بازدیدکنندگان ارجمند بدلیل تغییرات فنی ایران‌پرس‌نیوز موقتا بروزرسانی نمی‌شود
















آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 24 تیر ماه 1391 برابر با 2012 Saturday 14 July

قيمت مسكن در تهران 3 برابر رم و 2 برابر فرانكفورت

مالكان خانه‌های خالی ممنوع‌الخروج می‌شوند

شرق: گاهي اوقات به شاخص‌هاي اقتصادي كه نگاه مي‌كني دچار اين حس مي‌شوي كه شاخص‌ها با بازار شوخي مي‌كنند چون بدون تعارف هيچ پاسخي نمي‌توان براي چرايي ناهماهنگي ناگهاني تراز اقتصادي پيدا كرد. بازار مسكن بدون شك يكي از بازارهايي است كه به وضوح اين اتفاق در آن قابل مشاهده است.

شايد تا همين چند سال پيش اگر متقاضيان مسكن مي‌شنيدند كه آپارتمان در جنوب تهران هم به طلاي ناب تبديل مي‌شود دچار شوك مي‌شدند اما حالا اين اتفاق رخ داده است و همه متقاضيان مسكن با تعجب قيمت‌ها را در مناطق جنوبي تهران برانداز مي‌كنند. در چند سال گذشته به دليل گسيخته شدن مهار قيمت‌ها در بازار مسكن پايتخت، موج مهاجرت از مناطق مركزي تهران به محله‌هاي جنوب پايتخت شدت گرفت ولي حالا متقاضيان مسكن نگران هستند كه به‌زودي حتي نتوانند براي گريز از قيمت‌ها به نقاط جنوبي تهران پناه ببرند.

در حال حاضر بهاي هر متر آپارتمان در نازي‌آباد تهران تا 2.5 ميليون تومان افزايش يافته است و ميانگين بهاي رهن نيز براي يك آپارتمان 60متري به 35‌ميليون تومان نزديك شده است. در جواديه تهران هر متر آپارتمان از 1.5 تا دو‌ميليون تومان قيمت دارد.

همين آپارتمان در منطقه فلاح تا هر متر به ازاي 2/2‌ميليون تومان نيز به فروش مي‌رسد. البته ميانگين قيمت آپارتمان در فلاح 1.9ميليون تومان است. متقاضيان مسكن هر متر آپارتمان را در خزانه مي‌توانند تا 1.5ميليون تومان و هر متر آپارتمان را در راه‌آهن تا1.8ميليون تومان خريداري كنند. در منطقه شهرري ميانگين فروش هر متر آپارتمان به دو‌ميليون تومان رسيده است. در برخي از مناطق شهرري هر متر آپارتمان به 2.5 ميليون هم رسيده است. البته در منطقه دولت‌آباد شهرري هر متر آپارتمان تا متري3.5 ميليون تومان نيز به فروش مي‌رسد.

در حال حاضر از يك سو كيان‌شهر و در سوي ديگر پايتخت منطقه پاسگاه نعمت‌آباد شايد ارزان‌ترين آپارتمان‌ها را در خود جاي داده باشند. در اين مناطق هر متر آپارتمان از يك تا1.2 ميليون تومان به فروش مي‌رسد. با اين وجود اما در منطقه عبدل‌آباد (نزديك به پاسگاه نعمت‌آباد) به دليل نزديكي با برخي از بازارها هر متر آپارتمان به 1.5 ميليون تومان رسيده است. بهاي رهن نيز به طور ميانگين در مناطق جنوب تهران از 25‌ميليون تومان تا 35‌ميليون تومان رقم خورده است.

«محتكران خانه‌هاي خالي ممنوع‌الخروج مي‌شوند.»
اين آخرين نسخه مسوولان براي نجات بازار مسكن از گراني است. خبري كه رييس كميسيون اقتصادي مجلس از آن حكايت كرده و اعلام مي‌كند كه طرحي در پارلمان آماده تصويب است كه براساس آن از خانه‌هاي خالي ماليات اخذ خواهد شد و به اين ترتيب محتكران خانه‌هاي خالي در صورت نپرداختن ماليات، ممنوع‌الخروج مي‌شوند.

طرحي كه مجلسي‌ها براي سروسامان دادن به بازار مسكن و آوردن كمي آرامش به اين بازار ناآرام مطرح كرده‌اند، در حالي آماده تصويب شده است كه در سال‌هاي اخير طرح‌هاي بسياري از سوي دولتي‌ها مطرح شده و سرانجامي نيافته است. طرح‌هايي كه براي مدتي از سوي دولتي‌ها و به‌خصوص وزارت مسكني‌ها اعلام شدند و در نهايت به بايگاني رفتند.

فروش متري مسكن، اجاره به شرط تمليك، مسكن 99ساله يا همان مسكن مهر، بلوك‌بندي شهر تهران براي كنترل قيمت خريد و فروش و اجاره‌بها، تعيين سقف شش تا 9‌درصدي براي افزايش اجاره‌بها، طرح مسكن ويژه قسطي در شهر تهران، اخذ ماليات از واحدهاي خالي، راه‌اندازي سامانه مسكن براي اعلام قيمت در نواحي مختلف و فروش مسكن مهر به صورت آزاد به كساني كه شرايط دريافت مسكن مهر را دارند اما عضو تعاوني‌ها نبودند از جمله طرح‌هايي هستند كه در سال‌هاي اخير از سوي دولتي‌ها مطرح شدند، برخي به مرحله اجرا در آمدند و برخي نيز تنها يك طرح باقي ماندند، اما آنچه كه از تمامي اين طرح‌ها نصيب خريداران ملك و مستاجران شد، تنها گراني و نابساماني در بازار مسكن بود.

گراني كه در روزهاي داغ تابستان آنچنان گرم مي‌شود كه داغي آن بر تن و روح مستاجران مي‌ماند و نمي‌دانند، با درآمدي كه افزايش چنداني نيافته و اين افزايش در خانوارهاي كارگري كمتر از نرخ تورم نيز بوده است، چگونه مي‌توانند اجاره‌بهايي را كه موجر از آنها طلب مي‌كند را پرداخت كنند. در اين ميان كساني كه شايد در گذشته‌اي نه‌چندان دور مي‌توانستند آپارتمان كوچكي را در شهر تهران خريداري كنند اما به منظور افزايش سرمايه براي خريد ملك مورد نظر خود تعلل كرده‌اند اكنون خواب خانه‌دارشدن را مي‌بينند، بهاي خريد و فروش آپارتمان حتي در جنوب پايتخت به طور متوسط به متري يك‌ميليون و 900‌هزار تومان رسيده كه اين امر خانه‌دار شدن در پايتخت را به رويايي تبديل كرده است.

اين در حالي است كه در روزهاي افزايش بي‌سابقه اجاره‌بها و صعودي‌شدن قيمت خريد و فروش مسكن، طرحي كه در گذشته شنيده شده، اما از اجراي آن خبري نبود بار ديگر از ميان طرح‌هاي گذشته سربر آورده و كمي لحن تهديد نيز به خود گرفته است. اين‌بار مجلسي‌ها طرح اخذ ماليات از خانه‌هاي خالي را به ميان مي‌كشند و مالكان را تهديد مي‌كنند كه در صورت عدم‌پرداخت ماليات خود ممنوع‌الخروج خواهند شد.

ارسلان فتحي‌پور، رييس كميسيون اقتصادي مجلس با اشاره به تصويب طرح پارلمان براي اخذ ماليات از خانه‌هاي خالي در ابتداي ماه رمضان از اين طرح به‌عنوان يكي از مهم‌ترين و نخستين مصوبات مجلس نهم خبر داده و به مهر گفت: براساس اين طرح، محتكران خانه‌هاي خالي در صورت نپرداختن ماليات، ممنوع‌الخروج مي‌شوند.

وي با رد بايگاني‌شدن ماليات بر خانه‌هاي خالي گفت: پس از تعطيلات مجلس در ابتداي ماه مبارك رمضان، مهم‌ترين و اولين مصوبه مجلس مبني بر ماليات بر خانه‌هاي خالي است كه اين طرح هم‌اكنون به طور كامل و جامع در مركز پژوهش‌هاي مجلس آماده شده است.

وي افزود: چه كسي گفته ماليات بر خانه‌هاي خالي بايگاني شده و هم مسوولان وزارت اقتصاد و دارايي و هم سازمان امور مالياتي، مي‌دانند كه به صلاح مردم و امور مملكتي است كه ماليات پايه 200‌هزار تومان براساس متراژ هرچه سريع‌تر اجرا شود.

رييس كميسيون اقتصادي مجلس اظهارداشت: محتكران خانه‌هاي خالي بايد نگران باشند، چراكه طرح ماليات بر خانه‌هاي خالي در مركز پژوهش‌هاي مجلس نهايي شده است. برمبناي اين طرح و براساس پايين‌ترين متراژ، از هر خانه خالي دارندگان دوواحد مسكوني به بالا، هرماه بايد مبلغ 200‌هزار تومان به خزانه دولت واريز كنند و اين مبلغ براي متراژ بالاتر بيشتر تنظيم شده است و بايد توجه داشت كه هر فصل يعني هر سه‌ماه، اين نرخ تصاعدي دريافت خواهد شد.

