خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 31 فروردین ماه 1404 = 20-04 2025

سرمایه گذاری در ایران؛ چرا ترامپ با این وعده‌ها راضی نخواهد شد؟

کاهش غنی‌سازی و سرمایه‌گذاری مشترک؛ گزارش نیویورک‌تایمز از پیشنهاد‌های رژیم ایران به آمریکا در مذاکرات رم

به گزارش این روزنامه، هیات مذاکره‌کننده رژیم ایران روز شنبه در گفتگو‌های پیش از مذاکرات با مقامات آمریکایی در رم، به آن‌ها گفته‌اند که تهران آماده است سطح غنی‌سازی اورانیوم را به میزان توافق شده در برجام یعنی ۳.۶۷ درصد بازگرداند.

استیو ویتکاف، سرپرست هیات مذاکره‌کننده آمریکایی روز چهارشنبه با انتشار متنی در شبکه اجتماعی ایکس گفته بود که رژیم ایران باید برنامه غنی‌سازی اورانیوم را «نابود کند.»

به گزارش نیویورک‌تایمز، رژیم ایران در این مذاکرات امکان ایجاد سرمایه‌گذاری مشترک برای اداره تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم خود را اعلام کرده است.

به گفته یک مقام حکومتی، ایده‌ تبدیل برنامه هسته‌ای به سرمایه‌گذاری مشترک با ایالات متحده، لایه‌ دیگری از نظارت و رصد میدانی ایجاد می‌کند که می‌تواند به تضمین ماهیت صلح‌آمیز این برنامه کمک کند.

اما کوروش احمدی، دیپلمات سابق ایران در نیویورک می گوید: سرمایه گذاری آمریکا در ایران، نیازمند حداقلی از نمایندگی دیپلماتیک واشنگتن در تهران است. مادامی که توافق جامع نداشته باشیم، این اتفاقات رخ نمی‌دهد.

همچنین پس از یک دهه که ناترازی‌های بنیادی در زیرساخت‌های توسعه‌ای ایران ظهور عینی یافته، چه شانسی برای سرمایه‌گذاری خارجی وجود دارد؟

روزنامه شرق در این باره نوشت: برای بررسی ظرفیت و پتانسیل سرمایه‌گذاری در ایران باید به تجربه میدانی دو دهه گذشته رجوع کنیم. نگاه گذرا به گذشته، نشان می‌دهد که تجربه ایران نه‌تنها در سرمایه‌گذاری خارجی در آسیای مرکزی و حوزه نفوذ سیاسی خود ناموفق بوده است، بلکه در جذب سرمایه‌گذاری خارجی با چالش‌های عمیقی مواجه است که فراتر از موانع سیاسی و تحریمی قرار دارند.

اما مهم‌تر از آن، زیرساخت‌های نرم‌افزاری، که شامل قوانین شفاف، کاهش ریسک‌های سیاسی، امنیت سرمایه‌گذاری و اعتمادسازی است، که نقش به‌ مراتب مهم‌تری ایفا می‌کنند. ایران درحال‌حاضر با مشکلات متعددی در این زمینه مواجه است، ازجمله تحریم‌ها، نبود امکان نقل‌وانتقال مالی بین‌المللی به دلیل نپذیرفتن استانداردهای اف‌ای‌تی‌اف و ریسک‌های سیاسی بالا. این عوامل باعث شده‌اند که حتی در صورت رفع موانع تحریمی، سرمایه‌گذاران خارجی تمایل چندانی به ورود به بازار ایران نداشته باشند.

در مورد مذاکرات روز شنبه در رم، با آنکه یک مقام آمریکایی از پیشرفت بسیار خوب در مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم در دور دوم گفتگوها سحن گفته است، اما غیرقابل پیش‌بینی بودن ترامپ که همه حتی برخی هم‌فکرانش هم آن را تایید می‌کنند، می‌تواند یک فاکتور خطر برای این مذاکرات باشد.

احمد مرسی، یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه در این باره می گوید: برخلاف دولت بایدن، تیم ترامپ از جلسات نامشخص و وعده‌های محقق‌نشده حکومت ایران در خصوص برنامه هسته‌ای راضی نخواهد شد. نگاه ترامپ از لنز «صلح از طریق قدرت» است.


English Summary

According to the New York Times, during pre-negotiations in Rome, Iran's negotiating team expressed readiness to reduce uranium enrichment to the JCPOA level of 3.67%. The U.S. negotiator, Steve Wittecuff, stated that Iran must dismantle its enrichment program. Iran proposed a joint investment model for its enrichment facilities, which could enhance oversight and ensure the program's peaceful nature. However, former diplomat Kourosh Ahmadi noted that U.S. investment requires a minimum diplomatic presence in Tehran. Challenges in attracting foreign investment persist due to political risks and sanctions, complicating negotiations amid uncertainties surrounding Trump's approach.


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست