سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ساعتی پیش با اشاره به برگزاری دور دوم گفتوگوها با آمریکا در رم گفت: مسیر پیش رو هموار نیست.
در حالی که دور دوم مذاکرات تهران و واشنگتن تا ساعاتی دیگر در رم آغاز میشود، اما هنوز مشخص نیست که ترامپ به دنبال چه نتیجهای است و چقدر آماده است تا برای آن صبر کند. با آنکه سایه اقدام نظامی همچنان وجود دارد و ترامپ هفته گذشته گفته بود که «اگر مجبور باشیم کاری بسیار سخت انجام دهیم، انجام خواهیم داد» اما او مذاکرات را ادامه داد و گفته میشود از اسرائیل خواسته است تا از حمله به تاسیسات هستهای در ایران خودداری کند.
یورونیوز در گزارشی تحلیلی گفت: استیو ویتکاف، فرستاده ارشد ترامپ در این مذاکرات پیامهای متناقضی درباره خواستههای کاخ سفید مخابره کرده است. او آخرین بار تاکید کرد که برنامه اتمی رژیم ایران باید نابود شود و سطح غنیسازی آن به صفر برسد. نیویورکتایمز در این باره به نقل از کارشناسان نوشت که معلوم نیست که آیا ترامپ اساسا دستیابی به توافقی معقول را ممکن میداند یا نه.
روزنامه واشنگتن پست نیز گزارش داد که مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده از اقدام نظامی حمایت میکنند. در حالیکه جی دی ونس، معاون رئیس جمهوری آمریکا و تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا در مورد پیامدهای احتمالی یک درگیری جدید در خاورمیانه محتاطتر هستند. علاوه بر این، چندین مقام دیگر به ترامپ توصیه میکنند که از دیپلماسی استفاده کند.
این روزنامه به نقل از دو مقام آمریکایی و چند فرد مطلع دیگر که به شرط ناشناس ماندن درباره روند تصمیمگیری داخلی در دولت ترامپ صحبت کردهاند، نوشت که در کاخ سفید دو جناح شکل گرفته است؛ یکی خواهان انجام حملات نظامی است مگر آنکه رژیم ایران برنامه هستهای خود و فناوریهای مرتبط با آن را به طور کامل از بین ببرد، و دیگری جناحی با رویکرد دیپلماتیکتر است که تلاش دارد به توافقی دست یابد تا این برنامه محدود شود و تحت نظارت سختگیرانه خارجی قرار گیرد.
به گزارش این نشریه آمریکایی، در این میان ترامپ از مشاوره صداهای تندرو از جمله روپرت مورداک، رئیس پیشین شرکت نیوز کورپ و حامیان اسرائیل همچون آیزاک «ایک» پرلموتر، رئیس پیشین مارول اینترتینمنت نیز بهره برده است.
یک مقام حکومتی در ایران در این باره گفت که در دور اول مذاکرات در عمان فضای مثبتی حاکم بود اما به یکباره و در فضای رسانهای، سقف مطالبات آمریکا بالا رفت. محمد صدر افزود: به نظر می رسد دغدغه واقعی ترامپ بیش از آنکه امنیت آمریکا باشد، امنیت اسرائیل است.
As the second round of negotiations between Tehran and Washington begins in Rome, uncertainty surrounds Trump's objectives and patience. Despite the looming threat of military action, Trump has continued talks and urged Israel to refrain from attacking Iran's nuclear facilities. Reports indicate conflicting messages from Trump's envoy, Steve Vitkoff, emphasizing the need to dismantle Iran's nuclear program. A divide exists within the White House, with one faction advocating military action unless Iran's program is fully eradicated, while another seeks a diplomatic resolution. Concerns arise that Trump's priorities may lean more towards Israel's security than America's.
زمانی درفرانسه که خطرات توافق غربی ها با خمینی را می گفتم برایشان انکار شیرین بودن این توافق را سمی وزهری کرده بودم وتصورشان هم ان بود که کشورهای عضوپیمان گوادالوپ به رهبری امریکا وفرانسه وانگلیس بدرستی برعلیه حکومت پهلوی " ضدمردمی واستبدادی وضدرفاه وآزادی" تصمیم گرفته اند وهرانچه مخالفان این توافق می گفتند وهشدارمیدادند سانسورمیکردند فردی که تاکنون به کشتارهای عظیم وتخریب هاواشغالگری روس ها دراکراین نتنها هیچ حمایتی ازاکراین نکرده است بلکه اکراین را جنگ طلب میداند و بفکرمنافع خودش ازتصاحب منابع اکراین است قراراست چه توافقی با حکومت آخوندی ذوب شده درحکومت روسیه به نفع مردم ایران انجام دهد؟ مذاکره کننده اش یک کارشناس واقعی نیست یک دلال مستقلات است
ترامپ بر رویِ ۳ مسئله پافشاری خواهد کرد: «برجامِ بدونِ غروب» و «سرمایه گذاری کلان در بخشهایِ انرژی و صنعتی» با سهمی در حدودِ ۴۹٪ یا اندکی کمتر و «بازگشایی سفارت»
بنام خدای مهربان ، ایران باید از تمامی امکانات وعوامل اطلاعاتی خود را بکار گیرد تا به اهداف نهایی ذهنی ترامپ دست یافته وبتناسب آن دست به تحرکات دیپلماتیک بزندتا به نحوی ازاین بحران با توجه به داشته هایش رهایی یابد اگر قرار باشد وواقعیات چنین نماید که بالاجبار دست از فعالیتهای هسته ایی خود بردارد باید بدون جنگ و حداقل با اخذ امتیازات نه چندان مورد نظرش به آن تن دردهد که دراینصورت نظام از فروپاشی نجات میایابد در صورتیکه از طریق جنگ وبمباران تسلیم شود نه تنها هیچ امتیازی نصیبش نمیشود که نظام هم امکان تلاشی پیدا میکند و این خسران مضاغف است ایران باید این حقیقت تلخ را بپذیرد که تنهاست روس وچین هم تازه اگر بخواهد فقط دعا خواهد کرد ملت ایران میتواند بهترین اولین واخرین ویکرنگترین یار ویاوربدون چشمداشت باشد بشرطیکه بشود بسیجش کرد