خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 16 اسفند ماه 1403 = 06-03 2025

تهدید تازه وزیر خزانه داری آمریکا و دلار ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی!

وزیر خزانه داری آمریکا امروز در اظهاراتی با بیان اینکه فروش نفت ایران را تعطیل خواهیم کرد گفت: فقیر کردن مجدد حکومت ایران، آغاز سیاست تحریمی به روز شده ما خواهد بود و این تحریم‌ها با هدف فروپاشی اقتصاد ایران طراحی شده است.

اسکات بسنت با بیان اینکه دولت ترامپ تحریم‌های نفتی و مالی علیه رژیم ایران را تشدید خواهد کرد گفت: آمریکا صنعت نفت و فروش نفت ایران را تعطیل خواهد کرد و برای این کار از معیارها و جدول زمانی از پیش تعیین شده استفاده می‌کنیم.

وزیر خزانه‌داری آمریکا همچنین تاکید کرد که ایالات محتده دسترسی رژیم ایران به سیستم مالی بین‌المللی را کاملا قطع خواهد کرد.

این مقام ارشد آمریکايی افزود: اگر ایرانی بودم، همین حالا تمام پولهایم را به چیزی غیر از ریال تبدیل می‌کردم چون اگر امنیت اقتصادی همان امنیت ملی باشد، رژیم ایران هیچ‌کدام را نخواهد داشت.

اظهارات وزیر خزانه داری آمریکا در حالی است که پیشتر منابع آگاه گزارش کردند که دولت ترامپ در حال بررسی طرحی است که بر اساس آن نفتکش‌های سپاه پاسداران در دریا متوقف و بازرسی خواهند شد.

دولت ترامپ وعده داده است که سیاست فشار حداکثری را دوباره برقرار کند تا رژیم ایران را از اقتصاد جهانی منزوی کرده و صادرات نفت آن را به صفر برساند.

آیا دلار به ۱۵۰ هزار تومان خواهد رسید؟

پیش‌بینی قیمت دلار همیشه به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل سیاست‌های اقتصادی، میزان نقدینگی، تورم و شرایط بین‌المللی می‌شود. با توجه به نوسانات دلار و سیاست‌های اقتصادی اخیر، برخی تحلیلگران سناریوهایی را مطرح می‌کنند که می‌تواند نرخ دلار ۱۴۰۴ را به سمت سطوح بالاتر سوق دهد. اما آیا واقعاً امکان دارد که قیمت دلار به ۱۵۰ هزار تومان برسد؟ این سؤال را باید با بررسی دقیق عوامل مؤثر بر رشد قیمت دلار پاسخ داد.

عوامل مؤثر بر رشد قیمت دلار

افزایش قیمت دلار معمولاً تحت تأثیر چندین متغیر کلیدی قرار دارد که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

تأثیر سیاست‌های اقتصادی دولت بر نرخ ارز

سیاست‌های اقتصادی نقش مهمی در تعیین نرخ ارز دارند. در سال‌های اخیر، دولت‌ها تلاش کرده‌اند با سیاست‌های پولی و مالی از افزایش نرخ دلار جلوگیری کنند، اما حجم نقدینگی بالا و عدم کنترل صحیح آن باعث کاهش ارزش ریال شده است. اگر سیاست‌های مالی و پولی همچنان بدون اصلاح باقی بمانند، احتمال ادامه افزایش قیمت دلار بیشتر خواهد شد.

نقش تورم داخلی در افزایش قیمت دلار

تورم یکی از اصلی‌ترین عوامل کاهش ارزش پول ملی است. افزایش سطح عمومی قیمت‌ها باعث کاهش قدرت خرید مردم و کاهش ارزش ریال در برابر سایر ارزها می‌شود. در صورتی که تورم کنترل نشود، رشد نرخ دلار ۱۴۰۴ و رسیدن به سطوح بالاتر امری محتمل خواهد بود.

عرضه و تقاضای دلار در بازار آزاد

یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها در تحلیل تکنیکال دلار، میزان عرضه و تقاضای آن در بازار آزاد است. در شرایطی که تقاضا برای دلار افزایش یابد و بانک مرکزی قادر به مدیریت صحیح عرضه نباشد، احتمال افزایش نرخ ارز بیشتر خواهد شد. از سوی دیگر، سیاست‌های محدودکننده ارزی و کاهش ورود دلار به کشور نیز می‌تواند قیمت را به سمت بالا سوق دهد.

تأثیر تحریم‌ها و سیاست‌های بین‌المللی بر نرخ ارز

تحریم‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر نرخ ارز در ایران بوده‌اند. سیاست‌های بین‌المللی و روابط ایران با سایر کشورها به‌طور مستقیم بر میزان ورود ارز به کشور و ارزش ریال تأثیر می‌گذارند.

سناریوهای مختلف در صورت تشدید تحریم‌ها

در صورت تشدید تحریم‌ها، دسترسی ایران به منابع ارزی خارجی محدودتر شده و درآمدهای ارزی کاهش می‌یابد. این امر می‌تواند منجر به کمبود دلار در بازار و افزایش قیمت آن شود. در چنین شرایطی، رسیدن به نرخ ۱۵۰ هزار تومان دیگر چندان دور از ذهن نخواهد بود.

محمدعلی حفظ اللسان | March 7, 2025 03:33 PM

بنام خدای مهربان ، عاقلانه نیست وقتی انسان میتواند بنشیند سرپا وایستد، وقتی سرش درد نکند الکی دستمال دور سر ببندد،درزمستان کولر منزلش را باز وبر عکس در تابستان دمای اطاقش را با صرف انرژی بالا ببرد حال وروز اقتصادی ،سیاسی ( چه داخلی وچه خارجی) ،اجتماعی وحتی فرهنگی نتیجه کیفیت مدیریت امور مربوط به هر کدام از وجوه یاد شده توسط حکومتیان است که در حالت کلی مصداق حالاتی است که در بالا اشاره شد شاید این نظر بنده به ظاهر طبیعی جلوه نکند و موحب سئوال باشد که چطور ممکن است کسانیکه مقام مدیریتی دارد ولابد دارای تحصیلات وتجربیات بحد لازم بوده است که صاحب این مسئولیت شده است در جواب باید گفت که تحصیلات وتحربیات در صورتیکه بنحو اصولی بکار گرفته نشود منشا هیچ خدمتی و مصدر هیچ نفعی بحال جامعه نخواهد بود یکی از اساسیترین پایه های ( ادامه دارد )


گزارش یا اعتراض به این نظر
محمدعلی حفظ اللسان | March 7, 2025 04:00 PM

درسطح مدیریتی مخصوصا در سطح کلان پذیرا بودن منطق عقلی ،دید وسیع،قدرت تحلیل مسایل ،داشتن ابتکار در برخورد با مسایل چالشی ،اشنایی با مبادی آداب معاشرتهای شخصی وعمومی وبین المللی ودر نهایت بروز رسیده بودن است در زمان دانشجویی ریاست دانشگاه مارا( مشهد) دکتر مژدهی بعهده داشت هر روزه صبح اول وقت که به سازمان مرکزی دانشگاه میامد جمع کثیری از دانشجویان در حواشی خیابان اجتماع میکردند که ایشان را از دور تماشا کنند بس که این مرد چه به لحاظ ظاهری چه به لحاظ علمی چه به لحاظ رفتاری با شکوه وپر هیبت و خوش تیپ بود بچه ها بعد از اینکه از ماشین پیاده میشد ووارد دانشگاه میشد چند نفری از دانشجویان نا خود اگاه سعی میکردند مثل ایشان راه برونداما مگر میشد پزشک متخصص فارغ التحصیل هاروارد و زمانی هم رییس دانشگاه جان هاپکینز بود حالا حدس بزنید دانشگاه (ادامه)


گزارش یا اعتراض به این نظر
محمدعلی حفظ اللسان | March 7, 2025 04:18 PM

دانشگاه تهران چه کسی بود؟ دکتر نهاوندی دانشگاه عظمتی داشت دانشجو دارای حرمت بود تو شهرستانهای کوچک کسانی که کنکور قبول میشدند شهره شهر میشدند دانشجویان را با انگشت نشان یکدیگر میدادند در محافل عمومی دانشجویان جزوات دانشگاهی را که در بغل داشتند مورد احترام واقع میشدند اینطور نبود با نمره منفی قبول رشته های پر طرفدار شد ترقی وپیشرفت های اجتماعی وعلمی سلسله مراتب خاص خودرا داشت نتیجه این انضباط عمومی والگوهای رفتاری خاص رایج در مدیران انزمان سبب این شده بود که ایرانی جماعت در کل ممالک دنیا مورد احترام بود پاسپورت ایرانی جایگاه خاصی داشت دقیقا پر واضح است که تمامی مشکلات ومصائب ومضایق امروز میهن ما از این ناحیه واز نبود چنین الگوهای رفتاری است ما اگر بتوانیم با دنیا بزبان منطق حرف بزنیم دلیلی بر تحمل این مشکلات نیست حالا جامعه (ادامه)


گزارش یا اعتراض به این نظر
Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست