خبرگزاری فرانسه به نقل از خانواده دو گروگان فرانسوی در ایران از متهم شدن آنها به جاسوسی برای اسرائیل خبر داد. منابع دیپلماتیک در پاریس این خبر را تائید کردند. این در حالیست که اتهام آنها پیش تر «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» اعلام شده بود.
صداوسیمای جمهوری اسلامی در گزارشی به نقل از وزارت اطلاعات این دو را دو جاسوس فرانسوی معرفی کرد که با شکلدهی به اعتراضات صنفی و انحراف آن، قصد ناامنی و ایجاد آشوب در ایران را داشتند. اما اکنون به جاسوسی به نفع اسرائیل متهم شده اند.
با توجه به قانون جدیدی که به تازگی توسط مجلس شورای اسلامی وضع شده است، اتهام جاسوسی برای این دو گروگان فرانسوی میتواند به صدور حکم اعدام برای آنها بیانجامد.
سازمان حقوق بشر ایران در بیانیه ای در این باره نوشت: جمهوریاسلامی در ضعیفترین وضعیت دوران حیات خود به سر میبرد و برای ادامه بقا نیازمند اعدامهای بیشتر برای ارعاب بزرگترین تهدید بقای خود، یعنی مردم ایران است.
از زمان آغاز جنگ میان رژیم ایران و اسرائیل بازداشتها به اتهام جاسوسی برای موساد شدت گرفته است. سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی گفته که در روزهای اخیر عوامل دشمن در داخل قصد تحرکاتی داشتند، ولی شناسایی شدند و با هوشیاری ضابطین قضائی در اختیار عدلیه هستند.
این در حالیست که به گفته ناظران، جمهوری اسلامی در شرایطی که در عرصه نظامی، دیپلماتیک و سیاسی بشدت ضربه خورده، رهبرش در انظار جهانی خوار و حقیر شده و حتی رجزخوانیهایش علیه اسرائیل و آمریکا مورد طنز همگان قرار گرفته است، سرکوب مردم را گسترش داده، شمشیر از رو بسته و به بهانه همکاری و جاسوسی برای اسرائیل سرکوب را تشدید کرده، قانون وضع میکند و دستگیر و اعدام میکند تا اقتدار فروپاشیدهاش را به رخ مردم بکشد. چون میداند که دشمن واقعیاش همین مردم هستند.
در واقع کلیه فعالیتهای سیاسی و تبلیغی که قبلا نیز در جمهوری اسلامی جرم محسوب میشد این بار در چهارچوب همکاری با اسرائیل طبقهبندی شده و مجازاتهای شدیدتری برای آنها در نظر گرفته شده است. به عبارتی این مصوبه با هدف سرکوب کامل آزادی بیان و فعالیت سیاسی تهیه شده است تا انتقام شکستهای رهبر درمانده را از مردم بگیرد.
قوه قضائیه خامنه ای می خواهد بدین وسیله جلوی پخش گزارشات مردم از حقایق مربوط به جنگ، شکستهایی که جمهوری اسلامی خورده، بیروحیگی نیروهای سرکوب و غیره را بگیرد تا دست رسانههای حکومتی برای نشان دادن تصویر پیروزی! باز باشد.
حکومت که میداند این جنگ زمینه را بیش از پیش برای یورش مردم به دم و دستگاه ملایان و پاسداران فراهم کرده و طولی نخواهد کشید که مردم وسیعا برای سرنگونی حکومت به میدان خواهند آمد، با این قوانین سرکوبگرانه تلاش میکند با ایجاد فضای ارعاب مانع تحرک مردم شود.
هدف دیگر رژیم خامنه ای از این مصوبه و فضایی که ایجاد کرده، ایجاد رعب و وحشت در میان خود حکومتیان، منتقدان درون حکومت و رسانههای داخلی است تا جرات نکنند در مقابل سیاستهای رسمی حکومت انتقاد کنند. نظام درمانده می خواهد با ایجاد فضای جنگی شکافهای مختلف در صفوف خود را کاهش دهد تا با یکدست کردن خود قدرت تقابل با مردم را داشته باشد.
در مورد دو گروگان فرانسوی، دولت فرانسه اخیرا اعلام کرده بود که تسلیم سیاست گروگانگیری دولتی رژیم ایران نخواهد شد؛ سخنگوی وزارت خارجه فرانسه با بیان اینکه آزادی گروگانهای فرانسوی از چنگال رژیم ایران ایران اولویت دولت فرانسه است، افزود: روش دستیابی به این هدف، فشار حداکثری خواهد بود.
وزیر امور خارجۀ فرانسه نیز در پیام خود تأکید کرد که دو شهروند فرانسوی در وضعیتی غیرانسانی که به شکنجه میماند در سیاهچالهای رژیم ایران به سر می برند.
وی سپس گفت که این وضعیت غیرقابل قبول است و دو شهروند فرانسوی قربانیان رژیم ایران و همچنین خودکامگی و بی عدالتی این حکومت هستند.
در آوریل گذشته دولت فرانسه همچنین اعلام کرد که این کشور شکایتی را علیه حکومت ایران تسلیم دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه کرده است.
روز جمعه گذشته در پی حمله اسرائیل به بخش اداری زندان اوین خانوادههای این دو گروگان فرانسوی خواستار اثبات حیات آنها شدند، در حالی که یک وکیل ناپدید شدن اجباری آنها را محکوم کرد.
Two French hostages in Iran have been accused of espionage for Israel, according to reports from their families and confirmed by diplomatic sources in Paris. Initially charged with "conspiracy against national security," Iranian state media now labels them as spies attempting to incite unrest. A new law could lead to the death penalty for them. Human rights organizations criticize the Iranian regime's increasing repression amid its weakened state, suggesting these actions aim to intimidate the Iranian populace. France has vowed to secure the hostages' release through maximum pressure, condemning their inhumane treatment.