به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.








پنجشنبه، 11 خرداد ماه 1391 برابر با 2012 Thursday 31 May

آمریکای لاتین؛ بذل و بخشش از جیب مردم ایران

صدای آمریکا: جمهوری اسلامی ايران بدهی نيکاراگوئه را مورد بخشودگی قرار داده و يک وام مرموز ۲۵۰ ميليون دلاری تازه به آن کشور، ارائه کرده است.
علی سعيدلو، معاون امور بين الملل رييس جمهوری ايران، در ماناگوئه اعلام کرد دولت ايران هم اکنون آماده است بدهی های دوران جنگ سرد را که بالغ بر ١۶۴ ميليون دلار می شود مورد بخشودگی قرار دهد، و يک وام تازه ۲۵۰ ميليون دلاری به نيکاراگوئه جهت توسعه و عمران، اعطا کند.
دانيل اورتگا، رييس جمهوری ساندنيست ها که در دوره اول رياست جمهوری خود با خريد نفت اعتباری از ايران که هرگز بازپرداخت نشد، به ايران بدهکار شد، از اين خبر خوش برای نيکاراکوئه، استقبال کرد. پس از گذشت نزديک به ۲۶ سال از انباشت بهره، بدهی نيکاراگوئه به ايران بيش از سه برابر شده بود. اورتگا چندين بار درخواست لغو بدهی از ايران را از زمان بازگشت به قدرت در سال ۲۰۰۷، مطرح کرده بود.
در اين گفتگو ها اينکه نيکاراگوئه به چه نحوی ۲۵۰ ميليون دلار ايران را مورد استفاده قرار خواهد دهد و آيا اين وام تازه قرار است بدهی خصوصی يا عمومی تلقی شود، مشخص نشده است. اورتگا تنها در اظهاراتی مبهم گفت: ما بايد ببينيم اين پول را در کجا بکار خواهيم برد.
بر اساس قوانين نيکاراگوئه، دولت فقط اجازه دارد که با تصويب پارلمان اقدام به دريافت وام يا قبول بدهی کند. اما قانونگذاران اپوزيسيون می گويند که هيچ اطلاعی در مورد دريافت وام از ايران ندارند.
کارلوس لاگراند، عضو کميسيون بودجه نيکاراگوئه، گفت: اگر پيشنهاد وامی بود می بايست که از طريق کميسيون اقتصاد و بودجه ارائه می شد در صورتيکه ما چيزی دريافت نکرده ايم.
لاگراند افزود: ما کشوری فقير و بشدت بدهکاريم، در نتيجه هر وام يا بدهی تازه ای را که بخواهيم تقبل کنيم بايد شرايط معينی داشته باشد.
يکی ديگر از اعضای کميسيون که در اين مورد از او سؤال شد، گفت: در مورد ارائه وام ايران اطلاعی نداريم.
ديپلمات ايرانی همچنين اعلام کرد دولت متبوع وی آماده است وعده پيشين خود را برای ساخت يک کارخانه لبنيات در نيکاراگوئه، به اجرا گذارد.
سعيدلو، از طريق مترجم در ملاقات خود در سه شنبه شب با اورتگا در کاخ رياست جمهوری، گفت: ما ماشين آلات را آماده داريم و فقط منتظر شما هستيم به ما بگوييد که آنها را در کجا نصب کنيم.
بنظر می رسيد سعيدلو همچنين می گويد که ايران کارخانه توليد لبنيات دومی را نيز که در ابتدا به ونزوئلا قول آن را داده بود، خواهد ساخت، اما ترجمه پيام او در اين مورد نامشخص است.
ديپلمات ايرانی گفت: پس از اين پروژه ها اميدواريم کارهای بسيار بزرگتری را به انجام رسانيم تا از پتانسيل خود برای کسب نتايج بهتر برای هر دو کشور، استفاده به عمل آوريم.
سعيدلو گفت: دولت ايران مشتاقانه منتظر حضور اورتگا در شانزدهمين نشست کشورهای غيرمتعهد است که در روزهای ٣۰ و ٣١ ماه اوت در تهران، برگزار خواهد شد.
اما مقام ايرانی در اين مورد که وعده های بزرگ جمهوری اسلامی در گذشته برای ساختمان نيروگاه برق آبی ۲٣۰ ميليون دلاری و ايجاد بندر آب عميق ٣۵۰ ميليون دلاری در سواحل کارائيب نيکاراگوئه به کجا رسيد، هيچ حرفی نزد. در واقع، تنها سرمايه گذاری ايران در نيکاراگوئه پس از تجديد روابط ديپلماتيک ميان دو کشور، يک کلينيک بهداشتی يک ميليون دلاری در ماناگوئه بوده است.
سعيدلو با تکرار اينکه ايران «تنها به دنبال صلح است» به اورتگا گفت: ما بايد دشمن را بشناسيم و در برابر تلاشهايش متحد شويم.
دانيل اورتگا نيز از اهميت صلح سخن گفت و از اينکه برخی کشورها از بهانه خطر ايران برای ممانعت از توليد انرژی اتمی استفاده می کنند، اظهار تاسف کرد.
در همين حال شماری از قانونگذاران جمهوريخواه در ايالات متحده بارها نگرانی خود را در مورد دخالت ايران در نيکاراگوئه و ساير کشورهای آمريکای لاتين، مطرح کرده اند. ایلیانا راس لیتنن، رييس کميته امور خارجی مجلس نمايندگان آمريکا، با مطرح کردن اين موضوع از دولت اوباما خواستار موضع سخت تر در برابر تاخت و تاز ايران در آمريکای لاتين شده است.
رييس کميته امور خارجی مجلس نمايندگان آمريکا گفت: در ماه ژانويه، احمدی نژاد از ايران در سفری به منطقه با ديدار از ديکتاتورها در ونزوئلا، نيکاراگوئه، کوبا و اکوادور، تلاش کرد که اتحادی بر اساس نفرت از ايالات متحده و تعهد به حکومت استبدادی، تشکيل دهد.
ایلیانا راس لیتنن، در سخنرانی خود در يازدهم ماه مه در مرکز سياستگذاری برای نيمکره غربی در دانشگاه ميامی، افزود: ما نبايد تعجب کنيم اگر رهبران اين کشورها از او با آغوش باز و با تأييد مجدد دولت ايران، استقبال کنند. همانطور که ايالات متحده و متحدان آن تحريمهای عليه جمهوری اسلامی ايران را تشديد می کنند، احمدی نژاد نيز در تلاش برای شناسايی کشورهايی است که به او کمک کنند تا تحريم ها را دور بزند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved