مخالف سرسخت جمهوری اسلامی، وزیر خارجه آمریکا شد
رئیسجمهور جدید ایالات متحده، ساعاتی پس از مراسم تحلیف و ورود به کاخ سفید با امضای دهها دستور اجرایی یا به اصطلاح "فرامین اجرایی" و اعلام شمار متعددی طرح و برنامه، خط مشی سیاسی خود را مشخص کرد و تصویری از آنچه که قرار است در چهار سال آینده در مناسبات داخلی و خارجی آمریکا اتفاق بیافتد به دست داد.
ترامپ در بدو استقرار در کاخ سفید با بیان اینکه بیش از یک میلیون سرباز روسی و ۷۰۰ هزار سرباز اوکراینی در اثر جنگ کشته شدهاند، گفت: با پوتین در مورد جنگ در اوکراین صحبت خواهم کرد.
ترامپ گفب: زلنسکی میخواهد توافقی در مورد جنگ به دست آورد و پوتین با عدم رسیدن به این توافق، اقتصاد روسیه را ویران میکند. به جنگ اوکراین پایان خواهیم داد.
ترامپ خاطرنشان ساخت: ایالات متحده برای تضمین امنیت جهانی، نیاز به تسلط بر گرینلند دارد.
ترامپ درباره غزه نیز گفت: این منطقه به دلیل موقعیتش بسیار مورد توجه است و بازسازی غزه باید به شکلی متفاوت انجام شود.
رئیس جمهور جدید آمریکا در ادامه در باره ایران هم گفت: برگشتیم تا حاکمان این کشور را جوابگو کنیم و استفاده آنها از درآمدهای نفتی برای تأمین مالی گروههای تروریستی را متوقف سازیم. دسترسی آنها به درآمدهای نفتی ایران متوقف میشود.
ترامپ گفت: هر کس با رژیم ایران کار کند اجازه تجارت با ما را ندارد.
او خطاب به شماری از خانوادههای گروگانهای اسرائیلی-آمریکایی که در مراسم تحلیف شرکت کرده بودند گفت که اگر رئیس جمهور بود همچنان مانع دسترسی رژیم ایران به درآمدهای نفتی و حمایت آن از گروههایی مانند حماس و حزبالله میشد و این گروگانگیری هم اتفاق نمیافتاد.
به گفته ترامپ، رژیم ایران در زمان او ورشکسته بود و نمیتوانست به حماس و حزبالله کمک کند.
ترامپ همچنین با بیان این که رژیم ایران تضعیف شده است، انفجار پیجرها در لبنان و حملات اسرائیل به سامانههای پدافندی در ایران را از علائم و نشانههای آن ذکر کرد.
این سخنان در حالی بیان شد که وی در دوره اول ریاستجمهوری خود، سیاست فشار حداکثری را علیه رژیم ایران پیاده کرد و انتظار میرود که این سیاست را در دوره چهار ساله دوم ریاستجمهوری خود نیز پیگیری کند.
روزنامه والاستریت ژورنال در گزارشی نوشت: در حالیکه جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۴ با بحران شدید اقتصادی در داخل و شکست هایی در خاورمیانه روبهرو شد و در موقعیتی بسیار ضعیف قرار دارد، سال جدید میلادی نیز سال سختی برای آن خواهد بود، چرا که با رویارویی با دولت جدید ترامپ مواجه میشود.
مخالف سرسخت جمهوری اسلامی، وزیر خارجه آمریکا شد
در همین حال وزیر خارجه معرفی شده توسط ترامپ یعنی مارکو روبیو با ۹۹ رای مثبت در مجلس سنا، رای اعتماد گرفت و رسما کار خود را به عنوان جانشین آنتونی بلینکن آغاز خواهد کرد.
پیش از آن تمامی ۲۲ عضو کمیته روابط خارجی سنا نیز به این انتصاب رأی اعتماد داده بودند. او مواضع تندی علیه حکومت ایران دارد.
مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه فلوریدا اولین عضو کابینه پیشنهادی ترامپ است که در روز دوشنبه ۲۰ ژانویه توانست تأیید سنا را به دست بیاورد.
تأیید روبیو به عنوان وزیر خارجه جدید با ۹۹ رأی موافق بدون هیچ گونه رأی مخالف در سنا انجام شد.
چاک گراسلی، سناتور جمهوریخواه از ایالت آیووا در شروع این نشست روبیو را مرد باهوشی نامید که درک قابل توجهی از سیاست خارجی آمریکا دارد.
وزیر خارجه جدید آمریکا که یکی از سناتورهای ارشد مخالف برجام بود، همواره از اعمال راهبرد فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی حمایت کرده است.