما در مورد مسائل اجتماعی نمی توانیم آمار دقیقی بدهیم، چون که مسائل اجتماعی قابل اندازه گیری نیست و روزانه در نوسان است. اگر کسی هم در مورد میزان ارتباط دختران و پسران بطور دقیق آمار بدهد، قابل استناد نیست. اما در نمونه ۵۰ نفری پژوهش و آمار گیری ما از بین ۵۰ دختر و پسر، همگی با جنس مخالف خود ارتباط دارند. این جامعه شناس ادامه داد: متاسفانه امروزه ارتباط زنان شوهردار با نامحرم هم در جامعه ما در حال شیوع است. دلیل اینگونه ارتباطات نیز در وهله اول مشکلات اقتصادی است. ازدواج های اجباری و ناخواسته، کم رنگ شدن باورها و ارزشها دینی ، عدم رضایت جنسی و ... نیز از علت های دیگر این معظل اجتماعی است.

قرایی مقدم اضافه کرد: در بررسی که ما انجام دادیم سی و سه درصد از زنان شوهردار جامعه نمونه ما از بیان ارتباط با غیر از همسر خود ابایی نداشتند و این موضوع را بد نمی دانستند. حدود ده درصد نیز خود علت عمل زشتشان را نمی دانستند و جوابی ندادند. امروزه تجرد گرایی و زندگی های مجردی در حال وارد کردن آسیب های جدی به جامعه است. وی با انتقاد از انداختن تقصیر ها به گردن ماهواره و عامل برون زا گفت: من علت آسیب های کنونی جامعه را به دو عامل برون زا و درون زا، تقسیم می کنم و معتقدم عامل درون زای ما تقصیر بیشتری در بوجود آمدن آسیب های اجتماعی دارد. به عنوان یک جامعه شناس معتقدم اگر عوامل درون زای ما قوی باشد یعنی نیروهای بازدارنده بر نیروهای برانگیزنده برتری داشته باشد شاهد این آسیب ها نخواهیم بود.

وی ادامه داد: اگر میزان جاذبه ها در جامعه زیاد باشد، نیروهای دافعه نمی توانند تاثیر گذار باشند. ما باید ایرانی بمانیم اما از تمدن غرب عقب نمانیم. اگر جوان ایرانی شادی و نشاط و سرزندگی ببیند به سمت ماهواره روی نمی آورد. اگر این محدودیت ها و محرومیت ها نباشد، چرا جوان ایرانی به سمت الگوی غربی برود؟ محدودیت ها و محرویت ها باعث افزایش آسیب های اجتماعی اند. امروزه شهرهای بزرگ کشور ما از لحاظ جامعه شناسی مساله دارند و خودشان آسیب به وجود می آورند. در همین تهران، ما شاهد مسائلی هستیم که بدتر از ماهواره است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: رادیو و تلویزیون ما هم مقصر است، فیلم های ایرانی با نشان دادن عشق و عشق بازی به اینگونه آسیب ها و بخصوص ارتباط دختر و پسر دامن می زنند. چرا هزینه ساخت این فیلم ها برای ساخت فیلم های تاریخی صرف نمی شود؟ چرا به جای گیتار در تلویزیون، تار و سنتور را مورد توجه قرار نمی دهند. من قبلا گفته بودم که وقتی گیتار را در تلویزیون مورد توجه قرار می دهید، باید انتظار داشته باشید که موهای جوان ایرانی هم دم اسبی بشود.
وی تصریح کرد: اینها همان دسته عوامل درون زا هستند. موسیقی سنتی و آوزاهای عرفانی مانند شجریان و عقیلی را در تلویزیون پخش نمی کنند یا کم پخش می کنند، و انتظار گرایش جوان به سمت تلویزیون را دارند. کجای تلویزیون ما یک طنز با نشاط وجود دارد؟ نبود شادی و نشاط در تلویزیون، جوان را به سمت ماهواره سوق می دهد. تلویزیون ما تبدیل به غم خانه شده است.

قرایی با انتقاد از سیاست های غلط مسئولان اجرایی ادامه داد: اکنون ببنید فلان مسئول با افتخار می گوید دانشگاه تک جنسیتی راه اندازی می کنیم. چرا باید اینگونه بین دو جنس شرایطی به وجود بیاوریم که در مواقع مواجه این دو جنس با هم، طوری همدیگر را ببننند که گویی طرف دیگر از مریخ آمده است؟ مسئولانی که ادعای تبعیت از امام راحل (ره) را دارند، مگر امام اول انتقلاب مخالف دیوار و پرده کشیدن وسط کلاسها و جداکردن دختر و پسر نبود؟
وی در پایان گفت: ضررهای این کار باعث می شود که بسیاری از مسائل از لایه های ظاهری به لایه های زیرین برود. اگر دختر و پسر در دانشگاه همدیگر را نبینند و درک نکنند کجا این کار صورت بگیرد؟ این توهین به افراد است که کسی که خود تحصیل کرده، عاقل و فارغ التحصیل است را بگوییم اینکار را بکن و آن کار را نکن.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved