موسیقی که در سالهای سیاه سیطره تروریستهای داعش بر موصل هیچ گونه حضوری در اماکن عمومی و حتی خصوصی این شهر نداشت، اکنون رونق گذشته خود را بازیافته است. (فیلم زیر)
بعد از سیطره داعش بر شهر موصل در سال ۲۰۱۴ این گروه اسلامگرای تروریست حملات شدیدی علیه آثار هنری و فرهنگی این شهر به راه انداخت و بخش وسیعی از آثار تاریخی را نابود کرد و جلوی فعالیتهای هنری را گرفت. این اقدامات داعش موجب شد مردم موصل از فعالیت هنری و حتی صنایع دستی محروم شوند.
عامر فندر موزیسین عراقی در سال ۲۰۱۴ پس از حمله داعش به موصل مجبور شد مغازه فروش آلات موسیقی خود را تعطیل و این شهر را ترک کند. او ابتدا به اربیل رفت و در رستورانها به اجرای برنامه پرداخت و یک سال بعد به ترکیه گریخت و به همراه خانوادهاش به عنوان پناهجو سالها در این کشور زندگی کرد.
فندر افزود: حتی در سالهای ناامنی در عراق، دفتر آموزش موسیقی که من در شهر موصل دایر کرده بودم هنرجویان قابل توجهی داشت، اما زمانی که داعش وارد شهر شد، من از نخستین کسانی بودم که به همراه فرزندانم به شمال عراق فرار کردم و مدتی بعد همسرم به ما ملحق شد.
سیطره داعش بر موصل پس از سالها جنگ و درگیری در سال ۲۰۱۷ پایان یافت ولی موصل عملا به شهری ویران تبدیل شد. امسال فندر به موصل بازگشت و بار دیگر کسب و کار خود را به راه انداخت و فروش آلات موسیقی و آموزش موسیقی به جوانان عراقی را از سر گرفت. او با اشاره به سالهای حکومت توام با خفقان داعش که امکان همراه داشتن علنی آلات موسیقی و آموزش آن وجود نداشت میگوید، اکنون دختران جوان را در موصل میبینیم که گیتار و کمانچه و عود به همراه دارند.
مروه الجبوری، روزنامهنگار عراقی نیز میگوید: در زمان سیطره داعش بر موصل، کسانی که در زمینه فروش آلات موسیقی فعالیت داشتند و هنرمندانی که ساز مینواختند، هواره با تهدید به قتل مواجه بودند به همین علت بسیاری از هنرمندان و نوازندگان مجبور شدند موصل را ترک کنند. اما اکنون موصل به اصل خود بازگشته است و نوازندگان و هنرمندان در همه جای شهر دیده میشوند.
گیرم که میزنید و میکشید با رشد جوانه ها چی میکنید؟؟
من معتقدم تا ملت های خاورمیانه از شر اسلام رها نشوند به سعادت و رشد اجتمائی نمیرسد