خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 16 اسفند ماه 1403 = 06-03 2025

ایران؛ تصمیم مهم ترامپ برای رفتن به جنگ با نفتکش‌های "هکتور"

به گفته منابع خبرگزاری «رویترز»، دولت ترامپ در حال بررسی طرحی برای بازرسی نفتکش های رژیم ایران در دریا با استناد به یک توافقنامه بین المللی مربوط به مبارزه با گسترش سلاح های کشتار جمعی است.

ترامپ که وعده داده کارزار موسوم به «فشار حداکثری» را به منظور منزوی ساختن رژیم ایران از اقتصاد جهانی و به صفر رساندن صادرات نفت آن از سر بگیرد، در هفته های نخست دوره دوم ریاست جمهوری خود دو موج تحریم های جدید علیه تهران اعمال کرد.

تحریم های مذکور برخی شرکت های مرتبط با سپاه پاسداران و همچنین «ناوگان سایه» از نفتکش های قدیمی که بدون برخورداری از بیمه غربی، در دریا حرکت کرده و نفت را از کشورهای تحت تحریم جابجا می کنند، هدف قرار داده است.

در همین حال، شش منبع در گفت و گو با رویترز اعلام کردند که دولت ترامپ اکنون به دنبال راه هایی متعلق به کشورهای هم پیمان خود برای متوقف ساختن و بازرسی کشتی هایی است که از نقاط تنگ و حساس همانند تنگه «ملاکا» در جنوب شرق آسیا و گذرگاه های دریایی دیگری عبور می کنند.

به گفته منابع مذکور که هویت آنها فاش نشده، چنین اقدامی می تواند تحویل نفت خام به پالایشگاه های مقصد را به تاخیر بیندازد و همچنین امکان دارد طرف های شرکت کننده در تسهیل چنین تجارتی را در معرض آسیب هایی در زمینه اعتبار و تحریم قرار دهد.

یکی از منابع این در همین رابطه اظهار داشت: شما برای ایجاد یک تاثیر بازدارنده، نیازی به غرق کردن کشتی ها یا بازداشت افراد ندارید چرا که این مسئله ارزش ریسک کردن را ندارد. تاخیر در تحویل باعث ایجاد وضعیت عدم اطمینان در این شبکه تجارت غیر قانونی می شود.

بر اساس این گزارش، دولت آمریکا در حال بررسی این مسئله بوده که آیا امکان انجام فرآیند بازرسی در دریا در چارچوب ابتکار امنیتی ضد گسترش که در سال ۲۰۰۳ میلادی به رهبری این کشور و با امضای بیش از ۱۰۰ کشور با هدف جلوگیری از قاچاق سلاح های کشتار جمعی راه اندازی شد، وجود دارد یا نه.

به گفته یکی از منابع مذکور، این سازوکار می تواند به دولت های خارجی این امکان را بدهد که محموله های نفتی ایران را بنا به درخواست دولت آمریکا هدف قرار دهند و چنین کاری نیز در عمل فرآیند تحویل را به تأخیر می اندازد و به زنجیره های تأمین که تهران برای کسب درآمد به آنها متکی است، ضربه بزند.

خبرگزاری بلومبرگ پیش تر در گزارشی نوشته بود که حسین شمخانی، پسر علی شمخانی، مشاور ارشد خامنه‌ای، با نام مستعار «هکتور» به‌عنوان یکی از دلالان نفتی در جهان شناخته می‌شود.

شمخانی از طریق شرکتی که در دبی مستقر است، میلیاردها دلار از فروش نفت ایران کسب کرده و نقشی کلیدی در فروش نفت ایران در بازارهای بین‌المللی ایفا می‌کند.

افراد آشنا به‌عملیات شمخانی گزارش داده‌اند که او با استفاده از شبکه‌ای پیچیده از شرکت‌ها، بخش عمده‌ای از صادرات نفت خام ایران را کنترل می‌کند.

هم‌چنین این شبکه به فروش نفت کشورهای غیرتحریمی نیز می‌پردازد و نفت خام را در حوزه‌های مختلف ترکیب و تغییر نام تجاری می‌دهد تا منشأ آن برای خریداران قابل شناسایی نباشد. این اقدامات به رژیم ایران کمک می‌کند تا با وجود تحریم‌ها، به فروش نفت خود ادامه دهند.

گزارشها نشان می‌دهند که حسین شمخانی به‌عنوان یکی از سه تاجر بزرگ نفت صادراتی ایران شناخته می‌شود. او یک ناوگان دریایی با دهها نفتکش را کنترل می‌کند و شبکه تجاری او تأثیر قابل توجهی در فروش نفت ایران دارد.

حقیققتگو | March 6, 2025 07:03 PM

احسنت برتصمیم ترامپ که خامنه ای وسپاه پاسداران وهم چین وحتی یرسرمایه گاران وصنایع اروپائی ها درچین را هدف قرارمیدهد یکی ازموردهای موردمهم این است که حکومت چین ادعا می کند نفت ازایران وارد نمی کند بلکه پالیشگاه های خصوصی متعلق افراد مجهلول نام هائی درچین هستند که واردکننده نفت وطرف معلمله با سپاه هستند البته حدس بزنید افراد مجهلول نام می توانند ازجمله فرزند شمخانی باشند ومورد مهم دیگراین است برطبق قرارداهای خامنه ای وسپاه که یکی ازدلایل روان کردن نفت ارزان ایران به چین است سهیم شدن درسود کالاهای تولیدی وصادراتی چین به کشورهای خارجی هستند کشتی های نفتکش سپاه هیچگاه بعد ازتخلیه محولات نفتی خالی به ایران برنمی گردند بلکه با تسلیحات نظامی وموشک وپهپاد وحتی سوخت برای موشک


گزارش یا اعتراض به این نظر
Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست