یک رسانه آمریکایی در مقالهای با اشاره به حملات ایالات متحده به تاسیسات هستهای در ایران، گزارش داد اروپا نگران است که این حملات موجب تخریب مسیر دیپلماسی شده باشد.
به گزارش واشنگتنپست، ارزیابی اولیه مقامهای اروپایی نشان میدهد حملات اخیر ایالات متحده نتوانسته برنامه هستهای رژیم ایران را بهطور کامل نابود کند، اما نگرانی اصلی اروپاییها این است که شاید آنچه در این میان نابود شده، فرصت دستیابی به یک توافق هستهای جدید با تهران باشد.
در همین رابطه یک سایت داخلی در گزارشی از ترس و وحشتی که سرتاپای مقامات و کارگزاران حکومتی در ایران را فراگرفته خبر داد و نوشت: گزارشها از حمله مجدد اسرائیل شوکهکننده است!
به گزارش مستقل آنلاین، در هفتههای اخیر، منطقه خاورمیانه بار دیگر شاهد اوجگیری تنشها بوده است. از یکسو، موضوع مذاکره با آمریکا به بحثی داغ تبدیل شده و از سوی دیگر، گمانهزنیها درباره حمله مجدد اسرائیل به ایران بهشدت افزایش یافته است. منابع متعدد از جمله رسانههای داخلی و بینالمللی گزارش دادهاند که دولت ترامپ از طریق واسطهها تمایل خود را برای ازسرگیری مذاکرات با ایران ابراز کرده و خود ترامپ نیز در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشته: «فکر میکنم هفته آینده به توافق خواهیم رسید.»
در این میان، احتمال حمله آمریکا به ایران نیز بار دیگر مطرح شده است. عباس عراقچی در مصاحبهای اعلام کرده مذاکره با آمریکا تنها در صورتی ممکن است که اطمینان حاصل شود ایالات متحده در جریان گفتوگوها دست به حمله نظامی نخواهد زد. همزمان، برخی مقامات آمریکایی نیز اظهاراتی داشتهاند که موجب نگرانی شده است. از سوی دیگر، حمله مجدد اسرائیل به ایران، بهویژه پس از وقایع ۲۳ خرداد، به موضوعی جدی در محافل امنیتی و رسانهای تبدیل شده است.
اسرائیل برای حمله مجدد آماده میشود
در گزارشهای منتشرشده از رسانههای اسرائیلی، تأکید شده که اسرائیل خود را برای حمله مجدد به ایران آماده میکند. برخی منابع هدف این حمله را تأسیسات نطنز و فردو معرفی کردهاند. همچنین کارشناسان بر این باورند که احتمال حمله مجدد اسرائیل به ایران حتی همزمان با مذاکره با آمریکا نیز وجود دارد. این نگرانیها در حالی مطرح میشود که ایالات متحده تاکنون موضع شفافی درباره عدم حمایت از حملات بعدی اتخاذ نکرده است.
شکست مذاکرات زمینهساز حمله مجدد اسرائیل به ایران
تحلیلگران متعددی باور دارند که شکست در مذاکره با آمریکا میتواند زمینه را برای حمله مجدد اسرائیل به ایران فراهم کند. برخی معتقدند اگر ایران و آمریکا به توافقی دست نیابند، اسرائیل جسورتر خواهد شد و حتی احتمال حمله آمریکا به ایران نیز افزایش مییابد. از طرف دیگر، پیشرفت در روند مذاکره با آمریکا ممکن است فشارهایی بر اسرائیل وارد کند و احتمال حمله مجدد اسرائیل به ایران را کاهش دهد.
ابراهیم متقی، استاد دانشگاه تهران، در گفتوگویی اعلام کرده که حمله مجدد اسرائیل به ایران قطعی است، مگر آنکه در روند مذاکره با آمریکا تحول مثبتی رخ دهد. او تأکید کرده که توقف حمله آمریکا به ایران تنها از طریق دیپلماسی مؤثر و سریع ممکن خواهد بود.
در همین زمینه، رسانههایی چون گاردین نوشتهاند که ماشین جنگی نتانیاهو هرگز متوقف نمیشود و حتی مذاکره با آمریکا نیز نمیتواند تضمینی برای پایان حملات نباشد. از سوی دیگر، دزفولی، مستندساز اصولگرا، هشدار داده که حمله مجدد اسرائیل به ایران ممکن است ابعاد وسیعتری داشته باشد و حتی چهرههای سیاسی سرشناس را هدف قرار دهد.
در آخر باید به این نکته توجه داشت که اگرچه مذاکره با آمریکا همچنان در هالهای از ابهام است، اما روند فعلی تحولات نشان میدهد که بدون یک دیپلماسی فعال، هم احتمال حمله مجدد اسرائیل به ایران و هم حمله آمریکا به ایران بسیار بالاست.
در شرایط کنونی، جمهوری اسلامی باید میان افزایش آمادگیهای نظامی و پیشبرد راهکارهای دیپلماتیک توازن برقرار کند، چراکه هم تهدید حمله مجدد اسرائیل به ایران و هم حمله آمریکا به ایران واقعی، جدی و در حال شکلگیری است.
A U.S. media outlet reported that European officials are concerned that recent U.S. attacks on Iran's nuclear facilities may have undermined diplomatic efforts. While these attacks haven't fully destroyed Iran's nuclear program, they may have jeopardized the chance for a new nuclear agreement. Tensions in the Middle East are rising, with speculation about renewed Israeli strikes on Iran. Analysts suggest that failure in U.S.-Iran negotiations could embolden Israel to act. The current situation necessitates a balance between military readiness and diplomatic strategies for Iran, as threats from both Israel and the U.S. loom large.