وال استریت ژورنال امروز در مطلبی درباره وضعیت جمهوری اسلامی در آستانه به روی کار آمدن دولت دوم ترامپ نوشت: حکومتی تضعیفشده در ایران برای سال سختی آماده میشود.
از تشدید ناآرامیهای اجتماعی تا فروپاشی نظامی متحدانش، تهران برای سال سختی آماده میشود. رژیم ایران با سالی سخت از مواجهه با دولت جدید ترامپ روبهروست، در حالی که پس از بحران اقتصادی شدید در سال ۲۰۲۴ و شکستهایی در خاورمیانه، در موقعیت بسیار ضعیفی قرار گرفته است.
دولت جدید آمریکا قصد دارد تحریمهای بیشتری علیه رژیم ایران اعمال کند به این دلیل که هر چند ضعیفتر از گذشته است، ولی همچنان تهدیدی برای متحدان و شرکای واشنگتن بهویژه اسراییل محسوب میشود و در میان بسیاری از مردم ایران نیز محبوبیتی ندارد.
پزشکیان در ماه ژوئیه با وعده اصلاحات اجتماعی، احیای اقتصادی و گشایش سیاسی به سمت غرب انتخاب شد. اما ۶ماه بعد، امید رای دهندگان به بهبود شرایط اوضاع بهسرعت در حال رنگباختن است. بحران اقتصادی خطر ناآرامیهای اجتماعی را افزایش داده که نگرانی مقامات حکومتی را به همراه داشته است.
این تحولات، فضای مانور کمتری برای رژیم تهران باقی میگذارد، زیرا خود را برای نبردی احتمالی و پراهمیت با ترامپ آماده میکند. شکستهای سال گذشته نگرانیها را افزایش داده که حکومت ملاها ممکن است برنامه اتمی خود را برای بازگرداندن بازدارندگی در برابر حملات خارجی تسریع کند. این باعث شده که ترامپ هم به بررسی راههایی برای جلوگیری از دستیابی تهران به توانايی کامل هسته ای بپردازد از جمله حملات پیشگیرانه که با سیاست طولانیمدت آمریکا در محدود کردن تهران از طریق دیپلماسی و تحریمها تفاوت دارد.
در این میان ریچارد نفیو، کارشناس سیاست خارجی آمریکا که از او بهعنوان «معمار تحریمها» علیه رژیم ایران یاد میشود گفته: واشنگتن هماکنون باید برنامهریزی برای اقدام نظامی را آغاز کند و اطمینان حاصل کند که مقامات تهران این تهدید را جدی میگیرد. البته ترامپ میبایست برای آخرین بار فرصتی به دیپلماسی با رژیم ایران بدهد و همزمان برای استفاده از توان نظامی هم آماده شود.
وی گفت: ایالات متحده ممکن است مجبور شود برای سرکوب دائمی رؤیاهای اتمی جمهوری اسلامی بهطور مداوم به آنها حمله کند یا حملهٔ بزرگتری انجام دهد که عناصر نیروهای امنیتی یا خود حکومت ایران را از بین ببرد.
بهگفتهٔ ریچارد نفیو، حکومت ایران باید تصمیمات جدی در مورد مسیر استراتژیک خود بگیرد چراکه تمام سیستمها و روشهای بازدارندگی عمدهٔ خود را از دست داده و دیگر نمیتواند به سلاح اتمی بهعنوان گزینهای ارزان و سریع برای بازیابی این بازدارندگی روی بیاورد.
تحلیلها نشان میدهد که تحولات خاورمیانه از ژوئیه گذشته تاکنون، همگی ضربات سنگینی به رژیم ایران وارد کردهاند. تا جايی که در مرحلهای به سمت فروپاشی قرار گرفته است. سنگرهايی که در مقابل اسرائیل در منطقه ایجاد کرده بود، در شش ماه گذشته بهشدت متزلزل شده و وضعیت کنونی اش نشاندهنده نزدیکی به پایان عمر آن است.
اکنون با بوجود آمدن از سازمان بیکاران کشور با نام «سازمان بیکاران و محروم شدگان از کار کشور» این مهم میتواند در سازماندهی به درخواست حق و حقوق بیکاران کشور کمک کند
از جوانان و تحصیلکردها و فارغین دانشگاهی بیکار که سالهاست خانه نشین هستند و امیدی هم به دگرگونی اوضاعشان ندارند میخواهیم که به اعتراضات بازنشستگان و کارگران محروم کشور بپیوندید و دست نوشته های خود را با درخواست کار و درآمد برای فراهم کردن یک زندگی بهتر برای خود نمایان کنید
شکستنِ ستونِ فقراتِ اقتصادی رژیم؛ مانندِ خشکانیدنِ «مرداب» برایِ مبارزه با «پشّه های مالاریا» است تاکتیکهایِ دیگر مانند استفاده از «پیف پاف» و «مگس کُش» برای مبارزه است که فقط «هزینه ها» را بالا میبرد و محیط را آلوده میسازد و قاتلِ «زمان» است و پشّه ها و مردابها همچنان پابرجا میمانند