به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.








شنبه، 6 آبان ماه 1391 برابر با 2012 Saturday 27 October

سريال کلاهبردارهای تلفنی از داخل زندان

روزنامه ابتکار: مجرمان سابقه‌داري که از داخل زندان با تلفن اقدام به کلاهبرداري از طريق عابربانک‌ مي‌کردند، شناسايي و دستگير شدند.
‌ فردي در 12 مهرماه سال جاري با مراجعه به دادسراي ناحيه 31 تهران اعلام‌کرد که براي دريافت پول و به درخواست شخصي که خود را مهندس جابري معرفي کرده، به دستگاه عابربانک ( ATM ) مراجعه و پس از انتخاب گزينه انگليسي پيش‌بيني شده در دستگاه عابربانک و انجام کارهايي که اين شخص از وي درخواست کرده، در آخر به جاي واريز پول متوجه کسر از حساب خود شده است.
با تشکيل پرونده با موضوع کلاهبرداري به شيوه ATM و به دستور بازپرس شعبه سوم دادسراي ناحيه 31 تهران، پرونده براي رسيدگي تخصصي در اختيار اداره دهم پليس آگاهي تهران بزرگ قرار گرفت. زن و شوهر مالباخته با مراجعه به اداره چهاردهم، در اظهارات خود عنوان داشتند که از طريق آگهي روزنامه قصد فروش اثاثيه منزل خود را داشتند که مورد کلاهبرداري قرار گرفته‌اند.
همسر مالباخته به کارآگاهان گفت: در پي درج آگهي فروش اثاثيه منزل در روزنامه، در ساعت 20:00، 11 مهرماه شخصي با معرفي خود به عنوان مديرعامل يک شرکت خصوصي و به بهانه خريد مبلمان منزل تماس گرفت و براي واريز مبلغ 25 ميلون ريال، شماره عابربانک خود را اعلام کرد. اين شخص از همسرم خواست که به نزديک‌ترين دستگاه عابربانک مراجعه کند تا واريز مبلغ را با دستگاه ATM انجام دهد اما در عوض واريز پول از سوي اين شخص، يک ميليون و 495 هزار و 566 ريال از حساب ما برداشت شد.
مالباخته نيز در اظهارات خود به کارآگاهان گفت:”پس از گرفتن شماره حساب عابربانک از سوي شخص تماس گيرنده، اين شخص اظهار داشت که چون حسابش”ارزي” است، به منظور دريافت پول نياز است تا به دستگاه عابربانک مراجعه کنيم تا او بتواند پول را به حسابم واريز کند؛ من نيز با مراجعه به دستگاه عابربانک ( ATM ) همان‌گونه که اين شخص درخواست کرده بود، گزينه زبان انگليسي را انتخاب کرده و کدهايي اعلامي‌ از سوي وي را وارد دستگاه کردم که بعد از اخذ صورتحساب مالي متوجه شدم که در عوض دريافت پول، مبلغ از حساب همسرم کسر شده و به حساب فردي ديگر واريز شده است.
به گزارش ايسنا، کارآگاهان با بررسي تراکنش مالي انجام شده از حساب مالباخته، يکي از مجرمان سابقه‌دار به هويت «پاستور. خ» 37 ساله را در زندان شناسايي کردند که به اتهام سرقت از اماکن خصوصي و تکرار جرم به زندان، رد مال و... محکوم شده است که با انجام هماهنگي قضايي، محل نگهداري متهم داخل زندان بازرسي و کارآگاهان موفق به پيداکردن دو جلد دفترچه حاوي تلفن‌هاي استخراج شده از آگهي‌هاي روزنامه و شماره کارت‌هاي عابربانک استفاده شده در انتقال وجوه کلاهبرداري شده توسط متهم شدند. با توجه به دلايل و مدارک بدست آمده، متهم به ناچار لب به اعتراف گشود و در اظهارات اوليه خود گفت” به مدت 6 ماه است که با همدستي يکي از متهمان داخل زندان به هويت «محمد. ع» 27 ساله و پس از تهيه عابربانک از خارج از زندان، با معرفي خود به عنوان مديرعامل، مهندس، مأمور خريد و... اقدام به شناسايي مالباختگان از طريق آگهي‌هاي روزنامه کرده و پس از کشاندن اين افراد به پاي دستگاه ATM، با انجام اقدامات رواني آنان را راضي مي‌کرديم تا گزينه انگليسي را انتخاب و سپس...».
بررسي سوابق متهم «محمد.ع» نشان داد که وي از مجرمان سابقه‌داري است که پيش از اين به خاطر ارتکاب جرايم مختلف سرقت خودرو، خريد و فروش موادمخدر، سرقت مقرون به آزار و آخرين بار به اتهام مشارکت در سرقت، بارها دستگير و روانه زندان شده است. محمد پس از شناسايي با متهم اول پرونده، به پليس آگاهي انتقال پيدا کرد.
متهمان ضمن اعتراف صريح به کلاهبرداري به اين شيوه در اظهارات خود عنوان داشتند که از طريق برخي مجرمان سابقه‌دار که در حال حاضر آزاد هستند، اقدام به تهيه عابربانک کرده و پس از آن که کارت يا شماره حساب کارت‌هاي عابربانک در اختيارشان قرار مي‌گرفت، ضمن تماس با مالباختگان اقدام به کلاهبرداري از آنان مي‌کردند.
سرهنگ فريدون رهبريان، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداري پليس آگاهي تهران بزرگ، در اين باره گفت: با وجود اطلاع‌رساني‌هاي مکرر در مورد اين شيوه و شگرد کلاهبرداري از سوي برخي مجرمان سابقه‌دار و حرفه‌اي و ارائه هشدار و توصيه‌هاي ايمني در اين خصوص، باز هم شاهد آن هستيم که برخي از شهروندان بدون توجه به اين نکات در دام اين افراد که تمامي آنان داراي فن و قدرت بيان بسيار بالايي هستند، گرفتار شده و خودشان به واسطه بي‌توجهي به هشدارهاي پليس اقدام به انتقال وجه نقد به حساب عابربانک در اختيار متهمان مي‌کنند.وي با تاکيد بر جدي گرفتن هشدارهاي پليسي از کليه شهروندان خواست: در زمان استفاده از دستگاه‌هاي عابربانک براي انتقال وجوه نقد، حتما از هويت شخص تماس‌گيرنده اطمينان کسب کنند و مد نظر داشته باشند که براي واريزشدن وجه‌نقد به حساب بانکي آنان، به هيچ عنوان نيازي به مراجعه آنان به دستگاه‌هاي عابربانک نيست.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداري پليس آگاهي تهران بزرگ به شهروندان توصيه کرد هرگونه درخواست فرد يا افراد تماس‌گيرنده مبني بر انتخاب گزينه انگليسي را جدي گرفته و در صورت عدم‌آشنايي کامل با زبان انگليسي، به هيچ عنوان از اين گزينه در انجام عمليات انتقال وجه استفاده نکنند.





Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved