به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.








دوشنبه، 3 بهمن ماه 1390 برابر با 2012 Monday 23 January

چهار هکتار از پریشان درگیر خودسوزی است

کازرون - خبرگزاری مهر: چهار تا پنج هکتار از دریاچه بین المللی پریشان درگیر خودسوزی شده و کارشناسان در شرایط فعلی حفر کانال در محدوده حریق را تنها راه کنترل و جلوگیری از گسترش این پدیده می دانند.
به گزارش خبرنگار مهر، طی مدت اخیر دریاچه پریشان با انواع بحرانها و مشکلات درگیر بوده که ازجمله آن خشکسالی، راهسازی، حریق و... است.

اکنون بستر خشک این تالاب با پدیده خودسوزی نیز مواجه شده و شرایط را برای این تالاب خشک بحرانی تر از همیشه کرده است.

هماهنگ کننده استانی طرح حفاظت از تالابهای ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص خودسوزی دریاچه پریشان با بیان اینکه پدیده مذکور قابل کنترل و پیش بینی نیست، گفت: این پدیده طبیعی در شمال شرق تالاب پریشان رخ داده که یکی از دلایل عمده آن را می توان مربوط به خشکسالی دانست.

علمدار علمداری افزود: این پدیده مدتی قبل نیز در اطراف تلاب قره باغ یا همان منطقه سلطان آباد شیراز رخ داد که مدتها مهار آن به طول انجامید.

وی ادامه داد: زمانی که تالاب به طور کامل خشک می شود مواد آلی آن و رسوبات کف تالاب افزایش می یابد، شرایطی به وجود می آورد که فعل و انفعلات مواد شروع می شود و در نهایت با بالا رفتن دما شاهد وقوع اینگونه پدیده ها خواهیم بود.

هماهنگ کننده استانی طرح حفاظت از تالابهای ایران اظهار داشت: طی مدت اخیر به دلیل خشک شدن دریاچه پریشان و به دنبال آن کاهش سطح سفره آبهای زیرزمینی در این منطقه شاهد افزایش مواد آلی در کف بستر دریاچه بو ده ایم که در نتیجه آن با بالا رفتن دما و فعل و انفعالات این مواد آلی شروع به سوختن از درون زمین کرده است.

وی اظهار داشت: تغییراتی که در خاک دریاچه پریشان صورت گرفته مانند همان منطقه سلطان آباد است و خاکها به طور کامل زغالی شده و دودهایی نیز از زیر زمین خارج می شود.

علمداری با اظهار نگرانی از بروز این پدیده در تالاب بین المللی پریشان گفت: حدود چهار الی پنج هکتار از بستر دریاچه گریبانگیر این پدیده است و در این راستا برای مهار و همچنین جلوگیری از گسترش آن تدابیری از جمله احداث کانال در کنار این پدیده اتخاذ شده است.

هماهنگ کننده استانی طرح حفاظت از تالابهای ایران در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تالابهای آب شیرین بیشتر به این پدیده مواجه نمی شوند، بیان کرد: شرایط برای گسترش این پدیده در دریاچه پریشان مهیاست زیرا پوششهای گیاهی این منطقه به طور کامل خشک شده و برای آتش سوزی آمادگی کامل را دارند از این رو خطراتی این منطقه را تهدید می کند.

وی با اشاره به حفره های ایجاد شده نیز اظهار داشت: این حفره ها حدود دو تا دو و نیم متر عمق دارد و تنها احیای دریاچه می تواند از بروز پدیده ها به این شکل جلوگیری کند.

وی تاکید کرد: علاوه بر این کارشناسان کار مطالعاتی خود را پیرامون مشخص شدن علت بروز این پدیده و چاره جویی برای مهار آن آغاز کرده زیرا در غیر این صورت شاهد بروز آتش سوزی شدید در دریاچه خواهیم بود.

استاد دانشکده علوم دانشگاه شیراز نیز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه به احتمال زیاد این پدیده نیز مانند پدیده سلطان آباد شیراز است، گفت: در این گونه پدیده ها معمولا خاک آن سیاه رنگ، ماده آلی آن زیاد است به گونه ای که مانند زغال است البته اگر بر روی این خاک ازمایش شود نتیجه دقیق تری به دست می آید.

عزت الله رئیسی اگر این پدیده دارای مشخصات مذکور نباشد باید دنبال علتهای دیگری بود، افزود: اگر این پدیده مانند زغال باشد بیشتر در محیطی که سطح سفره های آب بالاست ماده آلی زیاد شده و تبدیل به یک نوع حالت زغال یا کربن شده که در نتیجه در اثر پدیده ای از جمله آتش سوزی و یا رعد و برق آتش می گیرد و با آب هم نمی توان آن را خاموش کرد.

حفر کانال برای جلوگیری از گسترش آتش به نقاط دیگر پریشان

وی با بیان اینکه به احتمال زیاد این پدیده نیز مانند سلطان آباد شیراز است، بیان کرد: قبلا نیز در کنار دیگر دریاچه ها این تجربه را نیز داشته ایم و بعید به نظر می رسد که پدیده مذکور مربوط به گاز متان باشد.

این استاد دانشگاه شیراز در خصوص راهکارهای مهار این پدیده گفت: سال گذشته در منطقه سلطان آباد سطح سفره آبهای زیرزمینی را بالا آورده تا این پدیده مهار شد و در رابطه با دریاچه پریشان نیز اگر بارندگی داشته باشیم و دریاچه پرآب شود این مشل حل خواهد شد.

وی در رابطه با راهکار دیگری برای مهار این پدیده گفت: باید در اطراف آن به عمق دو تا دو متر و نیم یک گودالی ایجاد کرد و در آن آب مهار کرد تا این پدیده از زیرزمین سرایت پیدا نکند زیرا سرایت آتش از زیرزمین است و از آنجا آتش هدایت می شود.

رئیسی ادامه داد: این پدیده مانند این است که یک معدن زغال در زیرزمین است و باید بارندگی زیاد رخ دهد تا این پدیده مهار شود.

به گزارش مهر، دریاچه پریشان طی مدت اخیر به کلی حشک شده و از آن فقط یک برکه باقی مانده است. طی چند روز اخیر بستر دریاچه دچار خوسوزی شده و کارشناسان امر در حال بررسی ابعاد این مشکل هستند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved