"مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران" که با نام مخفف ایسپا نیز شناخته میشود سازمانی غیردولتی وابسته به جهاد دانشگاهی است که از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را در حوزه آمار و افکارسنجی آغاز کرده است. امروز معلوم شد که این سازمان نه تنها یک سازمان غیردولتی نیست، بلکه وابسته به نهادهای امنیتی سپاه و باند سعید جلیلی است.
سایت داخلی "خبرفوری" در این باره نوشته است: نظرسنجی اخیر ایسپا که بر خلاف نظرسنجی های کل کشور سعید جلیلی را پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری معرفی و سروصدای زیاد به پا کرد و ایسپا هیچگاه حاضر نشد از نحوه برگزاری این نظرسنجی اطلاعاتی به مردم ارائه دهد. حال امروز که حسن فارسی قائم مقام جهاد دانشگاهی (ایسپا) به عنوان نماینده سعید جلیلی در مناظره شبکه سه حاضر شد معمای نتایج عجیب نظرسنجی های ایسپا مشخص و علت ارادات آن به جلیلی مشخص شد!
رادیو فردا هم در گزارشی گفت: اما آن چه در مورد نظرسنجی ایسپا، وابسته به جهاد دانشگاهی، جنجالی شده است، حضور حسن فارسی قائممقام این نهاد در یک مناظره شبکه سه تلویزیون جمهوری اسلامی به نفع سعید جلیلی است. برخی از کارشناسان به همین دلیل نظرسنجیهای این مرکز را «شبههناک» دانستهاند. عباس عبدی، فعال سیاسی، در این زمینه گفته که «من در گذشته بیش از همه از نظرسنجیهای ایسپا دفاع میکردم اما در دولت جدید دیگر به ایسپا هم اعتماد زیادی ندارم».
او در گفتوگو با روزنامه دنیای اقتصاد، دلیل آن که نظرسنجیهای مختلف درباره نتایج انتخابات ریاستجمهوری در یک بازه زمانی یکسان طی دو هفته گذشته، نتایج متفاوتی را نشان میدهند "مستقل نبودن نهادهای اصلی و تعدد نظرسنجیها" دانست و به همین علت نسبت به صحت نظرسنجیها ابراز بیاعتمادی کرد.
عبدی با اشاره به تردید عمومی درباره شرکت در انتخابات گفت: عده زیادی هنوز در مشارکت مرددند. آنان هم که میخواهند شرکت کنند هنوز نمیدانند چه کسی را باید انتخاب کنند.
در همین حال، رئیس پلیس فتای تهران از احضار ۴ نفر به علت "دستکاری در نظرسنجیهای انتخاباتی" خبر داد و مدعی شد که "این افراد با سوءاستفاده از قابلیتهای رباتهای مجازی" اقدام به تغییر نتیجه نظرسنجیها کردهاند و بدون هیچ منبع و جامعه آماری مشخصی "آرای نامزدها را به نفع نامزد مورد نظر خود جابهجا کرده بودند."
انتخاباتی نشدن فضای جامعه و تحریم گسترده
در همین زمینه گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان (گمان) که در هلند مستقر است اعلام کرد که نظرسنجیهای این گروه نشان میدهند که بیش از ۶۵ درصد از مردم در انتخابات ریاستجمهوری پیش رو شرکت نخواهند کرد.
چهرههای سیاسی، فرهنگی، حقوق بشری و مدنی همچون نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح، صدیقه وسمقی اسلامشناس، و همچنین چهرههایی نظیر مژگان ایلانلو، فیلمساز و فعال حقوق زنان اعلام کردهاند که در انتخابات ریاستجمهوری شرکت نخواهند کرد و خواستار تحریم آن شدند.
نظرسنجی حکومتی ؟آیا نظرسنجی واقعی وازادی می تواند باشد ؟ دانشجوئی که درحضورپزشکیان ازانچه بردانشجویان واستادان دانشگاه رواشده ومیشود انتقادکرده بوده است شبانه دستگیروزندانی شده است وپزشکیان دانسته ازاین موضوع دستگیری دانشجو سکوت کرده است ! نظرسنجی که چهره وگفته ونظرتان ضبط می کند وبابت انهم بدون شک دستگیروزندانی خواهیدشد نظرسنجی ارگان سازمان ملل است ویا نظرسنجی ارگان قوه قضائیه خامنه ای ؟