به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 5 بهمن ماه 1390 برابر با 2012 Wednesday 25 January

رژیم تهران از طریق بلاروس، تحریمها را دور می زند

گزارش دریافتی از درون رژیم: جمهوری اسلامی از این طریق بلاروس تحریمات کشورهای اروپایی را دور میزند / با توجه به تشدید تحریمات بین المللی علیه جمهوری اسلامی، رئیس بانک مرکزی ایران بر تسریع بخشیدن به طرح تاسیس سومین بانک ایرانی در بلاروس تاکید دارد.

* تصمیم آمریکا مبنی برشدت بخشیدن به تحریمات مالی علیه ایران (10.10.90) و قصد سران اتحادیه اروپا در رابطه با به مذاکره گذاشتن ایجاد چنین تحریماتی، اینبار توسط کشورهای اروپائی (در اواخر ماه ژانویه)، کارشناسان اقتصادی بانک مرکزی ایران را بر آن داشت که فعالیتشان در رابطه با توسعه جبهه مالی در بلاروس را تسریع بخشند. این جبهه تا بحال بر دو بانک استوار بوده است(TCB وhonorBank ) ولی بزودی قرار است که سومین بانک نیز به آنها ملحق شود. این بانکها این امکان را برای جمهوری اسلامی فراهم میکند که در ازای معاملات امنیتی حساس، مثل خریداری محصولات برای پروژه های هسته ای و موشکهای بالیستیک، بطور امن و بدون نظارت و دور از چشم کشورهای غربی، مبالغی را برای تامین کننده گان اروپائی حواله کنند. در این میان، حکومت ایران تصمیم گرفته است که خود را برای گنجانده شدن نام شعبه فرانسوی بانک تجارت که در فعالیتهای مالی پشت پرده جمهوری اسلامی نقش دارد، در لیست نهادهای مورد تحریم، آماده کند.

* سال 2012 میلادی در بانک مرکزی ایران با انجام یک جلسه بسیار فوری توسط رؤسای این بانک آغاز شد. در این جلسه تصمیم آمریکا مبنی بر تحریم مؤسسات مالی خارجی که با این بانک در حال معامله هستند و همچنین قصد وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در مورد مطرح نمودن مسئله اعمال اقداماتی دیگر علیه ایران، در اجلاس این کشورها که قرار است در اواخر این ماه در بروکسل بلژیک انجام شود مورد بحث و گفتگو قرار گرفت. به گفته منابعی در بانک، یکی از تصمیمات اصلی رئیس بانک مرکزی، محمود بهمنی در این جلسه، واگذار نمودن مسئولیت تبیین برنامه ای برای توسعه راه های بانکی در اروپای شرقی برای دور زدن این تحریمات، حداکثر تا 15 ماه ژانویه، به معاون خود، مینو کیانی راد بود.( مینو کیانی راد در ماه نوامبر 2011 به سمت معاون رئیس بانک مرکزی ایران منصوب شد). این برنامه که به تصویب شورای عالی امنیت ملی خواهد رسید، قرار است شامل تسریع اقدامات برای تاسیس سومین بانک ایرانی در بلاروس، باشد.

* همانند ایران، بلاروس نیز تحت تحریم اتحادیه اروپا و آمریکا قرار دارد و با یک بحران اقتصادی مواجه است که روز بروز وخیمتر میشود. در سال اخیر نام این کشور، همراه با چین، روسیه، سوریه، کره شمالی و ترکیه (رویتر 4.6.90) بعنوان یکی ازراه های گریز ایران از تحریمات سازمان ملل متحد ذکر شده است. این اتهام بدلیل کمکهای بلاروس به جمهوری اسلامی در راستای تلاش رژیم حاکم بر ایران برای دستیابی به فن آوری های روسی، مانند تجهیزات ناوبری و هدایت دو منظوره برای توسعه برنامه موشکی خود، بر این کشور وارد شده است. حکومت ایران در هر زمینه در تلاش است که بطوری از این تحریمات بگریزد، بخصوص از طریق استفاده از شرکتهای پوششی، روشهای پنهان سازی حمل و نقل و ترفند های مالی. در محور اصلی این ترفند های مالی همان دو « بانک مشترک » فوق الذکر قرار دارند. (تحریمات علیه بلاروس در پی اقدامات رئیس جمهور این کشور الکساندر لوکاشنکو در سال 2010 برای سرکوب اعتراضات پس از انتخالات ریاست جمهوری در آن سال، اعمال شد. این تحریمات در اکتبر 2011 توسط اتحادیه اروپا تشدید یافت. ایران نیز از سال 2006 تحت تحریم سازمان ملل متحد قرار دارد.)

* طی بازدیدهایی که رؤسای بانک مرکزی ایران درسالهای اخیر از بلاروس داشته اند، توافق هایی برای تحکیم روابط بانکی با این کشور عقد نموده اند. این توافق ها شامل 3 تفاهم نامه میباشد که در پایان بازدید رئیس بانک مرکزی ایران از بلاروس در سال 2009 به امضاء رسیدند. طبق این توافقها، دو کشور در چارچوب فعالیتهای بازرگانی فیمابین از پول محلی خود استفاده میکنند (جهت دور زدن تحریمات)، ایران برای کارشناسان بلاروس دوره های آموزشی در زمینه بانکداری ایرانی برگذار میکند و شبکه های ATM دو کشور یکی خواهند شد. بهمنی طی سفری که در پنجم آذرماه 1388 به بلاروس انجام داد، اظهار داشت که ایران به روابط بین سیستم های بانکی دو کشور، بعنوان زیرساختی بسیار ارزشمند برای توسعه همکاری های اقتصادی بین دو کشور مینگرد.

* در چارچوب این همکاری اقتصادی در دو سال اخیر 2 بانک ایرانی در بلاروس تاسیس شده اند. بانک اول TCB (trade capital bank ( میباشد که بنامTorgovoy Kapital Zaoنیز خوانده میشود و از سال 2008 دربلاروس فعال است. سهامدار مطلق این بانک (با در دست داشتن 99.37 درصد از سهام بانک) بانک تجارت ایران است. 0.63 درصد سهام باقی مانده دراختیار یک شرکت بلاروسی به نام Lada OMS holding joint venture قرار دارد. نی در بلاروس تاسیس شده است. بانک های هائی برای تحکیم روابط بانکی با ا علیرغم اینکه ظاهرا سخن از یک بانک بلاروسی در میان است، این بانک کلا توسط بانک تجارت اداره و کنترل میشود. این بانک که در معاملات خود هویت ایرانیش را پنهان میکند، مبالغ هنگفتی را به تامین کنندگان تجهیزات هسته ای و موشکی در سراسر اروپا منتقل مینماید. تسویه حساب نهایی بین TCB و بانک تجارت ایران بین دو بانک انجام میگیرد. به این نحو، بنظر میاید که پول مسیر خود را از بلاروس شروع کرده و نه از ایران. جابجائی پول به این نحوه، بانک کارگزار در اروپا را گمراه میسازد و او را شریک جرم خود میکند، چرا که هنگامی که این بانک پول را به تامین کنند گان اروپایی منتقل میکند همان بانکهای کارگزار که از طریق آنها این کار انجام میگیرد (بخصوص در آلمان) در اصل نمیدانند که در معاملات ممنوع ایران دست اندرکار هستند. (دومین بانک ایرانی بنام HonorBank در سال 2009 در بلاروس تاسیس شد.)

* در ژانویه 2010 گفته شد که ایران قصد دارد که سومین «بانک مشترک» خود را در بلاروس تاسیس کند. از کارمندان بانک مرکزی ایران درخواست شده که به فرایند تاسیس این بانک شتاب بخشند. کسی که قصد تاسیس این بانک را منتشر نمود رئیس دفتر و مشاور رئیس جمهوری حکومت اسلامی ایران، اسفندیار رحیم مشائی بود که پس از ملاقاتی که طی ماه ژانویه سال 2010 در بلاروس با رئیس بانک مرکزی این کشور انجام داد این امر را فاش کرد. علاوه بر این بانک، رژیم ایران سایتهای دیگری را نیز برای دور زدن تحریمات و انجام معاملات در خارج از کشور، توسط شعبه بانک تجارت در پاریس برای خود دست و پا کرده است. از زمان تعطیل شدن بانک EIH در هامبورگ که آن نیز تحت کنترل بانک تجارت فعالیت میکرد، شعبه بانک تجارت در پاریس مرکز مهمی برای فعالیتهای تجاری بین المللی ایران است. به همین دلیل اعمال تحریمات بین المللی علیه این بانک نیز در برنامه قرار دارد. از اعضای تیمی که رئیس بانک مرکزی ایران برپا کرده است درخواست شده است که پیامد های این اقدام را بررسی کنند.

* اقتصاددانان ارشد بانک مرکزی ایران که مسئولیت توسعه و حفظ توانائی دور زدن تحریمات بین المللی را بعهده دارند، امیدوارند که بانکهای ایرانی در بلاروس و بانکهای بومی در این کشور که با ایران همکاری میکنند، در آینده نیر همچنان مجرای خرید امنیتی و تکثیر از کشورهای استقلال یافته شوروی سابق باشند تا جمهوری اسلامی بتواند به هدف بدست آوردن تجهیزات تکنولوژیکی و مواد ممنوع و ضروری برای صنعت تسلیحات غیر متعارف خود، برسد. برای عمیق تر نمودن نفوذ خود در بلاروس، بانک مرکزی اخیراً اعطای یک وام 400 میلیون دلاری را به این کشور تایید نموده است. رئیس هیات مدیره بانک ملی بلاروس، نادژدا براکووا که این خبر را تایید کرده، در تاریخ 12.7.90 گفته است که این وام برای پر کردن ذخایر مالی بلاروس مورد استفاده قرار خواهد گرفت. طبق گزاش مالی این بانک در 10.10.89، که حسابدار آن در تاریخ 17.3.90 منتشر نموده، کلیه سهام بانک متعلق است به بانکهای ایرانی. 40% به بانک رفاه کارگران، 37% به بانک صادرات و 23% به بانک توسعه صادرات.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved