به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

دوشنبه، 26 تیر ماه 1391 برابر با 2012 Monday 16 July

بهزيستی با آمارها خودش را می ‌خورد

جوان آنلاین: سازمان بهزيستي بزرگ‌ترين مركز دولتي متولي پايش و رسيدگي به آسيب‌هاي اجتماعي و ساماندهي قشر آسيب‌ديده و در معرض آسيب كشور است. براي اين سازمان طيف گسترده‌اي از وظايف تعريف شده است. حمايت از معلولان و تأمين رفاه معيشتي آنها، نگهداري از سالمندان نيازمند حمايت، ارائه مشاوره‌هاي ژنتيك، فرزند‌خواندگي، توانبخشي مبتني بر جامعه (CBR) با ارائه خدمات شش‌گانه به معلولان، تقويت توانمندي‌هاي معلولان براي اينكه بتوانند به اصول پنجگانه خود تحت عنوان اصل مساوات، اصل عدالت اجتماعي، اصل همبستگي، اصل تلفيق عموم و اصل كرامت و عزت نفس برسند، اداره مراكز ترك اعتياد به سه روش بستري، خصوصي، TC، DIC، پيشگيري از تنبلي چشم و اطمينان از سلامت شنوايي كودكان، ارائه بيمه مكمل درمان معلولان، سالمندان و بيماران رواني مزمن، ارائه خدمات به كودكان بي‌سرپرست يا بد‌سرپرست، خط تلفن اورژانس اجتماعي (۱۲۳)، خدمات مشاوره قبل از ازدواج، خدمات مشاوره هنگام طلاق، نظارت بر عملكرد انواع مهد‌هاي‌ كودك (خصوصي، خودكفا ـ پيمان مديريت)، ستاد ازدواج و جهيزيه، توسعه و نظارت بر مؤسسات و مراكز غيردولتي و تأمين مسكن مددجويان و معلولان از آن جمله‌اند. علاوه بر اين، بهزيستي وظايف ديگري مانند حمايت و توانبخشي كودكان عادي، حمايت و توانبخشي زنان خودسرپرست و سرپرست خانوار، حمايت و توانبخشي دختران و زنان پناهجو (فراري ) و ويژه را نيز عهده‌دار است.

اين گستردگي در شرح وظايف به اضافه وجود آسيب‌هاي اجتماعي در لايه‌هاي مختلف جامعه از طرفي و پراكندگي جمعيت هدف بهزيستي از سوي ديگر بررسي كارنامه فعاليت‌هاي اين سازمان را نيازمند دقت نظر بيشتر مي‌كند. همچنين آمارهاي اسفناك از آسيب‌هاي اجتماعي كه گاه و بي‌گاه از سوي نهادهاي رسمي از جمله خود سازمان بهزيستي اعلام مي‌شوند، نظير ازدواج كودكان، كاهش سن زنان خياباني در كشور، كاهش سن اعتياد و سوءمصرف مواد مخدر، افزايش آمار طلاق، كاهش سن روسپيگري در كشور، متأهل بودن ۱۲ درصد زنان خياباني اين سؤال را بيش از گذشته مطرح مي‌كند كه آيا بهزيستي توانسته در حوزه فعاليت‌هاي خود موفق عمل كند؟
آيا سازمان بهزيستي كه به اذعان نمايندگان معلولان در كارهاي كوچكي مثل تأمين سوخت معلولان يا حمل و نقل آنها ضعيف عمل كرده است،( آن هم در شرايطي كه تنها حدود يك سوم معلولان كشور تحت حمايت سازمان بهزيستي هستند) مي‌تواند از پس مسئوليت‌هاي خطيري كه در جهت حفاظت از اقشار در معرض آسيب و بازپروري اقشار آسيب‌ديده براي برون‌رفت از معضلات اجتماعي و كاهش شيب نرخ رشد آنهاست، موفق عمل كند؟

به هررو، هفته بهزيستي فرصتي است كه جدا از اعلام برنامه‌ها و گزارش عملكردها مي‌توان از آن براي محك زدن نقاط ضعف و قوت در اين حوزه استفاده كرد. معلولاني كه با وجود داشتن تخصص بيكار هستند، زنان سرپرست خانواري كه در فقر مطلق بسر مي‌برند، متكديان پراكنده در شهر و شدت آسيب‌هاي اجتماعي كه به قول برخي مددكاران اجتماعي در حال مشهودشدن است، نشان مي‌دهد كه عملكرد سازمان بهزيستي در اين رابطه با نقائصي همراه بوده است و براي برون‌رفت از چالش‌هاي جمعيت هدف بهزيستي مديريت جهادي لازم است. بهتر است در هفته بهزيستي به اين سؤال پاسخ داده شود كه آيا سازمان بهزيستي توانسته نتيجه مطالعات دكتر محمدعلي فياض‌بخش را در جهت اجراي اصول سوم، بيست و يكم، بيست و هشتم و بيست و نهم قانون اساسي كه بر اساس بازتواني اقشار محروم و معلول، توانبخشي و پيشگيري از معلوليت‌ها و آسيب‌هاي اجتماعي استوارند محقق كند؟




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved