پنجشنبه، 9 اسفند ماه 1403 = 27-02 2025

بودجه ۱۴۰۴؛ ریختن سرمایه ملی به حلقوم آخوندهای مفتخور با مردم گرسنه

موضوع قابل‌توجه در بودجه ۱۴۰۴، ریختن این همه پول از بودجه کشور به حلقوم نهادهای ارتجاعی، ضدمردمی و ضدفرهنگی است. نهادهایی که به هیچ مرجع حکومتی پاسخگو نیستند اما در لایحه بودجه هر سال مبالغ هنگفتی به آنها اختصاص داده می‌شود. حیطه کاری تمامی آنها در داخل کشور اشاعه فرهنگ آخوندی در جهت تحمیق و سرکوب مردم و حوزه فعالیت تعدادی از آنها نیز در جهت صدور تروریسم و بنیادگرایی به خارج کشور است.

بسیار واضح است مبالغی هم که اعلام می‌شود صرف این نهادهای به‌اصطلاح فرهنگی و مذهبی می‌شود، کمتر از میزان واقعی است، آن‌چنان که روزنامه داخلی اعتماد می‌نویسد‌: حتی انتشار همین اخبار و اعلام فهرست هزینه نهادهای گوناگون هم توفیق چندانی در جذب اعتماد مردم ندارد چرا که بسیاری از مخاطبان، این آمار و ارقام را باور ندارند و تصورشان بر این است که این آمار تنها بخشی از واقعیت است و هرگز تمام آن نیست. این وضعیت از ۲جهت حایز اهمیت است؛ اول این‌که مردم به نهادهای دولتی اعتماد ندارند و دیگر این‌که بی‌طرفی رسانه‌های داخلی را نیز باور ندارند و همه اینها سبب می‌شود تا این آمار و ارقام را چندان جدی تلقی نکنند. این فهرست از سوی سایت اعتماد آنلاین به‌صورت اینوگرافی منتشر شده است. حتی اگر خوش‌بین باشیم و تصور کنیم که این آمار مورد پذیرش مخاطبان قرار می‌گیرد، باز هم این نکته برای هزارمین بار به‌چشم می‌آید که واقعاً چه نیازی به این همه هزینه بیهوده؟! آن هم در کشوری که مدام درگیر نوسانات ارزی است و وضعیت اقتصادی متلاطمی دارد...

بودجه‌پاشی تکاندهنده به نهادهای تبلیغاتی و ایدئولوژیک در بودجه ۱۴۰۴

- بودجه مرکز خدمات حوزه علمیه از ۱۱ هزار میلیارد در قانون بودجه سال ۱۴۰۳، در سال آینده با افزایش ۲۲/۵ درصدی به ۱۴ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

- میزان بودجه‌ای که قرار است در سال آینده به مرکز خدمات حوزه علمیه پرداخت شود از سهم منابع عمومی شش استان کشور که بر اساس گزارش‌های حکومتی با «ناامنی غذایی» نیز روبرو هستند، بیشتر است.

- بودجه «جامعة المصطفی» که مسئولیت مدارس و حوزه‌های علمیه خارج از کشور و پذیرش طلبه‌های خارجی را به عهده دارد با ۳۷/۵ درصد افزایش نسبت به امسال، در سال آینده به هزار و ۷۵۵ میلیارد تومان می‌رسد.

- در شرایطی که سازمان تبلیغات اسلامی قرار است ۵ هزار میلیارد تومان بودجه دریافت کند، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نیز در ردیفی جداگانه ۳۱۳ میلیارد تومان بودجه از منابع عمومی کشور که متعلق به مردم است دریافت خواهد کرد.

- برای ستاد اقامه نماز ۱۲۹ میلیارد تومان، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر ۲۴۲ میلیارد تومان، سیاست‌گذاری حوزه علمیه خواهران ۱۴۶۰ میلیارد تومان و مؤسسه آموزشی خمینی ۴۵۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است.

به گزارش کیهان لندن، در شرایطی که دولت برای ضروری‌ترین هزینه‌های کشور از جمله تأمین ارز برای واردات دارو و پرداخت معوقات پرستاران و آموزگاران را ندارد اما همچنان با اهداف ایدئولوژیک، بودجه‌پاشی به نهادها و سازمان‌های بی‌خاصیت حکومتی ادامه دارد.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گزارشی از جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۴ منتشر کرده که نشان می‌دهد مجموع بودجه‌پاشی به دستگاه‌های حوزه دین، ارشاد اسلامی و اوقاف در لایحه بودجه ۱۴۰۴ بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان است. این رقم از بودجه ۱۰ وزارتخانه‌ جهاد کشاورزی، کشور، ارتباطات، صمت، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، گردشگری، امور خارجه، دادگستری و نفت بیشتر است!

این در حالیست که بودجه عمرانی کشور تنها ۳۵۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، در حالی که بیش از ۲ هزار پروژه عمرانی کشور سال‌هاست نیمه‌کاره مانده‌اند. محاسبات نشان می‌دهد که با این روند تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره بیش از ۱۳ سال طول خواهد کشید.

از سوی دیگر پس از چهار دهه تباهکاری جمهوری اسلامی ایران با بحران جدی و هشداردهنده انرژی روبروست و در کل یک سال گذشته تأمین برق و گاز و بنزین و گازوئیل مورد نیاز با چالشی جدی روبرو بوده است. برق و گاز بخش‌های صنایع و تولید و کشاورزی در تمام سال ۱۴۰۳ با قطع مکرر و جیره‌بندی روبرو بوده و برق بخش شهری نیز در چند دوره با جیره‌بندی روبرو شده و در چند مرحله تعطیلات سراسری در اکثر استان‌های ایران در دستور کار قرار گرفته است.

جدا از اختلالی که بحران انرژی در زندگی شهروندان و آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها ایجاد کرده، خسارتی هنگفت نیز به اقتصاد ایران تحمیل شده که اثراتی مخرب‌تر از تحریم‌ها در بخش‌های مختلف تولیدی و صنعتی داشته است.

جزییات مصوبات لایحه بودجه ۱۴۰۴ نشان می‌دهد بودجه مرکز خدمات حوزه علمیه از ۱۱ هزار میلیارد در قانون بودجه سال ۱۴۰۳، در سال آینده با افزایش ۲۲/۵ درصدی به ۱۴ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

میزان بودجه‌ای که قرار است در سال آینده به مرکز خدمات حوزه علمیه پرداخت شود از سهم منابع عمومی شش استان کشور که بر اساس گزارش‌های حکومتی با «ناامنی غذایی» نیز روبرو هستند، بیشتر است.

همچنین سهم بودجه پرداختی به مرکز خدمات حوزه علمیه از بودجه پنج وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی، گردشگری، امور خارجه، دادگستری و نفت در سال آینده بیشتر است.

همچنین بودجه «جامعه المصطفی» که مسئولیت مدارس و حوزه‌های علمیه خارج از کشور و پذیرش طلبه‌های خارجی را به عهده دارد با ۳۷/۵ درصد افزایش نسبت به امسال، در سال آینده به هزار و ۷۵۵ میلیارد تومان می‌رسد.

همچنین سهم سازمان تبلیغات اسلامی از لایحه‌ بودجه سال آینده از حدود ۴ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه سال ۱۴۰۳، به ۵ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ رسیده است.

افزایش ۲۴ درصدی سهم سازمان تبلیغات اسلامی از بودجه کشور در حالیست که دستمزد کارگران و کارمندان دولت در سال آینده ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت که باز هم از تورم عقب می‌ماند.

از سوی دیگر بودجه اختصاص یافته به سازمان تبلیغات اسلامی از مجموع بودجه استان‌های چهارمحال و بختیاری، قم، سمنان، قزوین و یزد بیشتر است!

برخی از سازمان‌ها و نهادها نیز در ردیف‌های متفاوتی مشمول بودجه‌های مختلف می‌شوند. برای نمونه شورای عالی حوزه‌های علمیه در ردیف جداگانه‌ای از لایحه بودجه قرار است در سال آینده ۷ هزار میلیارد تومان دریافت کند.

در شرایطی که سازمان تبلیغات اسلامی قرار است ۵ هزار میلیارد تومان بودجه دریافت کند، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نیز در ردیفی جداگانه ۳۱۳ میلیارد تومان بودجه از منابع عمومی کشور که متعلق به مردم است دریافت خواهد کرد.

همچنین برای ستاد اقامه نماز ۱۲۹ میلیارد تومان، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر ۲۴۲ میلیارد تومان، سیاست‌گذاری حوزه علمیه خواهران ۱۴۶۰ میلیارد تومان و مؤسسه آموزشی خمینی ۴۵۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است.

این بودجه‌پاشی تکاندهنده در شرایطی که اقتصاد ایران یکی از بحرانی‌ترین دوران‌های خود را سپری می‌کند برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را راضی نکرده و آنها خواستار بودجه‌هایی بیشتر برای مراکز بی‌خاصیت ایدئولوژیک و اسلامی هستند!

در همین رابطه احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی و عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفته است: «کل فصل دین و مذهب از بودجه عمومی کشور ۰/۳۴ درصد است. این تبلیغات هدفمند برای فضاسازی است در صورتیکه شاهد هستید که بودجه فرهنگی چقدر ناچیز است.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزوده «۰/۸۳ درصد از منابع بودجه عمومی به رسانه داده شده است؛ یعنی این همه پروپاگاندا و هجمه رسانه‌ای علیه صداوسیما بی‌معنی است. در برنامه هفتم وظایف سنگینی برای صدا‌وسیما در نظر گرفته شده، اما بودجه کم است.»

اشاره احمد راستینه به بودجه ۳۵ هزار میلیارد تومانی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی است که با انتقادهای فراوانی روبرو شده است.

سازمان صداوسیما همچنین مبلغ ۸ هزار میلیارد تومان به‌ عنوان درآمد برای این دستگاه تبلیغاتی در نظر گرفته شده و بدین ترتیب نهاد رسانه‌ای جمهوری اسلامی رقمی بالغ بر ۴۳ هزار میلیارد تومان بودجه در اختیار خواهد داشت.

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک info@IranPressNews.com

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست