فواد ایزدی در گفتگو با شهرآرانیوز، با اشاره به جزئیات موجود در روند مذاکرات ایران و آمریکا، اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که در روابط دو کشور وجود داشته، نمیتوان انتظار داشت این مسائل به سرعت حل شود بیشتر مشکلات فعلی از سوی طرف مقابل ایجاد شده است و اگر دولت ترامپ از برجام خارج نشده بود، ایران اکنون با مشکلات فعلی روبهرو نمیشد.
وی افزود: دولت آمریکا هم ایران را تحریم کرده و هم وقت دیپلماتهای ایرانی را تلف میکند، اما به نظر میرسد جلسه دوم مذاکرات، نشست مثبتی بوده است.
این تحلیلگر سیاسی درباره چشمانداز دورهای بعدی مذاکرات گفت: نتیجه مذاکرات بستگی به رفتار طرف مقابل دارد. اگر جناحی در آمریکا دست برتر را بگیرد که به دنبال فشار بر ایران است، مذاکرات در نهایت به شکست خواهد انجامید. اما اگر آمریکاییها متوجه اشتباه بودن سیاستهای خود شوند و آن را اصلاح کنند، شانس رسیدن به توافق وجود دارد.
ایزدی در پاسخ به این سؤال که طرفین چه اقداماتی برای بهبود روند مذاکرات میتوانند انجام دهند، گفت: عدم هماهنگی در واشنگتن یکی از مشکلات اساسی است؛ آمریکا هم در قوه مجریه و هم مقننه با چالشهایی روبهرو است و برای نهاییشدن توافق با ایران نیاز به تأیید کنگره دارد، علاوه بر این، آمریکا تحت نفوذ اسرائیل است.
فلاحتپیشه، رییس سابق کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هم گفته: جلوگیری از جنگ (سرنگونی نظام) اولویت مذاکره با آمریکا است.
Foad Izadi discussed the complexities of Iran-U.S. negotiations, noting that existing issues won't be resolved quickly due to past actions, particularly the U.S. withdrawal from the JCPOA under Trump. He criticized the U.S. for imposing sanctions and wasting Iranian diplomats' time but acknowledged that the second round of talks was positive. The outcome of future negotiations depends on U.S. behavior; if hardliners prevail, talks may fail, but a shift in U.S. policy could lead to a deal. He highlighted internal U.S. disunity and congressional approval as significant hurdles, while former MP Flahateh-Pisheh emphasized preventing war as a negotiation priority.