حشمت الله فلاحت، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم، میگوید نگران شرطی شدن مذاکرات نسبت به منافع روسیه باشیم. روسها تمام تلاش خود را میکنند تا هیچ بحرانی قبل از بحران اوکراین حل نشود و بسته به این که چه کشوری منافع خود را به جاه طلبی پوتین شرطی کرده، به همان میزان آسیب پذیر است.
آنطور که شنیدهها حکم میکنند، ظاهراً روسیه به عراقچی پیشنهاد کرده تا از مذاکره با اروپاییها دست بشوید چراکه اروپاییها در نهایت بدون آمریکاییها کاری از پیش نخواهند برد. در چنین شرایطی اگر به توصیه روسیه عمل کنیم، این امکان وجود دارد که به کارتی تمامعیار در دستان روسیه تبدیل شویم و کیست که نداند که سیاست بینالملل از نظر روسها عرصه منافع صرف است نه دوستیهای راهبردی دائم.
در همین حال به گفته پایگاه خبری "اکسیوس"، رئیس سازمان موساد و وزیر امور راهبردی اسرائیل به طور محرمانه یک روز پیش از مذاکرات رژیم ایران و آمریکا در رم، با استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در پاریس ملاقات کردهاند.
به گفته این مقامات هدف از این دیدار کمسروصدا، تلاش برای تأثیرگذاری بر موضع ایالات متحده پیش از برگزاری دور دوم مذاکرات در رم در روز شنبه است.
اکسیوس مینویسد، در این جلسات، ویتکاف تأکید کرده که هدف دولت ترامپ حل بحران هستهای از طریق دیپلماسی و اطمینان از این است که رژیم ایران دیگر اورانیوم غنیسازی نکند.
از سوی دیگر عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی پس از دیدار با ولادیمیر پوتین در مسکو، روز جمعه ۱۸ آوریل وارد رم شد تا در مذاکرات شرکت کند.
او گفت: آمریکا در دور اول مذاکرات جدیت نشان داده، اما گفت که پس از آن "پیامهای متناقضی" از ایالات متحده در محافل عمومی و جلسات خصوصی دریافت میکند.
به گفته عراقچی، یکی از این خواستهها توقف کامل غنیسازی اورانیوم است که پذیرفتنی و قابل مذاکره نیست.
رژیم تهران برای توافق به تضمینهای کاملاً محکم نیاز دارد
یک مقام ارشد رژیم ایران روز جمعه به رویترز گفت: تهران به تضمینهای کاملاً محکم نیاز دارد که ترامپ بار دیگر از یک توافق هستهای خارج نخواهد شد.
این مقام که به شرط ناشناس ماندن صحبت میکرد، گفت: خطوط قرمزی که از سوی خامنهای، تعیین شدهاند، در مذاکرات قابل مصالحه نیستند و موضع تهران بر این اساس شکل گرفته است.
او توضیح داد که این خطوط قرمز به این معنا هستند که:
تهران هرگز با برچیدن سانتریفیوژهای خود برای غنیسازی اورانیوم موافقت نخواهد کرد.
غنیسازی را بهطور کامل متوقف نخواهد کرد.
و میزان ذخایر اورانیوم غنیشده را به سطحی پایینتر از آنچه در توافق سال ۲۰۱۵ پذیرفته شده بود کاهش نخواهد داد — توافقی که ترامپ از آن خارج شد.
او همچنین تأکید کرد که تهران برنامه موشکی خود را موضوع مذاکره نمیداند، چرا که از دید نظام، این موضوع خارج از حوزه هرگونه توافق هستهای است.
مذاکرات باید یک ضربالاجل داشته باشد
یک کارشناس حکومتی مسائل بینالملل می گوید: ترامپ شخصیت پیچیده ای دارد و تغییر مکرر ادبیات او روی محورهای مذاکره با جمهوری اسلامی یا تهدید به حمله نظامی ناشی از تاثیر نزدیکان اوست.
حسن هانیزاده گفته: این مذاکرات از نگاه ترامپ باید یک ضرب الاجل داشته باشد. بازه زمانی کوتاه مذاکرات برای ترامپ باعث می شود که اگر ایران و آمریکا به توافق کلی برسند هزینه های نظامی آمریکا و هزینه حضور نظامی آمریکا در منطقه کاهش یابد. بنابراین سقف زمانی برای رسیدن به توافق جامع با ایران برای ترامپ مهم است چرا که نتیجه مذاکرات در صورتی که به توافق منتهی شود می تواند هر چه زودتر باعث کاهش هزینه های نظامی آمریکا در منطقه شود.
A U.S. news outlet reported that Steve Wittekoff, the U.S. Special Envoy for the Middle East, is set to meet with the head of Mossad in Paris. This follows Wittekoff's recent discussions with Iranian negotiator Abbas Araghchi, where he shared details with Israeli officials. The meetings occur amid Israel's push against Iran, with reports suggesting Israel has urged the U.S. to consider military options if diplomatic efforts fail. Concerns persist about U.S. reliability in negotiations, especially after the 2018 withdrawal from the nuclear deal. An expert emphasizes the need for a deadline to reduce military costs in the region.
امریکا ( ترامپ) جوبایدن و اوباما نیست حواسش به روسیه وجریاناوکراین هست …