خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

دوشنبه، 26 آبان ماه 1404 = 17-11 2025

ونزوئلا؛ همان تاکتیک مذاکراتی که ترامپ پیش از حمله نظامی با خامنه‌ای داشت

وزارت خارجه امريکا اعلام کرده است که کارتل «دِ لوس سُلس» (Cartel de los Soles)، گروهی که آمريکا آن را تحت رهبری نيکلاس مادورو، رئيس‌جمهور ونزوئلا می‌داند، به عنوان يک سازمان تروريستی شناخته خواهد شد.

مارکو روبيو، وزير خارجه آمريکا، روز يکشنبه در بيانيه‌ای گفت آمريکا قصد دارد از ۲۴ نوامبر اين گروه را در فهرست سازمان‌های تروريستی خارجی قرار دهد. به اين معنا که مادورو نيز عملا در رديف افراد تروريست قرار می‌گيرد؛ زيرا آمريکا معتقد است او رهبری کارتل د لوس سلس را بر عهده دارد.

طبقه‌بندی یک کارتل به عنوان یک سازمان‌ تروریستی راه را برای اعمال تحریم‌‌های آمریکا علیه آن هموار می‌سازد که می‌تواند شامل مسدود کردن دارایی‌های اعضا و حامیان آن باشد.

در همین حال رئیس‌جمهور آمریکا از احتمال آغاز گفتگو‌ها با نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا خبر داد. این درحالی است که تنش‌ها میان واشنگتن و کاراکاس در بالاترین سطح سال‌های اخیر قرار دارد و آمریکا نیروهای نظامی از جمله پیشرفته‌ترین ناو هواپیمابر خود را در کارائیب مستقر کرده است.

ترامپ گفت: ممکن است گفتگوهایی با مادورو داشته باشیم و خواهیم دید نتیجه چه می‌شود. آن‌ها مایل به گفتگو هستند.

وقتی از رئیس جمهور آمریکا پرسیده شد آیا اعلام روبیو به این معناست که آمریکا می‌تواند دارایی‌ها و زیرساخت‌های تحت تظارات مادورو را در ونزوئلا هدف قرار دهد، گفت: این [اقدام] به ما اجازه چنین کاری را می‌دهد، اما نگفته‌ایم که می‌خواهیم این کار را انجام دهیم.

ترامپ روز جمعه گفته بود که درباره حمله به ونزوئلا تا حد زیادی تصمیم خود را گرفته است.

پنتاگون روز یکشنبه اعلام کرد ناو «جرالد آر. فورد»، بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین ناو هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا، با پنج‌هزار نفر نیروی نظامی و ده‌ها جنگنده مستقر بر عرشه، همراه با گروه رزمی آن وارد کارائیب شده است. این نیروها به هشت ناو جنگی، یک زیردریایی هسته‌ای و جنگنده‌های اف-۳۵ که پیش‌تر به منطقه اعزام شده بودند، اضافه می‌شوند.

تردید اتحادیه اروپا در مورد مشروعیت مادورو

اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین نیز نتیجه رسمی انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ را زیر سئوال برده و ادموندو گونزالس، نامزد اپوزیسیون که اکنون در تبعید در اسپانیا به سر می‌برد را پیروز انتخابات می‌دانند. اما با وجود اعتراضات سراسری و انتقادهای بین‌المللی در رابطه با تقلب و مهندسی انتخابات، نیکلاس مادورو اوایل سال جاری برای سومین دوره خود را رییس جمهور ونزوئلا اعلام کرد.

English Summary

The U.S. State Department has designated the "Cartel de los Soles," led by Venezuelan President Nicolás Maduro, as a terrorist organization. Starting November 24, this classification will enable the U.S. to impose sanctions, potentially freezing assets of Maduro and his supporters. Amid high tensions, President Trump mentioned the possibility of dialogue with Maduro, stating that the U.S. had not yet decided on military action. Meanwhile, the Pentagon deployed the USS Gerald R. Ford aircraft carrier to the Caribbean, enhancing military presence. The EU questions the legitimacy of Maduro's presidency, favoring opposition candidate Edmundo González.


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست