گروه بانیام در دهه ۱۹۷۰ با ترانه "رودخانههای بابل" شهر افسانهای بابل را در خاطرهها زنده کرد. حال یک سرود کهن درباره این شهر میانرودان، که زمانی بزرگترین شهر جهان بود، کشف و با کمک هوش مصنوعی رمزگشایی شده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری کاتولیک آلمان (KNA) و طبق اعلام دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ یک آشورشناس از مونیخ متنی در رابطه با شهر افسانهای بابل را که هزاران سال ناپدید شده بود، دوباره کشف و تکمیل کرده است.
این سرود ستایشآمیز که حدود ۳ هزار سال قدمت دارد، بابل را در دوران شکوفاییاش توصیف میکند و شامل ۲۵۰ سطر است.
بر اساس این اطلاعیه، متن کامل این سرود با استفاده از هوش مصنوعی بازسازی شده است. انریکه خیمنس، استاد آشورشناسی در دانشگاه مونیخ، از هوش مصنوعی برای بررسی تمام قطعات خط میخی کشفشده در جهان استفاده میکند.
او میگوید، به کمک این فناوری ۳۰ نسخه دیگر از این متن شناسایی شده است که به تکمیل بخشهای گمشده سرود کمک کردهاند. این استاد آشورشناسی در عین حال تاکید میکند: «این روند که پیشتر ممکن بود دههها طول بکشد، اکنون با سرعت بیشتری پیش میرود.»
خیمنس در این پژوهش با دانشگاه بغداد همکاری میکند.
"متنی با این میزان محبوبیت تا امروز ناشناخته باقی مانده بود"
خیمنس همچنین میگوید که تعداد زیاد جزئیات یافتشده این متن نشان میدهد حاکی از رایج بودن آن در آن زمان است: «این سرود توسط کودکان در مدرسه رونویسی میشده است. خارقالعاده است که متنی با این میزان محبوبیت تا امروز ناشناخته باقی مانده بود.»
از نظر محتوایی نیز این سرود در بخشهایی "چشمگیر" توصیف شده است. خیمنس اضافه میکند: «نویسنده این سرود توصیف میکند که چگونه رود فرات بهار را به همراه میآورد و زمینها سبز میشوند.»
او ادامه میدهد: « از میانرودان تنها تعداد اندکی توصیف مشابه از طبیعت به جا مانده است. این متن همچنین برای نخستین بار بینشهایی درباره نقش کاهنها (زنان روحانی) در بابل ارائه میدهد.»
به گزارش دویچه وله، شهر باستانی بابل در حدود ۸۵ کیلومتری جنوب بغداد، پایتخت کنونی عراق، واقع شده است. بقایای این شهر اکنون جزو میراث جهانی یونسکو به شمار میرود.
In the 1970s, the song "Rivers of Babylon" revived the legendary city of Babylon. Recently, an ancient hymn about this once-great city has been rediscovered and deciphered using artificial intelligence. According to reports, a Munich-based Assyriologist has reconstructed a 3,000-year-old text describing Babylon's glory, consisting of 250 lines. AI helped identify 30 additional versions of the text, expediting the research process. The hymn, popular in its time, was likely copied by schoolchildren. It offers insights into nature and the role of priestesses in Babylon. Babylon's ruins are now a UNESCO World Heritage site.