یک روزنامه داخلی با عنوان "واکنشهای عجیب دموکراتها به مذاکرات ایران و آمریکا" نوشت: اتفاق عجیبی در حال وقوع است؛ بعد از چندین سال قرارگرفتن دموکراتها در موضع حامی دیپلماسی با ایران و سنگرگیری جمهوریخواهان ترامپی در موضع مخالفت، حالا، درحالیکه ترامپ به سمت گزینه دیپلماسی رفته، صدای سازهای مخالف، نهفقط در میان همراهان ترامپ که در میان رقبایش نیز بلند شده است؛ همانهایی که پیشتر مسئله خروج ترامپ از برجام را سوژه حمله به ترامپ و انتقاد از او قرار داده بودند.
این منبع نوشت: مخالفت با مذاکرات آمریکا و ایران در میان دموکراتها، پدیده جدیدی نیست؛ اما این بار مواضع منفی نسبت به روند گفتوگوها، در میان چهرههایی دیده میشود که پیشتر یا موضعی نداشتهاند، یا حامی توافق بودهاند یا حتی دستاندرکار آن. در هفتههای اخیر، در میان مقامات سابق دموکرات، سناتورهای دموکرات و نیز مجری پیشین توافق با ایران، مواضع و اقداماتی دیده شده است که شباهت چندانی به مواضع آنها در زمان گفتوگوهای دولت دموکرات ندارد.
آرون دیوید میلر، دیپلمات سابق، دموکرات و از منتقدان جدی خروج ترامپ از برجام بود. او که در دولتهای دموکرات و جمهوریخواه کار کرده، چندین بار با ادبیات مختلف تأکید کرده است که از نگاه او، تصمیم ترامپ برای برهمزدن برجام، اشتباه بوده است و توافق هستهای پیشین، به رغم نقایصش، عمل میکرده.
اما او اخیرا در مقالهای برای فارن پالیسی مینویسد «ترامپ به زودی خواهد فهمید که ایران مشکلی است، بدون راهحل» و در متن تأکید میکند، ایران مسئلهای راهبردی برای ایالات متحده است که راهحل راهبردی ندارد.
متولی توافق پیشین، مخالف توافق مشابه
شاید از همه جالب توجهتر، موضعگیری جان کری درباره مذاکرات فعلی ترامپ بود که در وال استریت ژورنال منتشر شد. کری، وزیر خارجه دولت باراک اوباما و مذاکرهکننده اصلی آمریکا در مذاکرات منتهی به برجام بود. او در همان توافقی دست داشت که منحصر به مسئله هستهای بود؛ هرچند به عقیده بسیاری، بنا بود صرفاً یک پله اول باشد. حالا، اما او با توماس کپلن، مقاله مشترکی برای وال استریت ژورنال نوشته است.
کپلن که به حرفه تجارت مشهور است، از اعضای اندیشکده شورای روابط خارجی است و از حامیان مالی مؤسسه «متحد علیه ایران هستهای»، یعنی همان مؤسسهای که بخش عمده فعالیتش، حمله به مذاکرات کری و توافق حاصل از آن بود. این دو در این مقاله مینویسند: «برخی میگویند الان زمان تمرکز محدودی روی توافق هستهای جدیدی است، اما ما بر این باوریم که گزینههای گستردهتری قابل تحصیل هستند. توافق جدید میتواند بسیار فراتر از چیزی برود که مذاکرات پیشین اجازه میداد.» او این بار معتقد است مسائل دیگر از جمله مسئله موشکی نیز باید روی میز گفتوگو با ایران قرار بگیرد.
روزنامه هم میهن
An article titled "Strange Reactions of Democrats to Iran-U.S. Negotiations" discusses a surprising shift in the Democratic stance on diplomacy with Iran. Historically, Democrats supported negotiations while Republicans opposed them. However, as Trump moves towards diplomacy, dissenting voices emerge from both his allies and rivals, including former Democratic officials who previously backed the Iran deal. Notably, John Kerry, a key figure in the original agreement, now argues for broader negotiations that include missile issues, reflecting a significant change in perspective among Democrats regarding U.S.-Iran talks.