٨٥ درصد مردم ناراضی هستند و برای آنها، نظام و دولت تفاوتی ندارند. ستون های نگهدارنده حکومت ریزش پیدا کرده و بدنه نظام درحال پیوستن به ناراضیان هستند.
سقوط رژیم سوریه و نابودی حزب الله لبنان علاوه بر ایجاد ناامیدی و نارضایتی در میان نیروهای حکومتی در ایران، احتمال وقوع موج تازهای از اعتراضات ضد حکومتی را نیز تشدید کرده است. یک مقام حکومتی ضمن اعتراف به اینکه طرفداران نظام دچار ریزش شده اند، گفت: مردم قبلا اکثرا طرفدار جمهوری اسلامی بودند اما به تدریج به علت تنگناهای معیشتی و از سر اضطرار در حال فاصله گرفتن از نظامند و همین موجب میشود که هر اعتراضی، ولو که براندازانه نباشد، ترسناک جلوه کند.
یورونیوز در گزارش خود گفت: سقوط حکومت بشار اسد، علاوه بر ایجاد ناامیدی و نارضایتی در میان طرفداران جمهوری اسلامی در داخل ایران، احتمال وقوع موج تازهای از اعتراضات در کشور را نیز تشدید کرده است؛ احتمالی که بسیاری از ناظران سیاسی در روزهای اخیر آن را مطرح کرده و واکنش مقامات عالیرتبۀ نظام جمهوری اسلامی را نیز در پی داشته است.
مجموع این موضعگیریها نشان میدهد که مقامات سیاسی و نظامی در ایران نگرانند که شکستهای منطقهای اخیر و بویژه سقوط حکومت بشار اسد، زمینهساز وقوع اعتراضاتی گسترده در ایران باشد. این نگرانی با توجه به افزایش روزافزون نرخ ارز در ایران و فشارهای اقتصادی سنگینی که مردم ایران تحمل میکنند، و نیز احتمال حملۀ نظامی اسرائیل به تاسیسات هستهای و مراکز نظامی جمهوری اسلامی موجه به نظر میرسد.
اعتصاب و اعتراض برخی از بازاریان تهران در روز شنبه، از نظر عدهای از ناظران سیاسی، زنگ خطر تکرار و گسترش اعتراضات را دست کم در تهران به صدا درآورده است.
ایران اینترنشنال نیز در یک گزارش تحلیلی گفت: اعتراضات اخیر در بازار بزرگ تهران که در واکنش به افزایش نرخ ارز و گرانی کالاها رخ داد، نشان داد که این نگرانیها پایه و اساسی واقعی دارند. شرایط اقتصادی کنونی به گونهای است که بسیاری از کارشناسان از آن بهعنوان آغاز روند فروپاشی اقتصادی یاد میکنند. شاخصهای اقتصادی کشور در وضعیت هشدار قرار دارند و حکومت به جای پذیرش این واقعیت، با انکار مشکلات و سرکوب اعتراضات، تلاش میکند مسائل را نادیده بگیرد.
اظهارات اخیر خامنهای که آمریکا را عامل "اغتشاش" معرفی میکند، بیانگر ترس عمیق او از سقوط نظام است. این ترس نهتنها ناشی از فشارهای خارجی و ضعف اقتصادی داخلی، بلکه از شکستهای مداوم جمهوری اسلامی در عرصههای منطقهای و کاهش مشروعیت داخلی نشأت میگیرد.
نگرانیهای حکومت در بیانیههای اخیر سپاه پاسداران نیز کاملاً مشهود است. سپاه، همانند خامنهای، دلایل واقعی اعتراضات مردمی را نادیده میگیرد و همه چیز را به "دشمن خارجی" نسبت میدهد اما این سیاستهای تهدید و سرکوب، بهجای تقویت اقتدار نظام، نشاندهنده وحشت آن از سقوط احتمالی است.
این در حالیست که سرکوب بیشتر از سوی حکومت نهتنها جامعه را آرام نکرده، بلکه به اعتراضیتر شدن آن منجر شده است. شواهد نشان میدهد که اکثریت مردم ایران به روشنی میدانند چه میخواهند: آنان به این نتیجه رسیدهاند که اصلاحات در چارچوب جمهوری اسلامی بیفایده است و خواهان پایان این نظام هستند.
دیکتاتوری خامنهای که اجازه نمیدهد هیچ دیدگاهی برخلاف نظر او بیان شود، گویای عمق بحران و ترس او از آینده جمهوری اسلامی است. این نگرانیها با هرچه بیشتر شدن فشارهای داخلی و خارجی، روزبهروز شدت میگیرند و آیندهای مبهم و پرتنش را برای حکومت رقم میزنند.
حق دارید که از خشم ملت ایران بترسید ٫ ملتی که نام مقدس انرا شیادانه به دهان کثیف خود میاورید ولی احترامی برای او را ندارید
دیکتاتورهای جنایتکاری که پشتبانی مردمی ندارند ٫ محکوم به فنا هستنند ٫ هیتلر هم مدتی مردم آلمان را فریب داد و در انتها به آن فاضلاب سرازیر شد که قذافی تشریف برد
دو راس از گوسفندهای کریه منظر طویله اسلامی هم با تنفر پرااکنی ٫ هنوز صدای زنگوله ولائی که به گردنشان آویز است نشنیده اند ٫ مردم ایران با دقت شماها جنایتکاران ابله ٫ ولی فریبکار را از یاد نمی برد
باشد تا صبح دولتت بدمد کاین هنوز از نتایج سحر است