آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 21 اسفند ماه 1390 برابر با 2012 Sunday 11 March

شبهه استفاده از کود خوک در میوه های وارداتی

کود خوک نجس است.... اگر شبهه این وجود دارد که آیا این کود در میوه اثر دارد و آن را حرام می کند یا نه، باید تحقیقات علمی انجام شود...

به گزارش آتی نیوز؛ با توجه به روزهای پایانی سال و نزدیک شدن به ایام نوروز، خرید میوه یکی از چیزهایی است که به آن اهمیت ویژه داده می شود. از آنجایی که هر ساله میوه های وارداتی به علت ماندگاری بالا و خوش رنگ بودنشان فروش بهتری نسبت به میوه های داخلی دارند، جویای این مطلب که علت خوش رنگی این میوه ها چیست؟

نظر های و علل گوناگونی در این خصوص بیان شده است، از جمله اینکه در پرورش این میوه ها، از هورمون استفاده می شود. هورمون‌هایی مثل اکسین یا جیبرلین دوره رشد گیاه را سریع‌تر می کنند و میوه های درشت تر وشکیل تری تحویل می دهند. اما در عوض، تاثیر خطرناک کودهای شیمیایی را به همراه دارند و می توانند باعث بیماری های خونی، گوارشی و جهش ژنتیکی شوند. گار اتیلن هم که در گلخانه ها استفاده می شود، یک هورمون ضد پیری است که ماندگاری و دوام میوه را بالا می‌برد اما بدون از عوارض جانبی نیست.

بعضی ها هم معتقدند که این خوش رنگی برای روغن های مخصوصی است که می زنند.اغلب میوه فروشان به این نوع روغن واکس می گویند و معتقدند که این میوه ها را پس از ورود به کشور در استخرهای روغن غوطه ور کرده و این روغن هادلیل خوشرنگی و براق بودن است.

این میوه فروشان معتقدند میوه‌ها چند هفته بعد از زمان برداشت، صادر می شوند و حداقل یک ماه در بازار مقصد باقی می‌مانند تا به دست مصرف کننده برسند. بنابراین تولیدکنندگان باید روش هایی را به کار ببرند تا میوه دیرتر از بین برود. یکی از این روش ها استفاده از واکس میوه است.

واکس میوه مانند یک ورقه محافظ، پوست میوه را می پوشاند و مانع از دست دادن آب آن می شود. این واکس را می توانید با چاقو به آرامی از روی میوه جدا کنید.

تولید کنندگان پوست میوه را به یک لایه واکس شیمیایی آغشته می کنند تا از این روند تخریبی جلوگیری کنند. به همین دلیل است که میوه های وارداتی که در بازار می بینیم، براق تر، پررنگ تر و زیباتر از میوه های تولید داخل به نظر می رسند. با این حال این لایه واکس هم بی ضرر نیست. بنابراین کارشناسان بهداشتی توصیه می کنند که میوه های وارداتی با پوست خورده نشوند.

در کنار این نظرات، یک شبهه جدید امسال بین بعض میوه فروشان و مصرف کنندگان بوجود آمده و آن استفاده از کود خوک برای براق شدن و خوش رنگی و رسیدن میوه های نارسیده است. با توجه به این موضوع بر آن شدیم تا صحت و سقم این موضوع را بیابیم ولی با وجود پیگیری های خبرنگار آتی نیوز، بعضی از دست اندرکاران وزارت بهداشت ودرمان در جواب به خبرنگار آتی نیوز گفتند: در خصوص این موضوع باید جهاد کشاورزی پاسخ گو باشد،

در تماس با رئیس سازمان بازرگانی تهران، یدالله صادقی نیز براز داشت، این موضوع در تخصص بنده نیست و باید از وزارت جهادکشاورزی سوال شود. زمانی هم که با جهاد کشاورزی تماس گرفته شد، به ما گفتند، معاونت تولیدات گیاهی باید پاسخگو باشد که با تلاش های مکرر نتوانستیم با این گروه صحبت کنیم. در نتیجه تصمیم گرفتیم نظر شاهرخ ظهیری، کارشناس کشاورزی را در این خصوص جویا شویم.

ظهیری در پاسخ به این سوال که آیا فرضیه استفاده از کود خوک صحت دارد؟ گفت: بنده از این موضوع اطلاعی ندارم و اولین بار است که همچین چیزی را می شنوم. آنچه که بنده اطلاع دارم این است که بیشترین کود مورد استفاده در کشورهای اروپایی، کود شیمیایی است و کمتر از کودهای حیوانی استفاده می شود.

وی با بیان اینکه اصل کود نجس است تاکید کرد: کود نجس است، هیچ فرقی هم نمی کند که کود چه حیوانی باشد. اگر شبهه این وجود دارد که آیا این کود در میوه اثر دارد و آن را حرام می کند یا نه، باید تحقیقات علمی انجام شود و بنده در این خصوص اطلاعی ندارم.

شبکه خبری آتی نیوز امیدوار است مسئولین مربوطه در اسرع وقت نگرانی شهروندان را با روشنگری به موقع برطرف سازند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved