شنبه، 20 مرداد ماه 1403 = 10-08 2024

جان یک معترض بختیاری در خطر است؛ احضار سه روزنامه‌نگار دیگر

خواهر مجاهد کور‌کور، از باز‌داشت‌شدگان ایذه در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱، در حساب کاربری خود در شبکه‌ ایکس نوشت که جان برادرش در خطر است. نگار کور‌کور در شبکه ایکس از همگان درخواست کرد که صدای برادر زندانی و محکوم به اعدام او باشند.

سازمان حقوق بشر ایران پیشتر در مورد خطر جدی اجرای حکم اعدام این معترض بختیاری هشدار داده بود.

مجاهد کورکور ۴۰ ساله و اهل ایذه از سوی قوه‌ قضائیه جمهوری اسلامی متهم پرونده تیراندازی ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در شهرستان ایذه است. هفت ساکن شهر ایذه از جمله کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله، در این روز در بحبوحه اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» کشته شدند.

با این حال پدر و مادر کیان پیرفلک بارها در پیام‌های ویدئویی اعلام کرده‌اند که فرزندشان با شلیک ماموران حکومت کشته شده و آنها از مجاهد کورکور شکایتی ندارند.

آن‌ها در شکایت‌نامه رسمی که تصویر آن را منتشر کردند، ضابطان قضائی جمهوری اسلامی یعنی ماموران نظامی‌ و انتظامی را مسئول شلیک به سوی خودروی خود و جان باختن کیان پیرفلک معرفی کردند.

سایت هرانا نوشت: مجاهد کورکور (عباس کورکوری) یک معترض بختیاری است که روز ۲۹ آذر ۱۴۰۱ پس از شلیک به پایش دستگیر شد. او پس از دستگیری، از درمان مناسب محروم ماند و تنها گلوله از بدنش خارج شد. مجاهد را در حالی که مجروح بود، برای اعتراف به قتل کیان پیرفلک ۱۰ ساله شکنجه کردند. کیان پیرفلک روز ۲۶ آبان ۱۴۰۱ با شلیک نیروهای امنیتی در شهر ایذه کشته شد.

جمهوری اسلامی اعترافات اجباری مجاهد کورکور را حتی پیش از شروع روند قضایی در رسانه‌هایش پخش کرد. شاهدان بسیاری گواهی داده‌اند که مجاهد در آن روز در ایذه نبوده است؛ دادگاه هیچ‌کدام از این شهادت‌ها را لحاظ نکرد.

مجاهد به محاربه از طریق کشیدن سلاح با قصد کشتن مردم و ایجاد هراس، افساد فی الارض از طریق شلیک سلاح جنکی و بر هم زدن نظم عمومی و کشتن هفت نفر، از جمله کیان پیرفلک متهم شد. علاوه بر آن تشکیل یک گروه «باغی» و عضویت در آن با هدف شورش مسلحانه علیه حکومت، اتهام دیگر او در دادگاه انقلاب است.

جلسه دادگاه مجاهد کورکور روز ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ برگزار شد و روز ۱۸ فروردین ۱۴۰۲ دادگاه انقلاب اهواز حکم اعدام برای او صادر کرد. مجاهد حق دسترسی به وکیل انتخابی نداشت. روز ۳ دی ۱۴۰۲ از سوی دادگاه انقلاب اهواز به خانواده مجاهد کورکور اطلاع داده شد که حکم او در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور مورد تأیید قرار گرفته. هیچ حکمی به آن‌ها نشان داده نشد. تنها به خانواده گفتند که پرونده‌اش به ایذه فرستاده شده و وکیلش می‌تواند تقاضای اعاده دادرسی کند. شایان ذکر است که اعاده دادرسی لزوما جلوی اجرای حکم را نمی‌گیرد و متهمان متعددی در این مرحله اعدام شده‌اند!

اما مجاهد کورکور یک پرونده هم در دادگاه کیفری دارد که مربوط به اتهام قتل هفت تن، از جمله کیان پیرفلک است.

سه روزنامه‌نگار و یک شاعر به دادگاه انقلاب آبادان احضار شدند

دادگاه انقلاب آبادان ماندانا صادقی، آرش قلعه‌گلاب و کوروش کرم‌پور، سه روزنامه‌نگار، و رضا محمدی، شاعر و همسر خانم صادقی، را احضار کرد.

ماندانا صادقی شامگاه چهارشنبه ۱۷ مرداد که در ایران «روز خبرنگار» نامیده می‌شود، در شبکهٔ اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت باید به همراه همسرش، آقای قلعه‌گلاب و آقای کرم‌پور روز ۲۴ مردادماه در دادگاه انقلاب حاضر شود.

از علت این احضارها اطلاعی در دست نیست اما این افراد پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌های رسانه‌ای سابقهٔ بازداشت و برخورد از سوی نهادهای قضائی و امنیتی آبادان را داشته‌اند.

ماندانا صادقی و رضا محمدی ۲۷ مهر ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در آبادان بازداشت و پس از حدود ۵۰ روز به صورت موقت آزاد شدند.

آرش قلعه‌گلاب نیز در خرداد همان سال در پی فروریختن ساختمان متروپل آبادان به دلیل فعالیت‌های رسانه‌ای خود بازداشت شده بود.

کوروش کرم‌پور، مدیر مسئول وقت هفته‌نامه «یادگاری»،‌ نیز دی‌ماه ‍۱۳۹۷ مقابل دادگستری آبادان، توسط مأموران امنیتی، بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های اطلاعات سپاه در اهواز منتقل شده بود.

رئیس هیئت‌ مدیرهٔ انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران ۱۷ مرداد سال گذشته همزمان با «روز خبرنگار» با اشاره به بازداشت بیش از یک صد خبرنگار و روزنامه‌نگار پس از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، تأکید کرد که «دوران سیاه روزنامه‌نگاری» همچنان ادامه دارد.

به گزارش رادیو فردا، روزنامه هم‌میهن در این روز فهرستی از اسامی ده‌ها خبرنگار بازداشت‌ شده را منتشر کرد و با اشاره به موج گسترده بازداشت خبرنگاران و روزنامه‌نگاران، نوشت که دست‌کم ۷۶ خبرنگار، روزنامه‌نگار و عکاس از آغاز اعتراضات در ایران بازداشت شده‌اند.

جرقهٔ اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ در پی جان‌ باختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد زده شد و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در این راستا بسیاری از روزنامه‌نگارانی را که در این زمینه اطلاع‌رسانی می‌کردند بازداشت کرده و با احکام قضائی سنگین روبه‌رو کرده‌اند.


آرش | August 10, 2024 08:04 AM

لعنت به آنهايی که به ضحاک و مزدورانش رای دادند تا فرزندانمان طعمه اژدهای خونخوار سیری ناپذیر شود


گزارش یا اعتراض به این نظر
Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست