یک منبع حکومتی در یک گزارش تحلیلی با اشاره به سفر یک هفتهای نتانیاهو به واشنگتن نوشته: ماجراجویی تازهای در راه است؟
این در حالیست که خامنهای پس از هفتههای غیبت در مراسمهای عمومی، شنیبه شب در مراسمی که به مناسبت ماه محرم برگزار شده بود در حسینیه بیت رهبری در تهران حاضر شد و خطاب به محمود کریمی، مداح حکومتی گفت: «اگر خسته نمیشوی ای ایران بخوان.»
ترانه «ای ایران» را تورج نگهبان سروده است و آهنگ آن از محمد سریر است که با صدای محمد نوری از جمله ترانههای ماندگار موسیقی ایران است و مداح خامنهای در شعر آن دخل و تصرف کرده است.
ماجراجویی تازهای در راه است؟
یک کارشناس حکومتی به نام "علی موسوی خلخالی" در یادداشتی نوشته است: اتفاقات ۲۴ ساعت گذشته و احتمالا چند روز آینده، ما را بر آن میدارد که تحولات را با دقت دنبال کنیم و نسبت به وجود دسیسه یا اتفاقی غافلگیرکننده از جانب امریکا و اسرائیل هوشیار باشیم. آیا امریکا بار دیگر به تحریک اسرائیل و با پشتیبانی اروپا ماجراجویی تازهای را آغاز خواهد کرد؟
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل قرار است روز یکشنه به واشینگتن سفر کند و با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده دیدار کند. رئیس جمهوری که از نخستین روز حیات سیاسی نتانیاهو بیشترین هماهنگی و همراهی را با او داشته است. پر واضح است که کشاندن امریکا به جنگ با ایران به خواست مستقیم نتانیاهو بوده و ترامپ نیز در محقق کردن رویای دست کم بیست ساله او درنگ نکرده است.
حتی اکنون که حدود سه ماه از آغاز گفت وگوهای غیرمستقیم ایران و امریکا گذشته روشن شده که اسرائیل در جریان ریز و بم مذاکرات تهران و واشینگتن بوده و هماهنگی تا آنجا بوده که وقتی اسرائیل از امریکا برای حمله به تاسیسات هستهای ایران کمک خواسته، امریکا روند مذاکرات خود با ایران را به کناری گذاشته و به خواسته اسرائیل عمل کرده است. وقتی هم که دو طرف تصمیم به ترک مخاصمه گرفتند در حقیقت این امریکا بود که به نیابت از اسرائیل توقف نبرد را اعلام کرد.
بنابراین باید گفت امریکای دوره ترامپ تمام و کمال در جهت خواستههای اسرائیل عمل میکند. برای همین هم باید سفر نتانیاهو به واشینگتن را که گفته میشود حدود یک هفته به طول خواهد انجامید، با بیم و امید دنبال کرد و به دنبال دسیسهای احتمالی از جانب او بود.
این در حالی است که دو روز قبل از سفر نتانیاهو به واشینگتن، خالد بن سلمان بن عبدالعزیز، وزیر دفاع عربستان سفری محرمانه به امریکا انجام داد و با دونالد ترامپ دیدار کرد. به ادعای اکسیوس او پس از دیدار با ترامپ با مقامات ایرانی تماس گرفته است.
همزمان بنا به اعلام کاخ الیزه، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه با همتای امریکایی خود درباره ایران تلفنی مفصل گفتوگو کرد. پس از این مکالمه تلفنی لحن وزیر امور خارجه فرانسه علیه ایران بار دیگر تند شد و به صراحت از بازگشت دوباره تحریمهای سازمان ملل با فعال شدن اسنپ بک سخن گفت.
در حالی که وزیر دفاع عربستان همچنان در واشینگتن بود، وزیر امور خارجه عربستان راهی مسکو شد تا ضمن رایزنی درباره روابط دو جانبه، درباره اوضاع خاورمیانه از جمله توقف جنگ میان اسرائیل و ایران گفتوگو کند. اگر از مفاد گفتوگوهای وزیر دفاع عربستان با ترامپ که چیزی به بیرون درز نکرده اطلاعات چندانی نداریم، اما با توجه به نشست مطبوعاتی مشترک وزیر امور خارجه عربستان با همتای روس او میتوانیم بفهمیم میان مقامات روس و عربستانی چه گذشته است.
در این کنفرانس مطبوعاتی دو طرف بر لزوم حفظ آتشبس میان اسرائیل و ایران و لزوم بازگشت به میز مذاکره و حل مسالمتآمیز پرونده هستهای ایران تاکید کردهاند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه از کشورهای اروپایی خواست که بهانهگیریها را کنار بگذارند و حل پرونده هستهای ایران از طریق دیپلماتیک را در دستور کار قرار دهند. وزیر امور خارجه عربستان همچنین بر لزوم همکاریهای ایران و آژانس تاکید کرده است.
در این میان منابع رسانهای امریکایی گزارش دادهاند که نروژ تکاپوهای تازهای را آغاز کرده است و تلاش دارد میزبان مذاکرات ایران و امریکا در اسلو باشد. نقشی که به نظر میرسد قبل از این در اختیار ایتالیا بود اکنون نروژ تلاش دارد بر عهده بگیرد. درحالی که امریکاییها تلاش میکردند وانمود کنند ایران برای مذاکره با امریکا عجله دارد، ترامپ امروز شنبه ۱۴ تیر لحن خود را تغییر داد و گفت ایران هچنان بر حق خود برای غنی سازی اصرار دارد و حاضر نیست آن را کنار بگذارد و با بازرسیهای دقیق و مستمر از تاسیسات هستهایاش موافقت نکرده است.
در همین حال به گزارش المیادین، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه اخبار منتشر شده نسبت به مذاکرات قریبالوقوع ایران و امریکا را رد کرد.
این در حالی است که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا سفر خود به کره و ژاپن را لغو کرد تا به گفته وزارت امور خارجه امریکا بر تحولات غرب آسیا تمرکز کند. سفر او به این دو کشور مهم آسیایی از آن جهت مهم بود که این دو کشور بهویژه ژاپن تلاش داشتند برای کاهش تنشهای جاری در خاورمیانه بهویژه میان امریکا و اسرائیل با ایران با همتای امریکایی خود رایزنی کنند. به نظر میرسد روبیو سفر خود را لغو کرده است تا در جریان سفر نتانیاهو به واشینگتن حضور داشته باشد.
همزمان فرمانده سنتکام به اسرائیل سفر کرده و خبرهایی درباره اعزام چند فروند سوخترسان و جنگنده آمریکایی به پایگاه العدید قطر مخابره شده است.
حدود یک هفته پیش از این نیز گزارش شد که اسرائیل حداقل سه محموله بزرگ جدید تسلیحاتی از اروپا و امریکا دریافت کرده و میخواهد زرادخانههای خود را پر و بهروزرسانی کند.
در همین حال سامانههای پیشرفته دفاع موشکی تاد در عربستان سعودی نیز مستقر شده و ارسال سامانههای پدافندی به اوکراین به بهانه نیازمندی ارتش آمریکا به تجهیزات بیشتر متوقف شده است.
مقامات امریکایی و شخص دونالد ترامپ در یک هفته گذشته بارها اعلام کردهاند که بهدنبال آتشبس در غزه هستند و تلاش میکنند که این آتشبس دائمی باشد. ترامپ حتی گفته است که احتمالا هفته آینده آتشبس غزه بهدست آید. این اظهارات بسیار شبیه اظهارات ترامپ قبل از حمله اسرائیل به ایران و حمله امریکا به تاسیسات هستهای در ایران است.
از سوی دیگر نمایندگان آژانس نیز دیروز جمعه ۱۳ تیر خاک ایران را از طریق ارمنستان ترک کردند تا به این ترتیب آژانس نیز به فضای ابهامآلود کنونی ورود کرده باشد. گفته شده است که خروج این بازرسان با هدف تامین امنیت جانی آنها بوده است!
همه این اتفاقات ما را بر آن میدارد که تحولات را با بیم و امید دنبال کنیم و نسبت به وجود دسیسه یا اتفاقی غافلگیرکننده از جانب امریکا و اسرائیل هوشیار باشیم. اظهارات ابهامآمیز دونالد ترامپ شباهت بسیاری به وضعیت قبل از حمله اسرائیل و امریکا به ایران دارد. آیا امریکا بار دیگر به تحریک اسرائیل و با پشتیبانی اروپا ماجراجویی تازهای را آغاز خواهد کرد؟
A government source reports on Netanyahu's upcoming week-long visit to Washington, suggesting a new adventure may be on the horizon. Meanwhile, Khamenei reappeared at a public event, urging a government-affiliated singer to perform "Ey Iran." Analyst Ali Mousavi Khalkhali warns of potential U.S.-Israeli schemes amid recent developments. Netanyahu's meeting with Trump could signal renewed aggression towards Iran, especially after a secret visit by Saudi Defense Minister Khalid bin Salman to the U.S. and discussions between French President Macron and Trump. The situation remains tense, with military movements and diplomatic efforts indicating a precarious balance in the region.