احمد زیدآبادی، تحلیلگر سیاسی نوشت: متصدیان کشور مشارکت پایین در انتخابات را سیگنال خطرناکی به "کشورهای معاند" میدانستند، اما سیگنال خطرناک به واقع، ترکیب همین فهرستی است که به عنوان "نمایندگان تهران" انتشار یافته است.
فعلاً نمیتوان ترکیب نهایی مجلس را به طور قاطع حدس زد، اما این “فهرست تهران” علامت خطرناکی به داخل و خارج کشور ارسال کرده چنانکه گویی قرار است در تمام حوزههای سیاست داخلی و خارجی، تندی و افراطگری حرف نخست را بزند. تلاطم در بازار ارز اولین نشانۀ هراس داخلی و خارجی از این ترکیب است.
گرچه به نظر میرسد، رأی هیچکدام از این افراد از سیصدهزار تجاوز نکند و به احتمال زیاد سرنوشت همگی به دور دوم انتخابات کشیده میشود، اما فضایی که این فهرست تا همینجا به وجود آورده، خطرناکتر از آن سیگنالی است که مسئولان کشور از آن احساس بیم میکردند.
بهارنیوز هم در گزارشی نوشت: پایین ترین نرخ مشارکت سیاسی رقم خورده و احتمالا در تهران نفرات اول تنها رای ۵ درصد مردم تهران و ۵/. درصد رای مردم ایران را دارند برخی بجای تامل و تدبر در این بحران سیاسی و مشارکت، از جشن و حماسه و سیلی ٢۵ میلیونی سخن می گویند!
ایران اینترنشنال هم گفت: پیروزی چهرههای تندرو و راه نیافتن بسیاری از اصولگرایان سرشناس میانهرو به مجلس نشان میدهد تحریم انتخابات از طیفهای مخالف حکومت و اصطلاحطلبان فراتر رفته و حتی در بدنه حامیان اصولگرای حاکمیت نیز نفوذ کرده است.
اصولگرایان سنتی و میانهرو در انتخابات دیروز شکست سنگینی خوردند و در مواردی صدرنشینی همیشگیشان را از دست دادند. در انتخابات تهران علی مطهری حتی جزو ۶۰ نفر اول نیست. آرای پایین اصولگرایان میانهرو نشانه آن است که طیف حامی اصولگرایان میانهرو پای صندوق نیامدهاند.
تعدادی از اعضای «لیست صبح ایران» که به عنوان اصولگرایان تندرو شناخته میشوند جزو ۳۰ نفر اول تهران هستند. تنها اعلام اسامی این افراد باعث شوک در بازار شده چرا که مردم عملکرد این افراد را در دورههای قبل دیدهاند.
اولین واکنش منفی به انتخابات، واکنش بازار بود و قیمت دلار افزایش یافت به همین دلیل یک روز پس از انتخابات نرخ دلار آمریکا از مرز ۶۰ هزار تومان عبور کرد.