شنبه، 18 اسفند ماه 1403 = 08-03 2025

آسپرین و پیشگیری از حمله قلبی؟!/خطر لخته شدن خون با قرص‌ ضدبارداری

مطالعات نشان می‌دهند که مصرف روزانه دوز پایین آسپرین می‌تواند به پیشگیری از حملات قلبی و سکته‌های مغزی در افرادی که در معرض خطر بیماری‌های قلبی هستند، کمک کند. این دارو به‌ویژه برای افرادی که قبلاً حمله قلبی یا سکته مغزی داشته‌اند، می‌تواند مفید باشد. مصرف آسپرین‌درمانی در این افراد، به‌ویژه کسانی که درد قفسه سینه (آنژین) دارند، به منظور کاهش خطر حملات بعدی معمولاً توصیه می‌شود.

آسپرین چگونه از حملات قلبی و سکته مغزی پیشگیری می‌کند؟

به گزارش سلامت نیوز؛ حملات قلبی و سکته‌های مغزی معمولاً به دلیل مسدود شدن جریان خون به بخش‌هایی از قلب یا مغز ایجاد می‌شوند. این مسدود شدن می‌تواند به دلیل تجمع پلاک‌ها در شریان‌ها و ایجاد لخته‌های خون باشد. هنگامی که یک پلاک شکسته می‌شود، لخته‌های خونی به وجود می‌آید که می‌توانند جریان خون را مسدود کنند. آسپرین با رقیق کردن خون، از تشکیل این لخته‌ها جلوگیری کرده و به پیشگیری از این مشکلات کمک می‌کند.

چه کسانی نباید آسپرین مصرف کنند؟

اگر فردی قبلاً حمله قلبی یا سکته نداشته است، مصرف روزانه آسپرین توصیه نمی‌شود، به ویژه اگر فرد دارای ریسک خونریزی باشد. همچنین، مصرف آسپرین برای افرادی که بالای 70 سال سن دارند، برای پیشگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی ممکن است خطرناک باشد و توصیه نمی‌شود. بنابراین، بهترین راه برای تصمیم‌گیری درباره مصرف آسپرین، مشاوره با پزشک است.

خطر لخته شدن خون با مصرف قرص‌های ضدبارداری

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف محصولات سلامت سازمان غذا و دارو نسبت به مصرف ناآگاهانه قرص‌های ضدبارداری در ایام روزه‌داری هشدار داد و گفت: مصرف خودسرانه این داروها می‌تواند باعث لخته شدن خون، تشنج و مشکلات عصبی شود.

دکتر نازیلا یوسفی گفت: برخی بانوان برای اینکه بتوانند تمام ماه رمضان را بدون وقفه روزه بگیرند، به‌صورت خودسرانه از قرص‌های ضدبارداری مانند ال‌دی استفاده می‌کنند، درحالی‌که این اقدام می‌تواند پیامدهای جدی برای سلامت داشته باشد.

وی افزود: این داروها با ایجاد تغییرات در چرخه هورمونی، قاعدگی را به تعویق می‌اندازند اما ممکن است عوارض خطرناکی از جمله اختلالات انعقادی، افزایش احتمال لخته شدن خون در عروق اندام‌های تحتانی و مغزی، تشنج و مشکلات عصبی ایجاد کنند. کاهش مصرف مایعات در ایام روزه‌داری نیز می‌تواند این عوارض را تشدید کند.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف محصولات سلامت تأکید کرد: خطر این عوارض در زنان بالای ۳۵ سال، افراد دارای اضافه‌وزن، مصرف‌کنندگان سیگار و کسانی که سابقه ترومبوز دارند، بیشتر است.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، یوسفی در پایان بیان کرد: بر اساس مطالعات انجام‌شده، مصرف این داروها بدون تجویز پزشک می‌تواند خطرات آن را افزایش دهد. بنابراین، استفاده از قرص‌های ضدبارداری مانند ال‌دی چه برای تنظیم چرخه قاعدگی و چه برای پیشگیری از بارداری، تنها باید با مشورت پزشک متخصص انجام شود.


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست