به گزارش سرویس اقتصادی بی باک ، در چند ماه گذشته فضای اقتصادی ایران در شوک های اقتصادی نابسامانی بوده است و تورم به صورت صعودی در حال بالارفتن است و بازارهای ایران در حالت رکود تورمی به سر می برند و به راحتی می توان این امر را در گلایه های مردمی و صحبت های روزانه متوجه آنان شد.
مسئولین و اقتصاد دانان دلایل زیادی را برای وجود چنین شرایطی معرفی کرده اند اما آن چیزی که برای عامه مردم اهمیت دارد ثبات و کاهش قیمت ها است.
ماه مبارک رمضان نیز فرا رسیده است و تقاضای بازار رو به افزایش است و این امر بالطبع موجب خواهد شد که که مجددا قمیت ها سیر صعودی را طی کنند و باید منتظر ماند که قول های مسئولین در خصوص کنترل قیمیت ها با عرضه محصولات انبار شده که از چند ماه قبل صورت گرفته بود به وقوع بپیوندد هر چند در خصوص کنترل این شرایط از سوی مسئولین تردیدهای از سوی مردم دیده می شود.
آقای جلالی که خود را کاسب معرفی می کند معتقد است که دلیل تورم و گرانی های که در بازار به وجود آمده است دلال بازی عده ای سودجو و منفعت طلبی برخی از فروشندگان و بنک داران است وی هم چنین ادامه می دهد:من خودم فروشنده هستم،باید در خصوص این گرانی ها بگوییم که طبیعی نیست که در طول چند ماه قیمیت ها انقدر رشد داشته باشد اگر کمی نظارت ها دقیق تر بشود خواهید دید که قیمت ها چقدر کاذب است.
خانم محسنی که خانه دار است دولت را مقصر اصلی را می داند و بیان می کند که:اقتصاد کشور در دست های دولت است و طبیعی است که این گرانی های از سوی دولت باشد.
در این بین باید از عادت های بد مصرفی کشور نیز به عنوان یک محرک نام برد؛چرا که در بعد کلان هزینه های گزافی را بر دوش کشور می گذارد و در بعد اجتماعی نیز موجب ناهنجازی ها و تنش های در نظم اقتصادی خواهد شد.
امیرحسین نامی که خود را دانشجوی شیمی معرفی می کند نیز با بر شمردن عدم فرهنگ صحیح خرید یکی از دلایل اصلی گرانی را خود مردم می داند و می گوید:در کشور ما هر کالای که گران می شود مردم برای خرید آن رغبت بیشتری پیدا می کنند و برای تهیه آن هجوم می برند و این کار بسیار اشتباهی است چرا که با ترسیم یک نمودار ساده اقتصادی می توان به راحتی متوجه شد که زمانی که عرضه کم و تقاضا بیش از آن باشد این قیمت ها هستند که روند رو به رشد می گیرند مردم باید به این نکته توجه داشته باشند.
آقای متقی که کارمند اداره گاز است با اشاره به عدم برنامه ریزی درست دولت در خصوص ارائه کالا اشاره می کند که:باید این را پذیرفت که اقتصاد ایران یک اقتصاد نیمه دولتی است و این دولت است که وظیفه تنظیم بازار را برعهده دارد البته برخی رسانه ها و روزنامه ها از یک سری باند بازی ها و مافیای اقتصادی نیز نام می برند که بنده این را درست می دانم اما به نظر شما قابل قبول است که چند باند انقدر در امر اقتصاد قوی عمل کنند و دولت هم توان برخورد با آنان را نداشته باشد،این باندها کجا هستند؟ بهتر نیست که معرفی و دستگیر شوند
به صورت کلی علت تورم و افزایش قمیت ها در بازارهای ایران را باید معلول چند علت دانست.قطعاً عادت های اشتباه مصرف و خرید مردم می تواند یکی از این موارد باشد اما نباید این نکته را فراموش کرد که نبض بازارهای ایران در دستان سیاست های اقتصادی کلان دولتی است و رنگ حضور دولت در این عرصه بسیار زیاد است به همین دلیل کوچکترین نابسامانی در اقتصاد مردم دولت را مقصر می دانند و این موضوع می طلبد تا مسئولین نظارت های خود را در زمینه های مختلف افزایش دهند.