به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

آدينه، 14 بهمن ماه 1390 برابر با 2012 Friday 03 February

هشدار نسبت به افزایش پنهانی قدرت مصباح یزدی

سایت دیگربان: سایت «بازتاب امروز» در یادداشتی نسبت به گسترش فعالیت‌های مذهبی و سیاسی محمدتقی مصباح یزدی٬ افزایش روز افزون قدرت این روحانی تندرو و برنامه‌های وی برای دخالت در امور حکومتی هشدار داد.
این سایت نوپا روز پنجشنبه (۱۳ بهمن) این هشدار را در قالب یادداشتی که نویسنده آن را از استادان حوزه معرفی کرده٬ به مراجع تقلید٬ فعالان سیاسی و مقام‌های جمهوری اسلامی داده است.
در این یادداشت به صراحت از قدرت گرفتن مصباح یزدی در حوزه علمیه قم٬ تلاش برای ایجاد اختلاف در میان روحانیت و ایجاد حوزه‌ای جدید در حواشی شهر قم ابراز نگرانی شده است.
«بازتاب امروز» نوشته شاگردان موسسه «امام خمینی» که زیرنظر مصباح یزدی فعالیت می‌کند٬ نه‌ تنها رابطه نزدیکی با مراجع تقلید ندارند٬ بلکه منتقد آن‌ها نیز هستند.
به نوشته این سایت٬ بسیاری از مراجع نیز «نگاه مثبتی به این جریان ندارند.»
این یادداشت همچنین حمایت‌های دولت احمدی‌نژاد از مصباح یزدی را یکی از مهم‌ترین عوامل قدرت یافتن وی در قم برشمرده است.
به نوشته این سایت٬ مصباح یزدی با این حمایت‌ها توانست بسیاری از طلاب حوزه را جلب کرده و نیمی از مرکز موسسه «امام خمینی» را به شهرکی در پنج کیلومتری شهر قم منتقل کند.
آن‌طور که در این یادداشت آمده است٬ این شهرک محل سکونت طلاب جوان است و موسسه «امام خمینی» با راه‌اندازی دروس حوزوی ۳۰ تا ۴۰ درصد طلبه‌های حوزه علمیه را جذب کرده است.
به نوشته «بازتاب امروز» این اقدام منجر به کاسته شدن حضور طلبه‌ها در مرکز شهر قم شده و با نارضایتی مراجع تقلید همراه شده است.
این سایت در ادامه یادداشت خود با گسترش فعالیت‌های سیاسی مصباح یزدی و شاگردانش در قالب «جبهه پایداری» ابراز نگرانی کرده و نوشته که «اکنون بذر اختلاف یا به عبارتی قرار گرفتن روحانیت برابر روحانیت کاشته شده است.»
در این یادداشت آمده است: «قدرت جبهه جدید {جبهه پایداری} در قم کم نیست، شاهد آنکه این جماعت توانستند بخش عمده نیروهای قدیمی جامعه مدرسین را از آن جدا کنند.»
این یادداشت همچنین از در اختیار گرفتن جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از سوی شاگردان مصباح خبر داده است.
نویسنده این یادداشت اضافه کرده است: «تحول جدید این تصور قدیمی برخی را که پیش بینی می‌کردند جریان آیت‌الله مصباح روبروی بخشی از حوزه قرار گیرد، بیشتر نزدیک به واقعیت» کرده است.
در پایان این یادداشت آمده است: «قرار گرفتن جبهه جدید در پشت سر آیت‌الله مصباح، قدرت ایشان را که سابقا محدود بود را به صورت گسترده به حوزه سیاست کشانده و اختلاف مزبور در حوزه روحانیت را می‌تواند به حکومت بکشاند.»
به نوشته این سایت «بذر این تحول در دوره ریاست جمهوری اول آقای احمدی‌نژاد کاشته شد و امروز تبدیل به یک معضل جدی شده است.»




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved