وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفته است که به برنامه غنیسازی اورانیوم ادامه میدهد. این در حالیست که آمریکا، قبل و بعد از جنگ دوازده روزه گفته است که مخالف ادامه غنیسازی اورانیوم در ایران است و تهران باید به این برنامه خاتمه دهد.
عراقچی به شبکه خبری سیبیاس گفته است «ما برای صنعت غنیسازی زحمت زیادی کشیدیم؛ هم دانشمندان ما خیلی زحمت کشیدند و تلاش کردند؛ هم مردم ما تحمل کردند و برای غنیسازی بیش از ۲۰ سال تحت تحریمهای بسیار سنگین قرار گرفتیم ... الان که به خاطرش جنگیدیم، یعنی یک عامل بسیار مهم اضافه شده و آن اینکه ۱۲ روز جنگ سنگینی را ما به خاطر همین موضوع داشتیم. بنابراین اینطور نیست که کسی بتواند این صنعت را کنار بگذارد.
وزیر خارجه رژیم ایران درباره صدمات وارد شده به مرکز زیرزمینی غنیسازی اورانیوم در فردو هم گفت: هیچ کس اطلاع دقیقی ندارد که در حال حاضر چه اتفاقی در فردو افتاده است. تا آنجایی که من میدانم میزان آسیبها خیلی زیاد و خیلی جدی بوده است.
او درباره اظهارات اخیر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر این که جمهوری اسلامی میتواند ظرف چند ماه آینده غنیسازی را دوباره از سر بگیرد، گفت که این ارزیابی بر پایه فناوری و دانش غنیسازی در ایران است و از این زاویه، او فکر میکند که ارزیابی گروسی درست است.
عراقچی همچنین مدعی شد که صنعت غنیسازی ایران یک صنعت بومی است و "از خارج وارد نشده که بشود از طریق بمباران از بین برد.
وزیر خارجه حکومت ایران همچنین با بیان این که به سرعت می توان همه خرابیها را ترمیم و همه صدماتی که وارد شده را جبران کرد مدعی شد که دانشمندان جمهوری اسلامی از علم و فناوری هستهای برخوردار هستند.
در همین حال رئیسجمهور جمهوری اسلامی قانون مصوب مجلس برای تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را برای اجرا ابلاغ کرد؛ قانونی که زمانبندی و جزئیات نحوهٔ تعلیق در آن مشخص نشده اما میتواند امکان نظارت بازرسان آژانس بر برنامهٔ هستهای در ایران را بیش از پیش محدود کند.
در این قانون که پزشکیان روز چهارشنبه ۱۱ تیر آن را برای اجرا ابلاغ کرد، دولت مکلف است «بلافاصله هرگونه همکاری» با آژانس را تا «تأمین امنیت مراکز و دانشمندان هستهای» و «حصول اطمینان» از رعایت کامل حق غنیسازی اورانیوم به حالت تعلیق درآورد.
به گفته کارشناسان، تعلیق رسمی همکاری رژیم ایران و آژانس اتمی عملا دست جمهوری اسلامی را برای غنیسازی اورانیوم باز خواهد کرد.
علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شب گذشته در صداوسیما تهدید کرد که از این پس غنیسازی بدون محدودیت و بدون پذیرش شرط ادامه خواهد یافت.
این در حالیست که اکثر ناظران بین المللی عقیده دارند که اگر غرب نتواند تا چند ماه دیگر با تضمین کتبی به برنامه اتمی جمهوری اسلامی پایان دهد، ایالات متحده و سایر کشورهای غربی به سمت سیاست تغییر رژیم در ایران خواهند رفت.
Iran's Foreign Minister has stated that the country will continue its uranium enrichment program, despite U.S. opposition before and after the recent 12-day conflict. He emphasized the significant efforts made by Iranian scientists and the public over 20 years of heavy sanctions. Regarding damage to the underground enrichment facility in Fordow, he noted that the extent of the damage is serious but can be repaired quickly. The Iranian government has also enacted a law to suspend cooperation with the International Atomic Energy Agency (IAEA), potentially limiting oversight of its nuclear program. Experts believe this move will allow Iran to enrich uranium without restrictions.