آدریان کاراتنیتسکی، پژوهشگر ارشد اندیشکده شورای آتلانتیک و نویسنده کتاب «میدان نبرد اوکراین: از استقلال تا جنگ با روسیه» در گزارشی در نشریه فارن پالیسی نوشت: تحولات اخیر در سیاست خارجی و امنیت ملی دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، گویای چرخشی آشکار به سوی رویکردی تهاجمی در صحنه بینالملل است.
از حملات موشکی علیه نیروهای حوثی در یمن و حمله به تأسیسات هستهای ایران گرفته تا اعمال فشار مؤثر بر متحدان اروپایی در پیمان ناتو بهمنظور آمادگی در برابر تهدیدات نظامی روسیه و تصمیم اخیر برای ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین بیانگر عزم ترامپ برای هدایت نظم جهانی در جهت منافع آمریکا تلقی میشود. این تحولات، فاصلهای چشمگیر با فضای درونگرایانهای دارد که کمپین انتخاباتی ترامپ بر آن تأکید میکرد؛ فضایی که در آن سیاست خارجی تحتالشعاع مسائل داخلی مانند تورم و مهاجرت قرار داشت.
آیا ترامپ واقعاً از سیاست «اول آمریکا» به مداخلهگری بازگشته است؟
ترامپ بهوضوح به سمت سیاست خارجی مداخلهجویانهتری گرایش پیدا کرده است؛ موضوعی که بهطور طبیعی بحثها و مناقشات گستردهای را میان هواداران اصلی او در رسانهها و شبکههای اجتماعی برانگیخته است. در حالی که چهرههایی مانند شان هنیتی، بن شاپیرو و مارک لوین از این رویکرد حمایت میکنند، منتقدانی چون تاکر کارلسن، نماینده مارجوری تیلور گرین و استیو بنن انتقادات جدی و صریحی نسبت به این تغییر مسیر ابراز داشتهاند.
این جدل، یک پرسش اساسی را در کانون توجه قرار میدهد: رأیدهندگان ترامپ واقعاً چه نگاهی به چرخش او بهسوی مداخلهگری بینالمللی و حتی حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه دارند؟
بر اساس نظرسنجی مؤسسه ریگان در ژوئن ۲۰۲۵، حمایت پایگاه ماگا از سیاست خارجی، از میانگین سایر جمهوریخواهان بالاتر بوده است؛ هرچند مؤسسه ریگان توضیح نداده که دقیقاً چه معیاری برای طبقهبندی جمهوریخواهان ماگا در این نظرسنجی در نظر گرفته شده است.
از همه مهمتر، درصد بیشتری از جمهوریخواهان (۷۳ درصد) نسبت به دموکراتها (۶۵ درصد) معتقدند که آمریکا باید «در صحنه جهانی نقش رهبری ایفا کند». این آمار نشان میدهد که فضای غالب جامعه آمریکا بهسوی رویکرد مداخله گر در سیاست خارجی گرایش یافته است.
در همین نظرسنجی، میزان حمایت از مداخله آمریکا در جهان به بالاترین سطح خود در شش سال اخیر رسیده و تنها ۲۳ درصد پاسخدهندگان خواستار کاهش حضور کشور در عرصه بینالمللی بودهاند.
تردید جریان ماگا نسبت به مداخله جهانی، بیش از آنکه ناشی از مخالفت اصولی با دخالت آمریکا در جهان باشد، ریشه در بیاعتمادی عمیق آنها به دستگاه سیاست خارجی ایالات متحده یا دولت پنهان دارد. بخشی از طبقه متوسط و متوسط رو به پایین، که بخش عمده پایگاه رأی ترامپ را تشکیل میدهند، معتقدند خود آنها و فرزندانشان قربانیان اصلی اشتباهات و ماجراجوییهای نخبگان بودهاند.
با اینهمه در حوزه خاورمیانه، اقدامات اخیر ترامپ با استقبال از سوی پایگاه رأیدهندگانش روبهرو شده است. براساس نظرسنجی گروه تایسون، کسانی که در انتخابات ۲۰۲۴ به ترامپ رأی دادهاند، حمایت بسیار بیشتری از اسرائیل ابراز داشتهاند؛ موضوعی که بخشی از آن ناشی از حمایت گسترده جامعه انجیلیهای آمریکا از اسرائیل است.
رسانهها معمولاً بر منتقدان پرصدای جناح راست مانند استیو بنن، تاکر کارلسن و مارجری تیلور گرین تمرکز میکنند، اما واقعیت این است که پایگاه ماگا عمیقاً خواهان حضور و دخالت آمریکا در سایر کشورهای جهان است.
Adrian Karatnitsky in Foreign Policy discusses Donald Trump's shift towards a more aggressive foreign policy. This includes military actions in Yemen and Iran, as well as pressuring NATO to confront Russia. Polls indicate that 73% of Republicans believe the U.S. should play a global leadership role. In the Middle East, Trump's actions have received support from his voter base, reflecting their strong inclination towards interventionism, despite criticism from some quarters regarding these changes.