برخی گزینههای کابینه ترامپ امروز در جلسه پرسش و پاسخ سنا برای بررسی صلاحیت آنها حضور یافتند. از جمله سناتور مارکو روبیو که برای سمت وزیر خارجه انتخاب شده است. (فیلم زیر)
این سناتور ارشد آمریکایی که دوست مردم ایران و دشمن سرسخت رژیم ملایان بشمار می رود، در پاسخ به پرسشی در مورد دیدگاههای خود پیرامون جمهوری اسلامی گفت: «من دربارهٔ روحانیون تندرو شیعه صحبت میکنم، نه مردم ایران. مردم ایران متعلق به تمدنی کهن و فرهنگی غنی هستند که به پیشرفتها و دستاوردهای خود افتخار زیادی میکنند. آنها به هویت و میراث ایرانی و پارسی خود بسیار افتخار میکنند.»
او افزود: «بهندرت میتوان کشوری را یافت که شکاف میان مردم و حکومتی که آنها را اداره میکند، به اندازه ایران بزرگ باشد. این واقعیتی است که باید مکرراً بیان شود.»
نامزد وزارت خارجه دولت ترامپ گفت: «روحانیونی که بر ایران حکومت میکنند، به هیچوجه نمایندهٔ مردم این کشور، تاریخ آن و سهم بزرگی که در پیشرفت بشریت داشتهاند، نیستند. این نکتهای است که باید همواره بر آن تأکید کنیم.»
سناتور روبیو گفت: «رژیم ایران اکنون در یکی از ضعیفترین موقعیتهای خود در حافظه تاریخی قرار دارد، شاید حتی ضعیفترین. دفاع هوایی آنها بهشدت آسیب دیده است. هلال شیعی که تلاش میکردند ایجاد کنند، در لبنان و سوریه بهشدت ضربه خورده و تقریباً از این مناطق بیرون رانده شدهاند.»
او در مورد وضعیت ایران افزود: «اقتصاد آنها در وضعیت نابسامانی قرار دارد. برخی روزها مردم با قطعی برق طولانیمدت (۶، ۸، یا حتی ۱۲ ساعت) مواجه هستند. آنها ... مجبور به کاهش یارانههای انرژی هستند که در بین مردم بسیار محبوب است و حذف آن میتواند بهشدت نامحبوب باشد؛ بنابراین، آنها در وضعیت بسیار دشواری قرار دارند.»
سناتور روبیو در آخر با اشاره به موضوع مذاکرات خامنه ای با طرفهای اروپایی گفت که تحت هیچ شرایطی نباید به رژیم ایران اجازه داده شود که منابع خود را برای حمایت از تروریسم، توسعه تواناییهای نظامی تهدیدآمیز، و بیثبات کردن همسایگانش به کار گیرد.
در همین حال روزنامه فرهیختگان متعلق به ولایتی مشاور خامنهای در باره مذاکرات با طرفهای اروپایی نوشت: در این موقعیت آنچه بهعنوان سم مهلک خصوصا در جریان مذاکرات عمل میکند، خوشبینی طرف اروپایی بدون دیدن واقعیت صحنه بینالملل است. تهدید خواندن ایران در خصوص پرونده اوکراین نشان میدهد پای آمریکاییها در این تشدید مواضع وسط است و این احتمال وجود دارد که طرف اروپایی از مذاکرات برای اجرای سیاست چماق و هویج استفاده کند. به این معنی که در حالیکه در میز مذاکره با ایران حاضر میشود و از ادامه گفتگوها حمایت میکند، همزمان مواضعی ضدایرانی برای تشدید فشارها در مجامع بینالمللی و ارسال پرونده ایران به شورای امنیت را دنبال کند.
ارگان ولایتی همچنین نوشت: آنچه در حال حاضر در جریان است و البته ادامه هم دارد، صرفاً گفتگو برای گفتگو است.
این منبع حکومتی سپس زیر عنوان «ترکیب دیپلماسی و تهدید؛ بهترین نوع مواجهه ایران با اروپا تا اکتبر ۲۰۲۵» افزود: اولین گزینه ادامه مسیر دیپلماسی... گزینه بعدی، استفاده از ابزار تهدید است... گزینه سوم نیز تنش حداکثری است که ایران نشان داده توان استفاده از آن را دارد...