آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 10 تیر ماه 1391 برابر با 2012 Saturday 30 June

آبیاری سبزیجات با فاضلاب، سلامت اصفهانی‌ها را تهدید می‌کند

اصفهان - ایلنا: عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان، تولید سبزیجات و صیفی‌جات از فاضلاب را تهدیدی برای سلامت جامعه ذکر کرد و گفت: کشاورزان و دستگاههای نظارت باید جلوی تولید این قبیل محصولات را بگیرند، زیرا سلامت جامعه به شدت از سوی این قبیل محصولات تهدید می‌شود.

به گزارش ایلنا، عباس میرلوحی در کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان با بیان این مطلب تاکید کرد: کشاورزان و دستگاههای نظارت باید جلوی تولید این قبیل محصولات را بگیرند، زیرا سلامت جامعه به شدت از سوی این قبیل محصولات تهدید می‌شود.

وی خواستار تمرکز تولید کنندگان محصولات کشاورزی بر تولید محصولات ارگانیک شد و گفت: کشورهای توسعه یافته بین ۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات کشاورزی را به صورت ارگانیک تولید می‌کنند، در حالی که این رقم ایران تنها یک درصد است.

وی از عموم مردم استان اصفهان خواست که با خرید مرغ‌های بدون آنتی بیوتیک گام موثر در تولید محصولات غذایی ارگانیک بردارند و گفت: قیمت مرغ ارگانیک با مرغ معمولی۴۰۰ تومان تفاوت دارد و فرهنگسازی خرید این محصولات می‌تواند تولید کنندگان را تشویق به تولید محصولات ارگانیک کند.

همچنین عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: سه موضوع آب، هوا و کیفیت محصولات کشاورزی باید از سوی مسئولین و مردم استان مورد توجه جدی قرار گیرد و بی‌توجهی امروز به آن‌ها باعث ایجاد خسارت جبران ناپذیر در آینده می‌شود.

مصطفی حجه فروش، از تهیه مستندآب استان به همت کمیسیون کشاورزی و صداو سیمای مرکز اصفهان خبر داد و گفت: این مستند می‌تواند به تاریخچه تقسیم منابع آبی و وضعیت موجود اراضی کشاورزی اشاره کند.

وی از کار‌شناسان بخش کشاورزی استان اصفهان خواست که وضعیت موجود کشاورزی استان و منابع آب را از طریق رسانه‌های گروهی اطلاع رسانی کنند.

حجه فروش از تقویت کمیته‌های تخصصی زیر مجموعه کمیسیون خبر داد و گفت: تشکیل سه کمیته آب، کشاورزی و صنایع تبدیلی از سوی کمیسیون گامی در رفع مسایل و مشکلات این سه بخش در استان است.

حمیدرضا مومنی نایب رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه ریزگردهای موجود در آب و هوا را ناشی از پدید خشکسالی در ایران و کشورهای همسایه دانست و گفت: برای مقابله با خشکسالی باید برنامه‌ریزی مشخصی برای منابع آب انجام داد و نیاز است مسئولین نسبت به بحران کم آبی توجه کنند و مدیریت منطقی در این بخش حاکم شود.

وی ایجاد روابط صحیح بین بخش دولتی و بخش خصوصی با هدف افزایش بهره وری در مصرف آب گفت: بی‌توجهی به تامین منابع آبی و مصرف بهینه می‌تواند نتایج هولناکی در بخش‌های مختلف در پی داشته باشد.

وی فعالیت دفتر سامان دهی امور کشاورزی اتاق ایران را گامی ارزنده این بخش عنوان کرد و گفت: ایجاد کمیته مشترکی بین کمیسیون کشاورزی اتاق اصفهان با این دفتر با هدف بررسی وضعیت منابع آب استان می‌تواند منجر به اتخاذ سیاست‌های تاثیرگذار در این زمینه شود.

مومنی خاطرنشان ساخت: پوشش حمایتی دولت از نهادهای دامی می‌تواند قیمت شیررا متعادل کند.

محمدرضا کیانی رییس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان در این جلسه گفت: با توجه به منابع اندک آبی استان، توسعه تولید محصولات کشاورزی گلخانه‌ای می‌تواند در دستور کار کشاورزان قرار گیرد.

وی استان اصفهان را با دارا بودن ۷۰۰ هکتار فضای گلخانه‌ای جهت تولید محصولات کشاورزی، دارای رتبه نخست در کشور برشمرد و گفت: به دلیل تغییر اقلیم آب و هوایی استان اصفهان، بایستی تولید محصولات کشاورزی بر اساس اقلیم تغییر کند که از جمله تولید گیاهان دارویی و گل می‌تواند پیشنهاد شود.

مجید جبل عاملی معاون بازاریابی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در این جلسه گفت: تولید محصولات کشاورزی از جمله گندم و برنج در استان با توجه به منابع اندک آبی توجیه اقتصادی برای کشاورزان ندارد.

وی تولید محصولات کشاورزی با مصرف آب کمتر از جمله گیاهان دارویی می‌تواند ارزآوری مناسبی برای کشور داشته باشد و گندم و برنج را از کشورهای دارای منابع غنی آب تامین کرد.

وی با انتقاد از برهم خوردن مدیریت یکپارچه منابع آب کشور و تقسیم ان بین استان‌ها گفت: تقسیم منابع آب به صورت استانی باعث شده که هر استان برای خود تصمیم بگیرد و استان‌های همسایه که دارای ظرفیت کشاورزی با ارزش افزوده بیشتری هستند از منابع آب محروم شوند.

وی گفت: تولید کنندگان شیر در استان، شیر را به خارج از استان ارسال و شرکت‌های فرآوری با تولید محصولات لبنی و با اضافه کردن هزینه‌های حمل و نقل محصولات خود را به استان باز می‌گردانند، در حالی که فروش شیر به شرکت‌های فرآوری استان می‌تواند قیمت تمام شده محصولات لبنی برای استان کاهش دهد.

وی خواستار نظارت بر توزیع خوراک‌های دامی بین دامداران شد و گفت: تبدیل شیر به شیرخشک و صادرات آن می‌تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد.

احمدرضا همتی دبیر اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان در این جلسه گفت: روزگاری برای مهار آب‌های جاری کشور سدهای متعدد بدون مطالعه دقیق احداث شد و امروز پشت سدهای موجود آبی وجود ندارد.

وی خواستار مطالعه و تحقیق دقیق در زمینه منابع آبی کشور شد و گفت: بر اساس منابع موجود آب بایستی کشاورزی را توسعه داد.

وی افزایش قیمت خوراک‌های دامی را مسائل مرتبط با رانت دانست و گفت: دلار در طول چند ماهه گذشته ۳۰ درصد و سایر مواد و هزینه‌ها افزایش یافته، ولی قیمت کالاهای تا دو برابر افزایش یافته است.

فوده عضو کمیسیون کشاورزی اتاق اصفهان در این جلسه ضمن اشاره به وضعیت تولید شیر در استان گفت: افزایش قیمت نهادهای دامی عامل مهم افزایش قیمت شیر طی چند ماهه اخیر است و دولت عرضه محدودی خوراک‌های یارانه‌های بین گاوداران صورت داده است.

وی قیمت تمام شده هر لیتر شیر برای دامدار ۹۳۵۱ ریال اعلام کرد و گفت: ۸۰ درصد از این قیمت مربوط به خوراک‌های دامی است.

وی کیفیت شیرهای تولید شده در استان را مطلوب دانست و گفت: هیچ مواد افزودنی در شیرهای تولید شده دارای مجوز استان استفاده نمی‌شود.

فوده از افزایش مجدد قیمت شیر ظرف روزهای آینده خبر داد و گفت: افزایش هزینه تمام شده در بخش خوراک‌های دامی و حمل و نقل عامل مهم افزایش قیمت شیر است. وی توزیع خوارک‌های دامی یارانه‌ای را عمدتا متوجه واحدهای دامداری که در حال حاضر تعطیل شدند، اعلام کرد و گفت: توزیع خوارک‌ها باید بین واحدهای فعال برای تولید شیر یارانه‌ای صورت گیرد.

وی افزایش قیمت جوش شیرین تولید شده توسط شرکت‌های پتروشیمی از ۳۸۰ تا ۸۲۰ تومان را قابل توجه دانست و گفت: گاوداری‌های ایران توان رقابت با گاوداری‌های کشورهای توسعه یافته را دارند، ولی مواد اولیه آنان با افزایش قیمت بی‌رویه روبرو شده است.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved