به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.








سه شنبه، 12 دی ماه 1391 برابر با 2013 Tuesday 01 January

اخراج گزارشگر "نیویورک تایمز" از چین

به گزارش رادیو آلمان، مقام‌های چینی یک گزارشگر روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" را مجبور به ترک خاک این کشور کردند. آیا این انتقامی است که چین بخاطر افشاگری‌های این روزنامه درباره دارایی‌های کلان خانواده نخست‌وزیر این کشور می‌گیرد؟

گویا دولت چین می‌خواهد به روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" درسی فراموش‌نشدنی بدهد. یکی از گزارشگران این روزنامه در چین به نام کریس باکلی، روز دوشنبه (۳۱ دسامبر / ۱۱ دی) از این کشور اخراج شد. "نیویورک تایمز" می‌نویسد که ویزای این روزنامه‌نگار را تمدید نکرده‌اند.

جیل ابرامسون، سردبیر روزنامه "نیویورک تایمز"، گفت که بارها از مقام‌های دولت چین خواسته شده بود که جواز روزنامه‌نگاری باکلی را تمدید کنند، اما آنها توجهی به این درخواست نکردند. ابرامسون ابراز تاسف کرد که گزارشگر این روزنامه مجبور به ترک چین شده است.

باکلی پس از اخراج با خانواده‌اش خاک چین را ترک گفت و وارد هنگ کنگ شد. این روزنامه‌نگار ۴۵ ساله استرالیایی روز سه‌شنبه (اول ژانویه ۲۰۱۳) به خبرنگاران گفت، امیدوار است که بزودی به چین بازگردد و به کار گزارشگری خود ادامه دهد.

انتقام به دلیل افشاگری؟

چند هفته پیش "نیویورک تایمز" گزارش داد که دارایی خانواده ون جیابائو، نخست وزیر چین، در سال‌های اخیر بالغ بر ۲،۷ میلیارد دلار آمریکا شده است. مقام‌های چینی کمی پس از انتشار این گزارش، وبسایت روزنامه‌ی آمریکایی را فیلتر کردند. باکلی حاضر نشد بگوید که آیا اخراج وی از چین در پیوند با افشاگری روزنامه بوده است یا نه.

اما در تفسیری که "اینترنشنال هرالد تریبون"، نسخه بین‌المللی "نیویورک تایمز"، منتشر کرده، آمده است: «آیا چین می‌خواهد از روزنامه‌نگاران غربی انتقام بگیرد؟» این روزنامه از "جنگ سرد علیه خبرگزاری‌ها"یی سخن به میان می‌آورد که با گزارش‌های خود رهبران چین را خشمگین کرده‌اند.

به نوشته "نیویورک تایمز"، مشکل ویزا برای گزارشگر این روزنامه در پیوند است با فشاری که دولت چین بر آن دسته از رسانه‌های خبری خارجی می‌آورد که مایل به تحقیق و افشاگری درباره وضعیت مالی رهبران سیاسی این کشور هستند.

تارنمای اینترنتی هفته‌نامه‌ی آلمانی اشپیگل می‌نویسد، در چین درباره فساد مالی گزارش‌های زیادی منتشر می‌شود، و البته پرداختن به موضوع فساد مالی تا هنگامی مجاز است که خبرنگاران کاری به کار رهبران عالی‌مقام این کشور نداشته باشند.

به گزارش "اشپیگل آنلاین"، گویا خود باکلی دخالتی در افشاگری‌های مالی اخیر "نیویورک تایمز" نداشته است. باکلی ۱۲ سال است که با جواز روزنامه‌نگاری در چین کار می‌کند. او سا‌ل‌ها برای "نیویورک تایمز" گزارش تهیه می‌کرده، سپس از سال ۲۰۰۵ خبرنگار رویترز بوده تا اینکه در سپتامبر ۲۰۱۲ کار خود را برای این روزنامه آمریکایی از سر می‌گیرد.

افزایش فشار بر خبرگزاری‌های خارجی در چین

کمیته دفاع از روزنامه‌نگاران که دفتر اصلی آن در نیویورک است، نسبت به وضعیتی که برای گزارشگر "نیویورک تایمز" پیش آمده ابراز تاسف کرد. باب دیز، مدیر بخش آسیای این کمیته، گفت، کمیته از دولت چین خواسته هر چه زودتر جواز کار این روزنامه‌نگار را تمدید کند.

به گفته دیز، چین فشار بر روزنامه‌نگاران خارجی را شدت بخشیده است: یک خبرنگار آمریکایی در ماه مه از این کشور اخراج شده، وبسایت‌های "نیویورک تایمز" و خبرگزاری آمریکایی "بلومبرگ" پس از گزارش درباره دارایی‌های خانواده نخست‌وزیر چین فیلتر شده‌اند و همچنین ماه‌هاست به درخواست ویزای رئیس دفتر "نیویورک تایمز" در چین پاسخی داده نشده است.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved