«تولسی گابارد» مدیر اطلاعات ملی آمریکا در گفتوگویی با یک خبرنگار آمریکایی گفته: هر توافقی با رژیم ایران باید شامل سختگیرانهترین مقررات راستیآزمایی (بازرسی دقیق) باشد. وزیر خارجه فرانسه نیز که به واشنگتن سفر کرده در اندیشکده شورای آتلانتیک، مواضع همتای آمریکايی خود را تائید کرد و گفت: ایران موضوعی بسیار مهم است که درباره آن از روز اول با مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا هماهنگ بودهایم. توافق احتمالی باید شامل مؤلفههای موشکی و فعالیتهای منطقهای رژیم ایران نیز باشد، زیرا این رژیم تهدیدی عمده برای همه ماست.
رئیس جمهور آمریکا امروز در گفتوگو با مجری شبکه «انبیسی نیوز» هدف خود از گفتوگو با رژیم ایران را برچیدن کامل برنامه هستهای آنها اعلام کرد و گفت: در عین حال حاضر است نظرها درباره داشتن برنامه اتمی صلحآمیز و تعطیلی برنامه تسلیحاتسازی در حوزه اتمی را بشنود.
ترامپ گفت: من حاضرم این صحبتها را بشنوم. اما انرژی غیرنظامی میتواند به جنگ نظامی منجر شود. در حالیکه توافق با رژیم ایران ساده است. من نمیخواهم آنها سلاح هستهای داشته باشند.
این اظهارات نشان می دهد که موضع رئیس جمهور آمریکا نمی تواند چیزی جز برچیدن کامل برنامه هستهای رژیم ایران باشد.
تام کاتن، سناتور جمهوریخواه آمریکایی در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: پرزیدنت ترامپ درست میگوید، رژیم تروریستی ایران باید بهطور کامل برنامه هستهای خود را برچیند.
در همین حال یک کارشناس مسائل امریکا در تهران تأکید کرد که تغییر در جایگاه مشاور امنیت ملی آمریکا، با وجود شباهت رویکرد فرد جدید با نفر قبلی، تأثیر معناداری بر روند رایزنیها نخواهد داشت.
امیرعلی ابوالفتح گفت: اینکه یک چهره مخالف برجام رفته و فردی با رویکردی مشابه آمده، لزوما تغییری در روند رایزنیها ایجاد نمیکند. به نظر میرسد تغییر مشاور امنیت ملی آمریکا تاثیر معناداری بر فرآیند مذاکرات نخواهد داشت.
وی افزود: اگر ترامپ واقعا خواهان توافق است، نباید شرایطی غیرقابل قبول را مطرح کند. غنیسازی اورانیوم، یکی از خطوط قرمز جمهوری اسلامی است. موضوع موشکها نیز از دیگر خطوط قرمز به شمار میرود. جمهوری اسلامی تحت فشار، داراییهای راهبردی خود را به سادگی به آمریکا واگذار نخواهد کرد.
هر توافقی باید شامل سختگیرانهترین مقررات راستیآزمایی باشد
از سوی دیگر «تولسی گابارد» مدیر اطلاعات ملی آمریکا در گفتوگویی با «مگان کلی» خبرنگار آمریکایی در واکنش به اظهارات «مارک دوبوویتز» رئیس «بنیاد دفاع از دموکراسیها» مبنی بر این که رژیم ایران در نتیجه تحولات راهبردی منطقه ضعیفتر شده و هیچ فرصتی مناسبتر از حال حاضر برای منحل کردن برنامه هستهای آنها و تغییر حکومت در ایران نیست، گفت: اولا باید بگویم گزینه نظامی همواره روی میز است. رئیسجمهور گاهی به ایجاد صلح از طریق اعمال قدرت اشاره کرده. او واقعا هدف خود را صریح بیان میکند که موضع نخستوزیر نتانیاهو نیز هست.
گابارد در ادامه گفت: نظر رئیسجمهور همواره این بوده است که اگر از طریق دیپلماسی و مذاکره راهکاری برای رسیدن به آنچه در راستای منافع ملی ما وجود داشته باشد،(آن را به کار ببندیم)، البته نه به این طریق که چشممان را روی همه چیز ببندیم، مسلما هر توافقی که بارژیم اایران انجام شود، باید با طیفی از مقررات سختگیرانه راستیآزمایی همراه باشد. نه این که چیزی مانند تجربه شکستخورده توافقی که رئیسجمهور اوباما انجام داد.
این در حالیست که رابرت گرینوی مدیر مرکز آلیسون برای امنیت ملی امروز پس از شنیدن سخنان ترامپ به شبکه فاکس نیوز گفت: ۴دهه تاریخ نشان داده است که رژیم ایران تنها زمانی عقبنشینی میکند که با زور مواجه شود. آنها وقتی با ضعف مواجه میشوند، تهاجمیتر میشوند و این نکته کلیدی است. امیدوارم ما تردید نکنیم و مطمئنم رئیسجمهور ترامپ آنها را بهخوبی میشناسد و تردید نخواهد کرد. تنها سطح قابلقبول غنیسازی برای بزرگترین حامی دولتی تروریسم در جهان، صفر است. بخصوص اینکه رژیم ایران پس از تحولات یکسال گذشته در منطقه مانند بیماری است که دچار ضعف شدید شده است.
In a recent NBC News interview, Trump stated that his goal in discussions with Iran is to completely dismantle their nuclear program, while expressing willingness to hear views on peaceful nuclear energy and halting weapons development. He emphasized that he does not want Iran to possess nuclear weapons. An expert in Tehran noted that the change in the U.S. National Security Advisor, despite similarities in approach, will not significantly impact negotiations. He warned that Iran's uranium enrichment and missile programs are red lines. Robert Greenway from the Allison Center stressed that Iran only retreats under pressure, and the acceptable level of enrichment for them should be zero.