رادیو آلمان: در پی تهدیدهای جمهوری اسلامی در مورد بستن تنگه هرمز پیشرفتهترین ناو جنگی بریتانیا برای برقراری امنیت منطقه عازم خلیج فارس شد. آمریکا تهدید ایران را نشانه ضعف میداند و بریتانیا آن را تلاشی ناموفق خوانده است.
مقامهای ارشد سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی در هفتهها و روزهای گذشته تهدید کردهاند، در صورت تحریم صادرات نفت این کشور توسط کشورهای غربی، با بستن تنگه هرمز مانع انتقال سوخت از این گذرگاه شوند.
رزمایش جدید سپاه در خلیج فارس
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در روزهای گذشته رزمایشی را با تبلیغات فراوان در دریای عمان به اجرا گذاشت که هدف از آن "نمایش اقتدار" در آبهای جنوبی کشور عنوان شده است. علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه، ۱۵ دی ماه در یک برنامه تلویزیونی از رزمایش دیگری خبر داد که قرار است ماه آینده برگزار شود و "مرکز ثقل آن در تنگه هرمز و خلیج فارس خواهد بود."
پیش از این ایالات متحده آمریکا تهدیدهای ایران را "نشانهی ضعف" خوانده و بر عزم ناوگان دریایی این کشور برای تامین امنیت گذرگاههای آبی بینالمللی تاکید کرده بود. اکنون وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرده که برای همکاری با آمریکا و مقابله با هر تهدید احتمالی پیشرفتهترین و مجهزترین ناو جنگی خود را به سوی خلیج فارس فرستاده است.
پیام روشن بریتانیا به ایران
روزنامه دیلی تلگراف روز شنبه (۱۷ دی، ۷ ژانویه) نوشت ناو بریتانیایی "اچ ام اس دارینگ" روز چهارشنبه آبهای این کشور را به مقصد خلیج فارس ترک کرده است. این ناو پیشرفتهترین و جدیدترین ناو جنگی بریتانیا و یکی از مجهزترین شناورهای نظامی جهان محسوب میشود.
بنابر این گزارش "اچ ام اس دارینگ" که سال ۲۰۰۶ میلادی به آب انداخته شده به پیشرفتهترین سیستم ردگیری و ردیابی شناخته شدهی جهان مجهز شده و قادر است همزمان چند حملهی موشکی و هوایی را شناسایی و خنثی کند. دیلی تلگراف از قول وزارت دفاع بریتانیا نوشت اعزام این ناو جنگی "پیام روشنی" به تهران در ارتباط با تهدیدهای اخیر این کشور است.
«تهدیدهای ایران، نشانه تاثیر تحریمهاست»
فیلیپ هاموند، وزیر دفاع بریتانیا روز پنجشنبه، ۱۵ دی تهدید ایران و هر گونه تلاش برای بستن تنگه هرمز را اقدامی "غیرقانونی" خوانده بود که به زعم او موفقیتی نیز در پی نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سهشنبه ۱۳ دی، گفته است «عصبانیت ایران و تهدیدهایی که نسبت به اقدام احتمالی برای بستن تنگه هرمز مطرح میکند، نشان میدهد فشارهای بینالمللی و جهانی نتیجه داده و گزندگی تحریمها علیه ایران آغاز شده است.»
«سپری در برابر تهدیدهای موشکی»
ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده و ناوهای جنگی شماری دیگر از کشورهای غربی از جمله بریتانیا از مدتها پیش به منظور تامین امنیت آبهای بینالمللی در خلیج فارس و دریای عمان حضور دارند. تنگه هرمز این دو منطقه آبی را به هم متصل میکند و از مهمترین گذرگاههای دریایی انتقال سوخت در جهان به شمار میرود.
بنابر گزارشها ناو "اچ ام اس دارینگ" که در عملیات دفاع موشکی از تواناییهای کمنظیری برخوردار است، جایگزین ناو جنگی "تایپ ۲۳" بریتانیا خواهد شد. مقامهای نظامی در لندن گفتهاند در صورت نیاز ناوهای دیگری به منطقه اعزام خواهند کرد. به گزارش دیلیتلگراف اعزام پیشرفتهترین ناو بریتانیا به قصد پشتیبانی از اقدامهای آمریکا انجام شده و نشانهی عزم لندن در مقابله با هر تهدید جمهوری اسلامی است.
منابع نزدیک به نیروی دریایی بریتانیا میگویند این ناو قادر است همزمان پنج موشک شلیک شده را ردگیری و منهدم کند و با حضور آن در خلیجفارس موشکهای ایران پیش از اصابت به هدف نابود خواهند شد.