به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.








یکشنبه، 12 آذر ماه 1391 برابر با 2012 Sunday 02 December

استفاده خوبی از درآمدهای نفتی نداریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت از تبدیل 2.5 میلیارد دلار منابع ارزی صندوق توسعه ملی به ریال برای اختصاص به سرمایه در گردش 1200 واحد از طریق 7 بانک خبر داد و گفت: استفاده خوبی از درآمدهای نفتی نداریم و اینکه بانک مرکزی ارز را به ریال تبدیل می‌کند، می‌تواند به افزایش نوعی نقدینگی بدون حساب و کتاب در اقتصاد تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی غضنفری امروز در همایش ثروت ملی،‌ توسعه پایدار در تهران با بیان اینکه درآمدهای ارزی کشور می‌تواند در حساب صندوق ذخیره ارزی جمع شود، گفت: یک راه این است که درآمدهای ارزی کشور برای رفاه جامعه هزینه کنیم که این مساله ناپایدار است و می‌تواند ضد فرهنگ کار تلقی شود به نحوی که این فضا ایجاد می‌شود که می‌توان با کار کم درآمد خوبی به دست آورد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در حال حاضر استفاده خوبی از درآمدهای نفتی نداریم و اینکه بانک مرکزی ارز را به ریال تبدیل می‌کند، می‌تواند به افزایش نوعی نقدینگی بدون حساب و کتاب در اقتصاد تبدیل شود.

وی مدیریت و نقدینگی را باعث جلوگیری از ورود سرمایه‌ها به بازارهایی ماند ارز، سکه و طلا دانست و افزود:‌ با وجود جمعیت جوان بالای کشور، این گروه دارای چالش اشتغال هستند.

غضنفری با اشاره به اینکه اگر درآمدها یارزی فقط در اختیار دولت‌ها باشد،خصوصی سازی به صورت جدی پشتیبانی نمی‌شود، اظهارداشت: امروز استقلال در تولید محصولات استراتژیک در اقتصاد کشور خودنمایی می‌کند که این مساله می تواند نیاز به واردات را به حداقل برساند.

وی با بیان اینکه در تولید فولاد کشور از ظرفیت 10 میلیون تن سال 84 به 20 میلیون تن ظرفیت نصب شده در سال 90 رسیده ایم، گفت: این میزان باید در سال 94 به 45 میلیون تن و در افق 1404 به 55 میلیون تن بالغ شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به تولید حدود یک میلیون دستگاه خودرو در کشور از پیش بینی افق 1404 برای تولید سه میلیون دستگاه خودرو سخن گفت و افزود: تولید ناخالص داخلی کشور از 194 هزار میلیارد تومان سال 84 به 480 هزار میلیارد تومان در سال 89 رسید که باید در سال 94 به 700 هزار میلیارد تومان و در افق سند چشم انداز به 1800 میلیارد تومان بالغ شود.

وی با اعلام سهم ارزش افزوده 27 درصدی بخش صنعت، معدن در سال 89 از افزایش این میزان به 31 درصد در سال 94 خبر داد و با بیان اینکه در افق چشم انداز باید این سهم 41 درصد باشد، بیان داشت: در افق 1404 باید 265 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور داشته باشیم.

غضنفری از رشد سرمایه گذاری محقق شده بخش صنعت و معدن سخن گفت و اظهار داشت: سرمایه گذاری 6 هزار میلیارد تومانی سال 84 به 17 هزار میلیارد تومان در سال 90 رسیده و به صورت کلی در دولت نهم و دهم 100 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در حوزه صنعت و معدن شکل گرفت.

وی با بیان اینکه در بخش تشکیل سرمایه ثابت از سال 89 تا 94 باید 44 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در حوزه صنعت و معدن اتفاق بیفتد، گفت: این میزان در افق 1404 باید به بیش از 800 هزار میلیارد تومان برسد و در کشور در فاصله سال‌های 90 تا 94 در هر سال به صورت متوسط 30 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری صنعتی نیاز دارد که پس از آن تا افق 1404 به 83 هزار میلیارد تومان بالغ می شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در فاصله سال‌های 90 تا 94 صندوق توسعه ملی می‌تواند سالیانه 20 هزار میلیارد تومان برای بخش صنعت و معدن تامین مالی انجام دهد ، افزود: از سال 95 تا 1404 صندوق توسعه باید سالیانه حدود 55 هزار میلیارد تومان برای این بخش تامین مالی داشته باشد.

وی همچنین از تبدیل 10 درصد منابع صندوق در سال جاری به ریال برای در اختیار گذاشتن واحدهای صنعتی و معرفی 1200 واحد در این بخش خبر داد و تصریح کرد: 2.5 میلیارد دلار باید به ریال تبدیل شود و از طریق 7 بانک در اختیار سرمایه در گردش واحدها قرار گیرد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved