بازدیدکنندگان ارجمند بدلیل تغییرات فنی ایران‌پرس‌نیوز موقتا بروزرسانی نمی‌شود
















آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 16 بهمن ماه 1390 برابر با 2012 Sunday 05 February

برخی قطعی‌های اینترنت را نعمت می‌دانند

كره جنوبي كشور اول دنيا در توسعه اينترنت پرسرعت و كاربردهاي آن است / جايگاه وضعيت اينترنت در ایران در رتبه 144 جهان قرار داريم كه غير قابل قبول است.

ایلنا: يك كارشناس فناوري اطلاعات در خصوص وضع اينترنت كشور گفت: در حال حاضر بيشترين كاربران اينترنت در ايران از طريق شماره گير تلفني از طريق كارت و يا اشتراك به ISP ها به اينترنت وصل مي‌باشند كه حداكثر امكان ارسال و دريافت 64 كيلو بيت در ثانيه را در شرايط ايده‌آل دارند، كه عملا اين دسترسي گاها به دانلود فايلها با سرعت 5 كيلو بيت و در مواردي به چندين ده بايت كاهش پيدا مي‌كند.

علي اكبر جلالي در گفتگو با خبرنگار ايلنا با اشاره به اينكه اينترنت پر سرعت 128 كيلو بيت در ثانيه به عنوان اينترنت پرسرعت در ايران شناخته مي‌شود افزود: ضريب نفوذ اينترنت در ايران زير يك درصد است چرا كه اتحاديه جهاني ارتباطات، ITU، دسترسي به پهناي باند كمتر از 256 كيلو بايت در ثانيه را پهناي باند زياد نمي‌شناسد و با اين استاندار به راحتي مي‌توان گفت كه در ايران اينترنت پر سرعت اصلا نداريم!

وي با بيان اينكه در كشور تعداد بسيار محدودي دسترسي با سرعت‌هاي بالاتر براي دانشگاهها و بعضي از نهادها و شركتهاي خاص پيش بيني شده است،گفت: بايد توجه داشت كه، در تبيين استراتژي‌هاي توسعه زندگي هزاره سوم به سرعتهاي زياد اينترنت هوشمند و فناوريهاي فردا انديشيد.

وي تاكيد كرد: به نظر مي رسد سرعت كيلو، مگا، گيگا، ترا، پتا، اگزا، زتا و يوتا كه براي انتقال داده تا حجم ده به توان 24 پيش بيني شده‌اند و احتمالا بعضي از كشورها بصورت محرمانه‌ آنها را در خدمت دارند، را در آينده‌هاي دور شاهد باشيم و توقف در انتقال رنج كيلو بيت در ثانيه ديگر غير قابل قبول است.

جلالي تصريح كرد: اگر در يك سناريو واقعي فرض كنيم كه ساعت بين 8 تا 10 شب است و پدر در يك خانواده مشغول ديدن فوتبال در كانال ورزش HDTV باشد، و مادر مشغول گفتگو از طريق تلفن ويديويي با خواهر خود، دختر در كلاس درس مجازي مشغول آموزش تعاملي و پسر خانواده مشغول بازي گروهي برخط باشد نيازمند به پهناي باند 70 مگا بيت در ثانيه مي‌باشد.

وي ادامه داد: كشورهاي اروپايي دسترسي به 100 مگا بيت در ثانيه را براي شهروندانشان هدف اوليه قرار داده و بعضا مشغول ارائه چنين سرويسي مي‌باشند، در كشور كوچك سنگاپور مسئولين به دنبال دسترسي شهروندان به اينترنت با سرعت يك گيگا بيت در ثانيه هستند!

جايگاه ايران بين ديگر كشورها

جلالي با بيان اين كه كشورهاي توسعه يافته در حوزه توسعه اينترنت و كاربردهاي آن در حال افزايش دسترسي شهروندانشان به شبكه‌هاي با پهناي باند زياد مي‌باشند گفت: آنها براي افزايش پهناي‌باند زياد توجيه اقتصادي دارند و علاوه بر آن افزايش كيفيت خدمات برخط را نيز با اهميت مي‌دانند.

وي ادامه داد: تاثير 17درصد در GDP كره جنوبي سال 2007، تاثير 35درصد در صادرات كره جنوبي در سال 2007، تاثير 2درصد از 1/5درصد رشد اقتصادي كره جنوبي در سال 2006 و تاثير 6/1درصد از 5درصد رشد اقتصادي كره جنوبي در سال 2007 مديون دسترسي شهروندان به اينترنت با سرعت بالا بوده است.

به گفته وي در كشورهاي توسعه يافته نيز به ازاي يك درصد افزايش تعداد كاربران اينترنت با سرعت بالا، حدود 240 دلار به سرانه GDP مردم آن كشورها افزوده شده است.

اين كارشناس فناوري اطلاعات تاكيد كرد: در حال حاضر كره جنوبي كشور اول دنيا در توسعه اينترنت پرسرعت و كاربردهاي آن است كه در اين ميان جايگاه وضعيت اينترنت در كشورمان چندان مناسب نيست چرا كه در رتبه 144 جهان قرار داريم كه غير قابل قبول است.

وي تاكيد كرد: دولت هاي گذشته و دولت حاضر هيچ كدام توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور را در حول محور فناوري اطلاعات و ارتباطات نديده‌اند و تا زماني فناوري اطلاعات و ارتباطات به عنوان يك عنصر موثر در توسعه اقتصادي نشود، وضعيت به همين شكل ادامه خواهد داشت.

در برنامه توسعه سوم بصورت خيلي اجمالي به توسعه ارتباطات نگاه شد و در برنامه چهارم تلاش بيشتري صورت گرفت كه اين پديده در كشور توسعه يابد و قدمهاي بيشتري برداشته شد اما در نهايت در برنامه پنجم كه دولت درك بيشتري از اين پديد پيدا كرده است و پروژه‌هايي مانند كارت سوخت هوشمند توانسته ذهن مسئولين را به كارايي اين پديده بيشتر كند بحث توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات بيشتر شده است.

جلالي در خصوص قطعي هاي اينترنت در كشور گفت: در كشورهاي توسعه يافته كه درون جامعه اطلاعاتي قرار گرفته‌اند و اينترنت و كاربردهاي فناوري اطلاعات را با ديد اقتصادي مورد توجه قرار مي‌دهند، قطع يك لحظه از اينترنت را بسيار خطرناكتر و پرهزينه‌تر از قطع برق مي‌دانند، لذا به آن حساس هستند.

وي ادامه داد: اين مسئله در كشور ما مانند كشورهاي ديگر نيست و ممكن است بعضي نبود اينترنت و دسترسي به اطلاعات جهاني نعمت هم بدانند و اين دو نگاه كاملا متفاوت منشع اصلي بي توجه‌اي به قطع اينترنت در ايران است اما در نهايت از نظر فني مي‌توان تهميداتي در نظر گرفت كه اين قطعيها انجام نشود.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved