وزیر کشور آلمان از قصد خود برای مذاکرات با طالبان به منظور اخراج مهاجران افغان مجرم از این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، الکساندر دوبریندت وزیر کشور آلمان، به دنبال مذاکرات مستقیم با طالبان است تا اخراج مجرمان افغان از آلمان را تسهیل کند.
این سیاستمدار محافظهکار از حزب «اتحادیه سوسیال مسیحی باواریا» (CSU) در مصاحبهای گفت: «ما هنوز به طرفهای ثالث برای انجام مذاکرات با افغانستان نیاز داریم. این نمیتواند یک راه حل دائمی باشد».
وی افزود: «من تصور میکنم که ما به توافقهای مستقیم با افغانستان برای امکان پذیر شدن اخراجها دست یابیم».
به نوشته رویترز، از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در سال 2021، هیچ اخراجی از آلمان به این کشور به جز یک مورد انجام نشده است. اما در ماه اوت سال گذشته (مرداد 1403)، 28 مجرم افغان با کمک قطر به کابل منتقل شدند.
وزیر کشور آلمان در این مصاحبه همچنین به چالشهای موجود بر سر راه اخراج مهاجران سوری اشاره کرد و گفت که بدین منظور نانسی فیزر وزیر کشور پیشن آلمان قبل از ترک سمت خود، با دولت جدید سوریه تماسهایی را آغاز کرده بود.
دوبریندت در عین حال اضافه کرد که باوجود تماس با سوریه، هنوز نتایجی بدست نیامده است.
وی در ادامه سقف سالانه پناهندگان در آلمان را که 200 هزار نفر است، «بسیار زیاد» دانست و گفت: «تعداد سالانه پناهندگان پذیرفته شده در آلمان باید به طور قابل توجهی کمتر از 200 هزار نفر باشد». این تعداد در زمان وزارت هارست زیهوفر وزیر کشور آنگلا مرکل صدراعظم اسبق آلمان پیشنهاد شده بود.
اما براساس گزارشهای موجود، شمار پناهجویان وارد شده به آلمان در دو سال گذشته بسیار فراتر از 200 هزار نفر رفته است؛ به طوری که 600 هزار نفر پناهجو ثبت نام شدهاند که این تعداد علاوه بر یک میلیون و 200 هزار اوکراینی است که اکنون در آلمان هستند و باید به رقم فوق اضافه شوند.
The German Interior Minister, Alexander Dobrindt, announced plans to negotiate with the Taliban to facilitate the deportation of Afghan criminals from Germany. He emphasized the need for direct agreements with Afghanistan, stating that current arrangements are not a permanent solution. Since the Taliban's return to power in 2021, only one Afghan has been deported from Germany, although 28 were transferred to Kabul last August with Qatar's assistance. Dobrindt also mentioned challenges in deporting Syrian migrants and criticized the annual refugee cap of 200,000, suggesting it should be significantly lower, as actual numbers have exceeded this limit.