فتحي‌پور با اشاره به اينكه محتكران خانه‌هاي خالي به نظام اقتصادي كشور و اقشار متوسط و ضعيف آسيب‌هاي جدي را وارد كرده‌اند، تاكيد كرد: طرح ماليات بر خانه‌هاي خالي به گونه‌اي است كه در صورت نپرداختن آن توسط دارندگان خانه‌هاي خالي جرايم سنگيني در نظر گرفته شده و حتي آنها در صورت قصد سفر به خارج از كشور، بايد اين بدهي‌ها را تسويه كرده و حتي يك ماه اضافي را نيز پرداخت كنند و در غيراين صورت و با حكم ممنوع‌الخروج مواجه خواهند شد.

وي اظهار داشت: مسوولان امور مالياتي و وزارت امور اقتصادي و دارايي بايد توجه داشته باشند كه طرح ماليات بر خانه‌هاي خالي بسيار منظم در تمامي كشورهاي جهان اجرا مي‌شود و هيچ توجيهي نمي‌تواند براي عدم اجراي آن آورد؛ چراكه خود مسوولان نيز مي‌دانند با اجراي اين طرح مسكن از كالاي سرمايه‌اي خارج شده و قيمت مسكن دست‌كم 40‌درصد كاهش خواهد داشت.

اين نماينده مجلس اضافه كرد: نرخ ماليات پايه 200‌هزار تومان بسيار منصفانه و با اغماض اعمال شده، چراكه به طور نمونه در كشوري مانند آلمان به گونه‌اي ماليات به طور تصاعدي و با نرخ بسيار بالا رشد مي‌كند كه در ظرف دو سال برابر با قيمت خود خانه مي‌شود.

فتحي‌پور ادامه داد: راه‌هاي مختلفي را براي شناسايي خانه‌هاي خالي در مركز پژوهش‌هاي مجلس بررسي كرديم كه با در نظر گرفتن تمامي آن شاخص‌ها، مطمئن باشيد هيچ‌كس نمي‌تواند از انجام آن شانه خالي كند.

وي بيان داشت: زماني كه مجلس در ابتداي ماه مبارك رمضان اين طرح را تصويب كند، دولت موظف به اجراي آن خواهد بود. فتحي‌پور اظهار داشت: از عدالت به دور است كه برخي خانواده‌ها به دليل هزينه‌هاي تورمي اجاره و خريد مسكن، مجبور به چادرنشيني در پارك‌ها شوند و بسياري از محتكران خانه‌هاي خالي به راحتي و بدون هيچ‌گونه دغدغه‌اي به سفرهاي خارجي بروند.

قيمت مسكن در تهران 3 برابر رم و 2 برابر فرانكفورت
وي خاطرنشان كرد: تمامي ماليات دريافتي از دارندگان خانه‌هاي خالي صرف گسترش پروژه‌هاي ساخت‌وساز براي اقشار ضعيف مانند پروژه مسكن مهر مي‌شود و اين باعث تاسف است كه ميانگين قيمت مسكن در تهران دو برابر شهر فرانكفورت و سه برابر شهر رم است. به گزارش مهر، در بسياري از كشورهاي جهان ماليات بر خانه‌هاي خالي اجرايي شده كه در اين زمينه نيز آماري ذكر شده است.

ماليات بر خانه‌هاي خالي از سكنه در كشور ژاپن، در سه‌ماه ابتدايي پنج‌‌درصد ارزش كارشناسي هر واحد مسكوني و پس از آن هر دوره شش‌ماهه به طور تصاعدي افزايش مي‌يابد.

در كشور انگليس بنگاه‌هاي ساخت‌وساز مسكن يا مالكان خانه‌هاي خالي از سكنه تا شش‌ماه زمان دارند آن ملك را به فروش يا اجاره بدهند، در غيراين صورت پس از شش‌ماه در هرماه بنا به پايين‌ترين متراژ از ۲۲۵ پوند به بالا، بايد به طور تصاعدي ماليات‌هاي سنگيني بپردازند.

در كشور آمريكا ماليات ۱۰‌درصدي ارزش كارشناسي شده در واحدهاي مسكوني خالي از سكنه اجباري است و به طوري كه در كاليفرنيا، تنها0.2 درصد خانه‌هاي خالي از سكنه وجود دارد.

در كشور اسپانيا ماليات ۲۵‌درصدي بر خانه‌هاي خالي از سكنه وجود دارد و به همين دليل ميانگين قيمت واحدهاي مسكوني مبله و نوساز يك هشتم ميانگين قيمت‌هاي مسكوني در تهران است.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved