درحالي بسياري از باستانشناسان از وضعيت موجود در انتشار کتابهاي باستانشناسي گلهمند هستند که معتقدند بخش اعظم پژوهشها و مطالعات گردآوريشده از حفاري محوطههاي باستاني هنوز به صورت کتاب آماده نشده و تعداد محدودي از کتابها هم اجازه چاپ و انتشار پيدا نکردهاند.
خبرگزاري ميراثفرهنگي ـ گروه ميراثفرهنگي ـ درحالي بسياري از باستانشناسان از وضعيت موجود در انتشار کتابهاي باستانشناسي گلهمند هستند که معتقدند بخش اعظم پژوهشها و مطالعات گردآوريشده از حفاري محوطههاي باستاني هنوز به صورت کتاب آماده نشده و تعداد محدودي از کتابها هم اجازه چاپ و انتشار پيدا نکردهاند. ايندرحالي است که کتاب تهيه شده از کشفيات 30 ساله باستانشناسي بيشاپور بيش از 4 سال است که در ليست انتظار چاپ بهسر ميبرد.
«علياکبر سرفراز»، يکي از باستانشناسان پيشکوست که بيش از 30 سال در شهر تاريخي بيشاپور فعاليت داشته در اينباره به CHN ميگويد: «با اينکه 4 سال از آمادهسازي کتاب بيشاپور ميگذرد اما هنوز کتاب نوشته شده که مجموعه مطالعات علمي و پژوهشي درباره تاريخ و کشفيات باستانشناسي اين شهر باستاني محسوب ميشود، اجازه انتشار پيدا نکرده است.
بهگفته وي، اقدام به گردآوري کتاب بيشاپور کار آساني نبود اما معلوم نيست چرا حاصل 30 سال فعاليت بيشاپور ناديده گرفته ميشود.
از سوي ديگر «محمد اسماعيلي» باستان شناس سيراف که مدت طولاني در سيراف به کاوش و حفاري پرداخته ميگويد: «مدتها است که کاوشهاي باستانشناسي متوقف شده و در اين حوزه فعاليت چشمگيري ديده نميشود؛ اما پيگيري اين مساله بسيار ضروري است که چرا کتابهايي که از سالها فعاليت جمعآوري شده چاپ نميشوند.»
وي در پاسخ به اينکه علت چاپ نشدن کتاب سيراف چيست افزود: «علت چاپ نشدن مجموعه اطلاعات سيراف که در واقع يکي از مهمترين شهرهاي باستاني ايران است را بايد از مدير پايگاه سيراف پيگيري کرد. چراکه چاپ و نشر کتابهاي سيراف را پايگاه ميراث فرهنگي به عهده دارد.»
درحالي وضعيت باستانشناسي کشور در طول سالهاي گذشته رشد چشمگيري نداشته و ميزان حفاريها به دليل نبود بودجه پژوهشي و استاني متوقف شده که ازسوي ديگر انتشار کتابهاي اين حوزه نيز از قافله چاپ و ورود به بازار نيز عقب افتاده است.
با توجه به اينکه هماکنون بسياري از شهرهاي باستاني از جمله بيشاپور شاهد تعرض و تخريبهاي گستردهاي است اما هنوز مسئولان براي جلوگيري از اين اقدامات ضدفرهنگي تلاشي نکردهاند.