چرا مناظرات، نهتنها هیجان به انتخابات نداد بلکه هیجان را کشت؟ ابوالفضل فاتح در روزنامه اعتماد نوشت: مردم که از زندگی و جامعه و در سطح ملی با پیچیدگیهای فراوانی مواجه هستند، نیازمند شخصیتی صادق با عمق استراتژیک، تصمیم ساز، مساله شناس، راهحل محور و دارای اقتدار لازم برای پیاده کردن تصمیمات هستند. طراحی مناظرات امکان بروز و ظهور و ارزیابی چنین توانمندیهایی را از کاندیداها به مخاطبان نمیدهد. برعکس، در فضای کسالتآور فعلی، بیشتر از انتخابات و سطح دانش و توانمندی بسیاری از کاندیداها گریزان شده و یا نهایتا کسانی که تصمیم به مشارکت داشتهاند اندکی رایشان جابهجا شده است.
روزنامه فرهیختگان متعلق به ولایتی، مشاور خامنه ای نیز نوشته: رقابتهای انتخاباتی نه تنها منجر به افزایش مشارکت نشده است، بلکه منجر به کاهش آن نیز شده است.
آخوند عاملی امام جمعه خامنهای در اردبیل نیز درگیری میان نامزدها را خطرناک توصیف کرد و گفت: مناظرات لطمات بدی به نظام زده است.
وی گفت: انتخابات نعمت است و نباید تبدیل به نقمت و شقاق شود. هر نامزدی در فعالیت انتخاباتی خود قبل از رأیگیری و بعد از انتخابات کاری بکند که نتیجه آن مرزبندی بین انسانها و به هم خوردن وحدت و انسجام ملی باشد خائن اول است. متأسفانه این مناظرات در کنار آثار مثبت لطمات بدی نیز به کشور، نظام اسلامی و وثوق ملی داشت؛ زیر سؤال بردن نفیسترین دستآوردهای انقلاب اسلامی. در این مناظره الله الله الله...
تنقیص یکدیگر، خارج شدن از طور انصاف، عصبانیت و وعدههای غیرممکن که مصداق دروغ است، زیر پا گذاشتن منافع ملی، کلیگویی و عجز از ارائه برنامههای دقیق و تفصیلی برای بحرانهای مهم اقتصادی کشور مثل تورم دو رقمی استمراری، برنامه تو چیست؟ امکان هیچگونه تخلف در آن ممکن نیست. سیستم انتخاباتی آنقدر دقیق است که کسی نمیتواند بگوید رأی من کو، و لذا هر گونه تشکیک در این سیستم انتخاباتی خیانت به نظام و خیانت به کشور است و به آبروی مملکت است، بعد از اعلان نتیجه باید همه تسلیم باشند.