اروپا به انفعال خود در قبال سیاست گروگانگیری رژیم ایران خاتمه میدهد؟ جمهوری اسلامی با ابزار گروگانگیری مانع از قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا میشود.
مرجان ساتراپی دریافت نشان لژیون دونور فرانسه را رد کرد و گفت: رفتار پاریس در قبال رژیم ملاها ریاکارانه است. این هنرمند فرانسوی ایرانی تبار که به خاطر کتاب معروفش "پرسپولیس" آوازهای جهانی یافت بالاترین نشان افتخار دولت فرانسه، نشان لژیون دونور، را رد کرد و در توضیح گفت که واکنش او اعتراضی است به آنچه وی سیاست "ریاکارانۀ" دولت فرانسه در قبال ایران میداند.
به گزارش رادیو فرانسه، خانم ساتراپی با انتشار ویدیویی در شبکه های اجتماعی و در نامهای به وزیر فرهنگ فرانسه، رشیدا داتی، گفته است که نپذیرفتن "لژیون دونور" به هیچ وجه به معنای بی احترامی به نهادهای فرانسه نیست، بلکه به معنای دلبستگی او به اصول و زادگاهش، ایران، و همچنین همبستگی اش با مردم ایران به ویژه زنان و جوانان این کشور و البته هموطنان فرانسویاش است که از سوی رژیم اسلامی ایران به گروگان گرفته شدهاند.
در پیام ویدیویی خود در شبکه های اجتماعی، مرجان ساتراپی ابراز تأسف کرده که جوانان ایرانی مدافع آزادی، مخالفان سیاسی و هنرمندان ایرانی حتا از روادید توریستی فرانسه برخوردار نمیشوند، در حالی که فرزندان الگیارشهای رژیم ایران یا باصطلاح "آقازادههای" حکومت اسلامی بدون هیچ مشکلی به تفریح و سرگرمی در پاریس و "سن تروپز" سرگرم هستند.
مرجان ساتراپی در پیام خود مقامات فرانسوی را مستقیماً آماج انتقاد قرار داده و گفته است که حمایت از انقلاب زنان ایران به گرفتن عکس یادگاری با قربانیان و مشاهیر در مراسم مرگ مهسا امینی خلاصه نمی شود. او گفته است که مردم ایران به ویژه زنان و جوانان این کشور برای به ثمر رساندن انقلاب شان نه به اقدام های تبلیغاتی بلکه به اعمال مشخص نیازمند هستند.
هنرمند ایرانیتبار در ادامۀ پیام خود افزوده است که نپذیرفتن لژیون دونور به هیچوجه اندیشه یا اقدامی علیه فرانسه نیست. مرجان ساتراپی تأکید کرده است : "بالعکس عمیقاً کشورم فرانسه را دوست دارم و امیدوارم که فرانسه به اصول و ارزشهای خود وفادار بماند و زمانی حقیقتاً مفتخر خواهم شد که همۀ مدافعان آزادی در کنارم باشند." مرجان ساتراپی در ادامه تأکید کرده است : "هنگامی که با مردمی روبرو هستید که برای آزادی میجنگد، باید از آن دفاع کنید."
اروپا به انفعال خود در قبال سیاست گروگانگیری رژیم ایران خاتمه دهد
هفتهنامۀ فرانسوی "اکسپرس" چرخش در سیاست اروپا در قبال سیاست گروگانگیری جمهوری اسلامی را بررسی کرده و این بررسی را به مناسبت فاش شدن هویت سومین گروگان فرانسوی در ایران، "اُلیویه گروندو" انجام داده که از سه سال پیش همانند دو گروگان دیگر فرانسوی سسیل کولر، استاد ادبیات، و همسرش ژاک پاری، استاد بازنشسته ریاضیات، به اتهام جاسوسی در ایران زندانی است.
"اکسپرس" تصریح کرده است که البته این سه تن نخستین گروگانهای رژیم اسلامی ایران نیستند که از آغاز تأسیس خود "سیاست گروگانگیری را جهت بی ثباتسازی به کار بسته است." اما، آنچه به نوشتۀ "اکسپرس" موجب چرخش در سیاست اروپا در قبال باجگیریهای جمهوری اسلامی از طریق گروگانگیری خواهد شد، ائتلاف رژیم اسلامی ایران با روسیه در جنگ علیه اوکراین در خاک اروپا و نیز با ازسرگیری احتمالی سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه تهران پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ است.
اکسپرس در ادامه نوشته است فاش شدن هویت سومین گروگان فرانسوی در ایران، اُلیویه گروندو، نشانۀ این است که کارآیی ابزارهای رسمی برای مقابله با سیاست گروگانگیری تهران محدود هستند.
هفتهنامۀ فرانسوی سپس تأکید کرده است که کمتر از یک هفته پیش از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید و آغاز احتمالی سیاست فشار حداکثری او علیه جمهوری اسلامی ایران، رهبران این کشور مراقبند تا همۀ ابزارهای فشار را خود حفظ کنند، زیرا، در حال حاضر اروپاییها از اهرمهای چندانی برای آزاد کردن گروگانهای خود در ایران برخوردار نیستند.
"اکسپرس" نوشته است راهبرد گروگانگیری تاکنون به سود رژیم تهران عمل کرده است. با این ابزار رژیم اسلامی ایران موفق شده آدمهای خود را در زندانهای اروپا آزاد کند. به نوشتۀ "اکسپرس" بدون این ابزار باجگیری بسیاری از نزدیکان و وابستگان رژیم جمهوری اسلامی همچنان در زندانهای اروپایی باقی میماندند.
"اکسپرس" سپس تصریح کرده است که جمهوری اسلامی با ابزار گروگانگیری مانع از قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی از جانب اروپا میشود. اروپا همچنین نگران است که در صورت قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی گروگانهای اروپایی در سیاهچالهای جمهوری اسلامی بمانند یا بعضاً اعدام شوند. بی دلیل نیست که به نوشتۀ "اکسپرس" اتحادیۀ اروپا از دیر باز و به ویژه برای مهار کردن برنامۀ اتمی جمهوری اسلامی سیاست گفتگو با این کشور را دنبال کرده است.
با این حال، "اکسپرس"، نوشته است: عاملی که ممکن است موجب تشدید فشار اروپا بر جمهوری اسلامی ایران شود، ائتلاف مسکو و تهران در حمایت از جنگ پوتین علیه اوکراین است. اروپاییها میدانند که حمایت لجستیکی و نظامی تهران از مسکو به ویژه با ارسال پهپادها به روسیه و همچنین "ائتلاف شرارت" میان مسکو، تهران و پیونگیانگ، به پوتین اجازه میدهد که جنگ سه سالۀ خود را علیه اوکراین همچنان ادامه بدهد. به همین خاطر اکسپرس تأکید کرده است که حمله به جمهوری اسلامی به طور غیرمستقیم به منزلۀ ارسال پیامی قدرتمند به روسیه است.