چهارشنبه، 3 بهمن ماه 1403 = 22-01 2025

ترامپ با صدور فرامین اجرایی: کار‌هایی خواهم کرد که مردم شوکه شوند

رئیس جمهور جدید آمریکا با بیان اینکه اگر او در انتخابات ریاست جمهوری کشورش پیروز نمی‌شد، اسرای اسرائیلی از غزه آزاد نمی‌شدند، گفت: اگر ولادیمیر پوتین پای میز مذاکره نیاید، اعمال تحریم‌های بیشتری علیه روسیه محتمل خواهد بود. ترامپ گفت: دوره دوم ریاست جمهوریم بهتر خواهد بود و کار‌هایی خواهم کرد که مردم را شوکه خواهد کرد.

تنها یک روز بیشتر از آغاز به کار ترامپ نگذشته که طرح‌ها و فرامین متعدد رئیس‌جمهوری جدید آمریکا با شتاب هر چه تمام‌تر اعلام می‌شوند؛ از رونمایی پروژه مربوط به هوش مصنوعی گرفته تا تهدید روسیه به تحریم‌های جدید. این فرامین و برنامه‌ها عرصه‌های گوناگون سیاسی و غیرسیاسی را شامل می‌شوند.

احتمال تحریم‌های تازه علیه روسیه در صورت عدم مذاکره

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا اعمال تحریم‌های تازه علیه روسیه را محتمل دانسته است. به گفته ترامپ اگر ولادیمیر پوتین، همتای روس او از انجام مذاکرات بر سر پایان جنگ علیه اوکراین سر باز زند، ایالات متحده نیز دست به تحریم‌های تازه علیه روسیه خواهد زد.

او شامگاه سه‌شنبه ۲۱ ژانویه (۲ بهمن) در نشستی خبری در کاخ سفید گفت که روسیه "بهتر است در صدد کسب توافق باشد"، چرا که به باور او در غیر این صورت، "مسکو با مشکلات بزرگی روبرو خواهد شد."

ترامپ می‌گوید که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین به او گفته که برای پایان جنگ خواهان یک توافق صلح است. رئیس‌جمهوری آمریکا افزود: «اما برای رقص تانگو همیشه نیاز به دو رقصنده است.»

ترامپ مخالف ادامه حمایت مالی میلیارد دلاری آمریکا از اوکراین بوده و خواهان آن است که توافقی صلح برای پایان جنگ روسیه در اوکراین حاصل شود. او در جریان کارزار انتخاباتی خود حتی مدعی شده بود که می‌تواند در عرض "۲۴ ساعت" به این جنگ خاتمه دهد، اما بازه زمانی مورد نظر ترامپ برای پایان دادن به جنگ در اوکراین، اکنون به "شش ماه" بدل شده است.

رئیس‌جمهوری آمریکا در این رابطه گفت، هر وقت پوتین و زلنسکی بخواهند و آماده باشند، او نیز حاضر به گفت‌وگو است. ترامپ در عین حال تصریح کرد که دولت او موضوع ارسال تسلیحات به اوکراین را بررسی می‌کند، اما حمایت اتحادیه اروپا از کی‌یف باید افزایش یابد.

رونمایی از پروژه هوش مصنوعی

ترامپ روز سه‌شنبه دوم بهمن‌ماه همچنین از طرح و پروژه خود در رابطه با هوش مصنوعی رونمایی کرد. مدیرعاملان شرکت‌های فناوری از جمله سافت‌بنک، اوپن‌ای‌آی و اوراکل نیز در مراسم رونمایی حضور داشتند.

رئیس‌جمهوری آمریکا در این رابطه از کلیدخوردن طرحی به نام "استارگیت" سخن گفته که به گفته او ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها برای توسعه و پیشرفت هوش مصنوعی را دربرمی‌گیرد.

ترامپ ضمنا وعده داد که این پروژه "۱۰۰ هزار فرصت شغلی" ایجاد خواهد کرد و مدعی شد، اگر آمریکا در این عرصه پیشقدم نمی‌شد، این سرمایه‌گذاری‌ها در چین انجام می‌گرفت.

آنگونه که مدیران شرکت‌های فناوری سهیم در این پروژه گفته‌اند، یکی از تأثیر‌های بزرگ هوش مصنوعی در زمینه مراقبت‌های پزشکی خواهد بود.

دستور به پایان محافظت از جان بولتون

جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در نخستین دوره ریاست جمهوری ترامپ گفته است که محافظت از او توسط سرویس مخفی لغو شده است.

در واکنش، ترامپ در نشست خبری روز سه‌شنبه خود گفت: «ما از اشخاص تا پایان عمرشان حفاظت نخواهیم کرد. چرا باید این کار را بکنیم؟» به گفته او چنین محافظتی نمی‌تواند "مادام‌العمر" باشد.

بولتن با انتشار پیامی در شبکه اکس (توییتر سابق) تصریح کرد که از این اقدام ترامپ "دلسرد" شده، اما "غافلگیر" نشده است. او خاطرنشان ساخت که با وجود انتقادهایش از سیاست‌های امنیت ملی دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین، محافظت از او در دوره بایدن تمدید شده بود.

محافظت سرویس مخفی آمریکا از جان بولتون در پی آن به جریان افتاد که وزارت دادگستری آمریکا در ماه اوت ۲۰۲۲ خبر داده بود، سپاه پاسداران قصد ترور بولتن را داشته است.

مقابله با "مهاجران غیرقانونی"

یکی از موضوعات محوری کارزار انتخاباتی ترامپ "مقابله با مهاجران غیرقانونی" بود. او بلافاصله بعد از مراسم تحلیف خود، در مرز جنوبی ایالات متحده وضعیت اضطراری ملی اعلام کرد و به وزیر دفاع اختیارات لازم را داد تا با اعزام نیروهای نظامی به مرز، در جهت ایجاد این وضعیت اضطراری به وزارت امنیت داخلی آمریکا کمک کند.

او ضمن دستور به گسترش دیوارهای مرزی با مکزیک، وزارت امنیت داخلی را موظف کرد تا تمام اقدامات لازم را برای شناسایی مهاجران غیررسمی و فاقد مجوز اقامت و در نهایت اخراج آنها انجام دهد.

وزارت امنیت داخلی آمریکا در مقایسه با دیگر وزارتخانه‌ها نهادی نسبتا نوبنیاد است و در سال ۲۰۰۲ در پی حمله تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تأسیس و راه‌اندازی شد.

به گزارش دویچه وله، البته اکنون سطح اختیارت مأموران و مسئولان برای "مقابله با مهاجران غیرقانونی" ارتقا یافته است. مأموران اداره مهاجرت آمریکا که تحت پوشش این وزارتخانه فعالیت دارند، از این پس اجازه خواهند داشت که "افراد مورد نظر را در داخل و یا در نزیکی امکان حساس، از جمله کلیسا‌ها، مدارس یا بیمارستان‌ها بازداشت کنند."

مأموران از سال ۲۰۱۱ تا کنون از چنین اقدامی منع بودند. دولت بایدن حتی اختیارات آنها را کاهش داده و بیش از پیش محدود کرده بود.

وزارت امنیت داخلی آمریکا اکنون اعلام کرده که "افراد بزهکار و جنایتکار از این پس این امکان را نخواهند داشت که برای گریز از بازداشت، خود را در مدارس و کلیساها مخفی کنند." منظور این نهاد از "بزهکار" مهاجرانی است که به طور غیرقانونی وارد آمریکا شده‌اند.

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست