به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.








چهارشنبه، 24 اسفند ماه 1390 برابر با 2012 Wednesday 14 March

هاشمی رفسنجانی در راس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابقا شد

العربیه: آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، در حکمی اعضای جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام را برای دور پنج ساله جدید منصوب کرد.

در این حکم اکبر هاشمی رفسنجانی در سمت خود به عنوان رئیس مجمع ابقا شده است.

ابقای رفسنجانی در راس مجمع تشخیص مصلحت نظام در حالی صورت می گیرد که در ماه های اخیر گمانه زنی هایی از احتمال تمدید نشدن ریاستش بر این نهاد مطرح شده بود. برخی از اصولگرایان نزدیک به آیت الله خامنه ای نیز به تمدید نشدن دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی بر مجمع تشخیص مصلت نظام اشاره کرده بودند. حکم جدید اما بر تمام این گمانه زنی ها و اخبار خط بطلان کشید.

امامی کاشانی، محمدی ری‌شهری، بیژن زنگنه، محمد هاشمی و میرحسین موسوی را از دور جدید مجمع تشخیص مصلحت کنار گذاشتند.

میرحسین موسوی یکی از نامزدهای معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دو سال و نیم پیش ایران است که هم اکنون در حصر خانکی به سر می برد.

هاشمی رفسنجانی در خطبه های نماز جمعه خود پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 به انتقاد از عملکرد حاکمیت در جریان انتخابات و در برخورد با معترضان پرداخت. سخنان هاشمی رفسنجانی خشم اصولگرایان را بر انگیخت و از آن هنگام تا کنون فشارها بر او بیشتر شد.

اعلام پیروزی احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری باعث درگرفتن اعتراض های خیابانی در بسیاری از شهرهای بزرگ ایران به ویژه در تهران شد. سرکوب این اعتراض ها توسط نیروهای انتظامی و امنتی، به کشته شدن ده ها نفر در خیابان ها و بازداشتگاه ها و دستگیری صدها نفر از جمله اعضای ارشد احزاب و گروه های اصلاح طلب انجامید.

مهدی هاشمی فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که در خارج از کشور به سر می برد، تحت پیگرد نهادهای قضایی ایران قرار دارد. فائزه هاشمی دختر او هم به اتهام تبلیغ علیه نظام به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده و گفته می شود این حکم برای اجرا به او ابلاغ شده است.

برپایه حکم آیت الله خامنه ای، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام از دو بخش اعضای حقوقی و اعضای حقیقی تشکیل شده اند. اعضای حقیقی عبارتند از: "روسای سه قوه، فقهای شورای نگهبان، دبیر شورای عالی امنیت ملی، وزیر یا رئیس دستگاهی که موضوع مورد بحث به آن مربوط است و رئیس کمیسیون متناسب با موضوع بحث از مجلس شورای اسلامی".

اما اعضای حقیقی عبارتند از: "اکبر هاشمی رفسنجانی، حاج شیخ احمد جنتی، واعظ طبسی، امینی نجف آبادی، محمود هاشمی شاهرودی، موحدی کرمانی، علی اکبر ناطق نوری، حسن صانعی، حسن روحانی، دری نجف آبادی، غلامحسین محسنی، محمود محمدی عراقی، غلامرضا مصباحی مقدم، مجید انصاری. غلامرضا آقازاده، علی آقا محمدی، محمد جواد ایروانی، محمدرضا باهنر، غلامعلی حداد عادل، حسن حبیبی، داود دانش جعفری، پرویز داودی، محسن رضایی، محمدحسین صفارهرندی، حبیب الله عسگراولادی، محمدرضا عارف، محمد فروزنده، حسن فیروزآبادی، علی لاریجانی، حسین مظفر، آقای حسین محمدی، مصطفی میرسلیم، مرتضی نبوی، علی اکبر ولایتی، صادق واعظ زاده، احمد وحیدی."

مجمع تشخیص مصلحت نظام سال 1366 به دستور آیت الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی با هدف حل اختلاف میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی تشکیل شد. در آن هنگام ریاست آن را آیت الله خامنه ای رئیس جمهور وقت ایران بر عهده داشت.

در سال 1378 در جریان بازنگری قانون اساسی، مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان یکی از نهادهای حکومتی معرفی شد و وظایف آن افزایش یافت.

آیت الله خامنه ای تدوین سیاست های کلی نظام و همچنین اختیارات نظارت بر عملکرد قوای سه گانه در اجرای این سیاست ها را که از اختیارات رهبری است، به مجمع نشخیص مصلحت نظام واگذار کرد.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved