سه شنبه، 30 بهمن ماه 1403 = 18-02 2025

آبروریزی جدید در ورزشگاه آزادی؛ فیلمی از مراحل ساخت آن در ۵۰ سال پیش

پرسپولیس در آخرین بازی مرحله گروهی لیگ نخبگان آسیا در ورزشگاه آزادی به مصاف النصر عربستان رفت و به نتیجه‌ای بهتر از تساوی بدون گل دست پیدا نکرد؛ آن‌هم در شرایطی که رقیب عربستانی تیم دومش را راهی میدان کرده بود.عمده اتفاق مهم این بازی، غیبت ستاره‌های مشهور النصر در ورزشگاه آزادی بود؛ در راس آنها می‌شود به کریستیانو رونالدو اشاره کرد. البته که با توجه به اتفاقاتی که در رختکن ورزشگاه آزادی رخ داده، باید خدا را شاکر بود که این فوق ستاره فوتبال پرتغال به ورزشگاه آزادی نیامد.

سقف چکه کرد، رختکن نیم‌متر آب جمع شد

ورزشگاه آزادی در شرایطی میزبان این دیدار حساس بود که از مدت‌ها قبل درباره آماده شدن یا نشدنش حرف و حدیث وجود داشت. شرکت توسعه و تجهیز خبر از بازسازی و نوسازی در این ورزشگاه داد و سرانجام در عقد قرارداد با شرکت خاتم، استارت این کار زده شد. اگرچه ابتدا عنوان شد که این ورزشگاه ظرف چندماه آماده میزبانی خواهد شد ولی مدام این زمان تمدید شد تا اینکه بالاخره پس از قریب به ۶ ماه و اندی، خبر رسید که بازسازی و نوسازی «ضلع غربی» تمام شده و می‌توان چند دیدار مهم را در این ورزشگاه برگزار کرد.

نکته عجیب ولی اینکه در همین بخش غربی که با کلی سروصدا و تبلیغ بازسازی و نوسازی صورت گرفته چند ایراد بزرگ دیده شده که بسیار عجیب و نگران کننده است. در بخش میکسدزون، جایی که قرار بود مثلا ستاره‌های مشهور تیم النصر به همراه بازیکنان پرسپولیس مصاحبه کنند، سقف ورزشگاه چکه می‌کرد! ویدیو‌های منتشر شده از این قسمت به خوبی تشریح‌کننده امور است. ضمن اینکه به قرار، اتفاق دیگری هم در رختکن جدید ورزشگاه آزادی رخ داده که این یکی به نقل از اظهارات سروش رفیعی، جمع شدن نیم‌متری آب در رختکن است. سروش در این زمینه می‌گوید: «ما خیلی عقب هستیم و باید این موضوع را قبول کرد. خیلی از کشور‌های دیگر عقب‌تر هستیم. در استادیوم جدید و رختکن نیم‌متر آب جمع می‌شود. مشکلات زیادی داریم و روز به روز عقب‌تر می‌رویم».

هزینه هنگفت و باورنکردنی برای بازسازی آزادی

جالب آنکه برای بازسازی و نوسازی ورزشگاه آزادی هزینه بسیار زیادی هم در نظر گرفته شده؛ عدد و رقمی نزدیک به ۲۰ تا ۲۵ میلیون دلار که بیش از یک‌سوم آن، فقط صرف هزینه در بخش غربی ورزشگاه، یعنی همین بخش مورد نظر شده است. این موضوعی است که حسین طلا، مدیرعامل وقت شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی آن را بیان کرد و گفت: «قرارداد ما با خاتم الانبیا (سپاه پاسداران) برای بازسازی ورزشگاه آزادی ۱۹۰۰ میلیارد تومان بوده است که از این مبلغ چیزی حدود ۷۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی ضلع غربی ورزشگاه آزادی هزینه شده است. تقریبا ۹۰ درصد الزامات «AFC» در این بخش انجام شده، چون قلب ورزشگاه مربوط به این بخش است. اگر بازسازی پشت دروازه یا ضلع شرقی را انجام می‌دادیم عملا نمی‌توانستیم آن آیتم‌هایی که «AFC» گفته بود را برطرف کنیم. قلب استادیوم در ضلع غربی است چه در موضوع تجهیزات مکانیک و برق استادیوم و چه در بحث جایگاه ها، تمام الزامات در این بخش دیده شده است».

سایت فوتبال ۳۶۰ نوشت: فعلا که این قلب چکه می‌کند و یا اینکه پمپاژ درستی ندارد؛ پس بهتر است برای جلوگیری از «سی‌پی‌آر» هم که شده زودتر دست به کار شد.

فیلم زیر: ویدئویی منحصر به فرد از مراحل ساخت ورزشگاه آزادی؛ پنجاه سال پیش

ورزشگاه 100 هزار نفری آزادی که برای بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ در زمینی به مساحت 141 هزار مترمربع برنامه ریزی شد. در سال1350 طراحی اش به عبدالعزیز فرمانفرماییان سپرده شد و ساخت آن هم از 25 مهر همان سال شروع شد. ورزشگاه آزادی سه سال بعد در تاریخ 10 شهریور 1353 همزمان با بازی‌های آسیایی سال ۱۹۷۴ میلادی تهران رسماً افتتاح شد. در ادامه ویدئویی منحصر به فرد و کمتر دیده شده از مراحل ساخت ورزشگاه آزادی در سال 1352 یعنی 50 سال قبل را مشاهده خواهید کرد.




www.youtube.com/watch?v=yNmMzeRb8S8

با استفاده از لینک زیر می توانید ویدیوی مزبور را دانلود کرده و به اشتراک بگذارید. برای دانلود این ویدیو از سایت ایران پرس نیوز خارج میشوید.
DOWNLOAD

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست