سایت دیگربان: غلامرضا حسنی٬ نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی٬ ۳۰ سال پس از اعدام رشید حسنی٬ میگوید از اعدام فرزندش همچنان رنج میبرد.
آقای حسنی روز یکشنبه (دو بهمن) به خبرگزاری رسا گفته که اعدام فرزندش برای او «فوقالعاده سخت» بوده و اعتقاد دارد اگر برای تربیت رشید بیشتر وقت میگذاشت٬ وی به چنین سرنوشتی دچار نمیشد.
حسنی افزوده است: «شاید در اینجا {تربیت خانواده} حق با او {رشید} باشد که نتوانستم برسم. الآن هم رنج میبرم. پسر من دیروز با شاه میجنگید و امروز در لیست اعدامیها باشد برایم فوقالعاده سخت است.»
حسنی در سالهای نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مخفیگاه پسر خود را که از هواداران فدائیان خلق بود، به ماموران کمیته انقلاب اسلامی گزارش کرد که در نهایت به اعدام او انجامید.
امام جمعه ارومیه همچنین در کتاب خاطرات خود که محصول ۳۰ ساعت گفتگو با مرکز اسناد انقلاب اسلامی است٬ گفته که فرزندش مستحق اعدام نبود.
حسنی در این گفتگو افزوده است: «رشید مستحق اعدام نبود. او جنایتی را مرتکب نشده بود، یا کسی را نکشته بود. تنها جرمش این بود که گرایش شدید کمونیستی داشت و این هرگز منجر به اعدام کسی نمیشود.»
امام جمعه ارومیه در کتاب خاطراتش نوشته که حکم فرزندش در نهایت «حبس ابد» بود٬ و «متاسفانه قاضی پرونده همین طور فلهای حکم صادر کرده بود.»
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در بخش دیگری از خاطرات خود گفته است: «بعد از چند سال، خیلی دلم میخواست، پرونده رشید را میدیدم و مطالعه میکردم، هر چه میخواستم امکانپذیر نشد و در اختیارم نگذاشتند.»
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در خاطرات خود همچنین گفته که احکام اعدام اوایل انقلاب «از سوی افرادی وابسته به گروههای به ظاهر اسلامی و انقلابی که در بعضی ارگانها و به خصوص در دستگاه قضایی نفوذ کرده بودند»٬ صادر شده بود.
وی در خاطرات خود میگوید این افراد در آن زمان «دست به یک سری کارها و صدور احکام تند و تیز میزدند که هیچ ارتباطی با نظام اسلامی و شخصیتهای اصیل انقلاب نداشت.»
حسنی افزوده که این افراد «به صدور احکام فلهای دردسرهای زیادی در منطقه برای ما درست کردند و بعضی افراد را به جرم وابستگی ظاهری به حزب خلق مسلمان، انواع و اقسام اتهام برایش درست میکردند و حکم اعدام برایش صادر مینمودند.»
این برای نخستین بار است که یکی از روحانیون نزدیک به علی خامنهای از اعدامهای گسترده مخالفان در دهه ۶۰ انتقاد و تائید میکند که احکام قضایی برای این اعدامها به صورت «فلهای» صادر شده است.
شمار قابل توجهی از فعالان سیاسی منتقد جمهوری اسلامی در دهه ۶۰ بدون طی کردن روند دادرسی٬ به صورت گروهی و مخفیانه اعدام شدند.