یک روحانی منتقد نظام معتقد است که مردم میتوانند از انتخابات خامنه ای به عنوان یک رفراندوم بهره ببرند و با عدم مشارکت، پیام خود را به او برسانند. به گفتۀ محمدتقی اکبرنژاد، مردم ایران اصلاحطلبان را نیز بخشی از حاکمیت میبینند، زیرا هر جا که حاکمیت نفس کم میآورد، اصلاحطلبان به آن نفس میدهند.
به عقیدۀ او در انتخابات پیش رو نیز حضور اصلاحطلبان برای بالا بردن مشارکت است تا حاکمیت دوباره نشاط پیدا کند؛ بدین ترتیب در نهایت برندۀ بازی خود حاکمیت خواهد بود.
اکبرنژاد بطور تلویحی گفت که مردم ایران با عدم مشارکت در انتخابات خامنه ای می توانند صدای اعتراض خود را به حاکمیت و دلقک های اصلاح طلب آن برساند.
چرا باید در انتخابات رژیمی شرکت کنم که خواستار سرنگونیاش هستم؟
به گزارش رادیو فرانسه، خبرگزاری رویترز در گزارشی در باره انتخابات خامنه ای یادآوری کرده است که شصت درصد از جمعیت هشتاد و پنج میلیون نفری ایران کمتر از سی سال دارند.
به نوشتۀ رویترز این جمعیت جوان اکثراً انتخابات پیشرو در ایران را به سیرک تشبیه میکنند و اغلب نیز از خود می پرسند: چرا باید در انتخابات رژیمی شرکت کنم که خواستار سرنگونیاش هستم؟ به ویژه این که رئیس جمهور حتا اگر انتخابات آزاد می بود هیچ قدرتی ندارد و کلیه تصمیمهای اصلی را رهبر حکومت مذهبی ایران اتخاذ میکند.
"لاکروآ" روزنامۀ مسیحیان فرانسه نیز در مطلبی مشابه به قلم گزارشگر خود در ایران نوشته است که برغم تلاشهای شش نامزد انتخابات، دانشجویان انتخابات پیشرو را سرابی می دانند و از آن فاصله میگیرند.
به نوشتۀ "لاکروآ" دانشجویان نیز انتخابات پیشرو را به نمایشی بی رونق تشبیه میکنند و علت آن سیاستهای سرکوبگرانه و امنیتی حکومت است که از نظر دانشجویان مهمترین مانع مشارکت سیاسی از جمله در انتخابات است. علاوه بر تداوم سرکوب زنان با دستاویز حجاب اجباری و ازسرگیری گشت ارشاد، دستگاههای اطلاعاتی و نظامی و قوۀ قضائیه سرکوب دانشجویان منتقد در داخل و خارج دانشگاهها را تشدید کردهاند.
به گفتۀ یک دانشجوی دختر، مطالبات دانشجویان، علاوه بر دموکراسی و انتخابات آزاد، آزادی زندانیان سیاسی، آزادی پوشش و آزادی مطبوعات است و هیچ رئیس جمهوری در ایران قدرت و اختیارات لازم برای تحقق چنین مطالباتی را ندارد و در نتیجه این که چه کسی در این کشور رئیس جمهوری می شود مسئلۀ هیچکس نیست.